Reklama

Reklama

Kickboxer

  • Československo Kickboxer (viac)
Trailer 2

Odvaha a odhodlanie neskúseného Američana postaviť sa proti brutálnej sile a zákerným úderom thajského šampióna v kickboxe a pomstiť svojho brata.
Američan Kurt Sloane sa rozhodne, že vyzve na súboj thajského majstra kickboxu Tong Poa a porazí ho. Má na to dôvod - chce sa mu pomstiť za to, že pred časom v ringu celkom bezdôvodne a zákerne zmrzačil jeho brata, sebavedomého amerického šampióna Erica. Hoci sa Kurt venuje bojovým umeniam, je mu jasné, že proti brutálnemu súperovi, ktorého podporuje mafiánsky boss Freddy Li, nemá takmer žiadnu šancu. Nemieni sa však vopred vzdať, práve naopak. V thajských školách bojových umení sa mu však vysmejú. Vďaka pomoci amerického černocha Winstona Taylora, ktorý už roky žije v Thajsku, sa dostane do džungle, kde žije starý slávny majster bojových umení Xian Chow. Ten po krátkom váhaní súhlasí, že Kurta na boj pripraví a hneď začne s tvrdým výcvikom. Jeho súčasťou nie je len posilňovanie a tréning bojových techník, rýchlosti a postrehu, ale aj meditácia a cesta k pochopeniu duchovnej podstaty boja. Po troch mesiacoch je Kurt pripravený vstúpiť do ringu. Tong Po je však ochotný použiť pre víťazstvo každú podlosť, ktorá mu len zíde na um a neštíti sa oslabiť Kurtovo sústredenie útokom na jeho najbližších ešte pred turnajom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (363)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mužovi, ktorého brata na turnaji v Thajsku zmrzačí najlepší miestny bojovník a tak mladší brat sa začne učiť u najlepšieho majstra, aby sa pomstil. Je veľmi dobre spracovaný, nie je tu žiadny dlhý úvod, súboj s thajským majsrom príde skoro a potom už začne príprava na pomstu a pre fanúšika žánru je rozhodne na čo pozerať. Akcie tu je pomerne dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Až na pár maličkostí ju tvoria iba súboje, či už v ringu alebo aj mimo neho, majú slušnú choreografiu, ale hlavne Van Damme je tu v najlepšej forme a na jeho karate je skutočne radosť pozerať. Najviac sa mi páči akcia v bare alebo aj finálny súboj, ale ten mi až tak moc nesadol svojou schémou, no aj tak je dosť dobrý. Ale viac ako o súboje tu ide o samotný tréning, ktorý tvorí hlavnú časť filmu, je rozmanitý a vyniknú v ňom Van Dammove schopnosti, takže som s ním veľmi spokojný. S hereckým obsadením nemám problém, Van Damme a hlavný záporák sú vynikajúci, majster s dcérou sú tiež plusom a zvyšok tiež nesklame. Réžia a technická stránka sú výborné, v rámci svojej kategórie je to výrazný nadpriemer a pochvalu si zaslúži aj veľmi dobre zvolené prostredie filmu. Arénovky síce v rámci filmov o bojových umeniach patria u mňa až na posledné miesto, ale tie Van Dammove sú rozhodne špičkou arénoviek a najradšej mám Krvavý šport. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 76%. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

I když je to jen variace na Bloodsport, stále má něco do sebe a některé momenty jsou výbornou béčkovou zábavou. Zatímco scény tréninku jsou výtečné a některé jeho techniky vpravdě nezapomenutelné, pokud jde o souboje v ringu, nemohu se zbavit dojmu, že ty v Bloodsportu byly lepší, možná s výjimkou závěrečného střetnutí Kurta s Tong Poem. V rámci subžánru ještě stále solidní napdrůměr. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Parádní Van Damme ve filmu, který začátek jeho kariéry nakopl tak dobře a zdárně, že jsem ho (bohužel) viděl až jako jeden z posledně viděných filmů s Van Dammem v současnosti. A to si řikám oddaný fanoušek. Každopádně už je to za mnou a nemůžu jinak než za čtyři hvězdičky (po několikerém zkouknutí měním na pět, pro mě ten film už je jasnej kult). Já se s ním prostě vždycky bavím. Film ukazuje co v něm je a hlavně se snaží, je nepoznamenaný kokainem a celkově díky dabingu vypadá jako nenápadný klučina, který to ale v ringu umí, jako málokdo. No a právě proto ho mám tak rád. Kickboxer je jeden z těch filmů, kde se kope a kope se dobře. Kde dokonce Van Damme kope a kope také hodně dobře no a tím se odráží celá pointa filmu, že když se ve filmu dobře kope, je film hodně dobrý. A to je právě jeho případ. Já jsem se hodně bavil. Sice jsem věděl jaký bude průběh, jak to dopadne, ale prostě fandím a fandím rád. Van Damme je prostě hrdina, nestárnoucí hrdina mého mládí. ()

LION-MR.T 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně to řadím mezi top nejlepších Van Dammův filmů. Dobrý trénik,film nabízí pouze jen nějaké ty kopy a pěstní údery,ale dobře udělané. Boje jsou dány v momentu,kdy je třeba,drsný,jeho protivník je pěknej hajzlík. Díky dabingu,který se povedl Van Dammům hlas zní opravdu jako mladého nezkušeného maldíka. Škoda,že dvojka podrazila nohy jedničce tím,že ho nechali v jedničce zabít. HOVADINA!!! ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Většina se dneska vydává zpátky do budoucnosti, já jsem se vydal zpátky do (mé milé) minulosti. Do časů nejlepšího tanečního čísla akčního filmu a na pohled bolestivého roztahování nohou. Do časů, kdy jsme se svými akčními hrdiny trpěli, úpěli a slzeli. Kickoxer je hrozně fajn a hodně se mi na něm líbí, že to vlastně není vůbec film posledního fightu. Ten je totiž nakonec docela slabej, Tong Po tam chvíli onanuje a pak jen stojí a nechává do sebe mlátit. Ne, ten film je o tom, co tomu souboji předchází a to je podáno perfektně. Což společně s osmdesátkovou hudbou a oblečením dává skvělý zážitek. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (30)

  • Napriek komerčnému úspechu dostal film aj náklad kritiky. Chris Willman z Los Angeles Times nazval film „neobyčajne nudným“ a kandidátom na jeden z „najhlúpejších akčných snímkov roka“, pričom spomenul jeho „otrasné zmeny v tóne, neprekonateľné nepravdepodobnosti zápletky, nekontrolovateľné rasové stereotypy, nadbytočnú nahotu a neľudské množstvo komicky prehnaného násilia“. Willman tiež spochybnil spôsob, akým sa postavy zotavujú z vážnych zranení a veľkých traumy. (Arsenal83)
  • Michel Qissi, který ztvárnil postavu Tong Poa, je Van Dammův blízký přítel, se kterým v minulosti ještě před svou filmovou kariérou odjel do Thajska studovat Muay Thai. (Eldrick)
  • Dennis Alexio, ktorý hral Erika Sloana, je držiteľom niekoľkých titulov. (rador)

Súvisiace novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (viac)

Reklama

Reklama