Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšený staviteľ Paul Wagner (Andy Armstrong) buduje v Honkongu tunel spájajúci ostrov s pevninou. Tesne pred dokončením ho však zavraždí mafia spolu s manželkou Katherine (Sarah-Jane Varleyová) a obchodným partnerom Nigelom Griffithom (Alan Scarfe). Z dažďa guliek ako zázrakom uniknú len Wagnerovi malí synovia Chad (Alicia Stevensonová) a Alex (Paul Aylett). Jedného zachráni domorodá žena, druhého rodinný priateľ a bodyguard Frank Avery (Geoffrey Lewis). O 25 rokov neskôr sa Alex a Chad (v dvojúlohe Jean-Claude Van Damme) znovu stretnú, aby na výzvu Franka Averyho pomstili smrť svojich rodičov. Najskôr sa však musia dohodnúť medzi sebou, pretože fyzicky sú si navlas podobní, ale povahy majú celkom rozdielne. Z Alexa urobil život na ulici tvrdého a nedôverčivého cynika, Chad, žijúci v prepychu Frankovho domu, je ľahkomyseľný a mierne naivný mladík. Poraziť bezcitného mafiána Raymonda Zhanga (Philip Chan) a jeho kumpánov však znamená spojiť svoje sily a naučiť sa vzájomnej dôvere. A boj to nebude ľahký, pretože proti nim stojí bezcitný a krutý Zhangov zabijak s prezývkou Moon (Bolo Yeung)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (346)

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Prvy zo Jean Claudovych "klonovych" uloh. Ukladna vrazda rodicov,zjazveny Bolo Yeung, dvakrat Jean Claude Van Damme a mlatenica moze zacat :) Len ten Jean Claude ako Alex je nasmiech, ruzove sortky,pritepleny hlas s belgickym akcentom,uplna parada...Samozrejme ten hlas si clovek uzije len v orgininaly. ()

Shaqualyck 

všetky recenzie používateľa

"Hele, seber si svoje módní hadry a hedvábný slipy a vrať se do Disneylandu!" Věřte nebo ne, ale byly doby, kdy v akčních scénách bylo opravdu něco vidět, střihač nejel na speedu a zpomalovačky vypadaly skutečně cool. Žádný dráty, za to oku extrémně lahodící choreografie plná potu a krve. Na to, kolik je tu rádoby expertů na oldschoolovou akci, je ale trochu podivné, s jakou všeobecnou oblibou se tu do téhle klasiky kope (inu, stádečku zvonečky, čest výjimkám!). Příběh není o nic řidší než v případě uctívaných Expendables, má to spád, hromadu luxusních hlášek, záporáky jak ze slabikáře a mraky školených komparzistů na odstřel. Možná ze mě mluví jen infantilní duše milovníka full-contactu, ale tahle prostá, leč značně výbušná symbióza USA/Hong-Kong vážně nedopadla vůbec špatně. A Van Damme se s tím vším (a vlastně taky sám se sebou) popral skvěle. A teď mě kamenujte dle libosti. ()

Reklama

MichelSmith 

všetky recenzie používateľa

Akoby to bolo včera 24.december zhodou okolností vianoce,darčeková opojenosť,dozvuk zemiakového šalátu na záchode a do toho pripitý hlas môjho otca" už to ide decká!" Akčný trhák s J.V.Dammom a tým druhým,ktorého by som vtedy určite neúspešne hladal na csfd v prípade vlastnenia internetu a vlastne aj počítaču... Ale k veci na svoju dobu prepracovaný akčný thriller s pompéznosťou a netradičným prostredím Hongkongu,ktorý bol pre mňa fascinujúci a vzdialený,no zároveň najviac uveritelný aký som zažil dodnes,nebolo to len tým že hlavné postavy neboli aziati,z čoho vyplýva rasová ztotožnenosť,ale krásne a uveritelné scenérie,ktoré ma spravili jeho obyvatelom! Pribúdajúcimi rokmi sa stal z toho pre mňa kult a určite nejsom sám! ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Přepadla mě nostalgická akční nálada. Jenže akce "dva v jednom" tentokrát nebyla dobrou volbou a Van Damme mě z akční nostalgie zase na čas vyléčil. Prostinká story plná nesmyslů, navíc špatně natočená i zahraná. Ani ty akční scény to nějak neměly čím zachránit, a to i když dvojitého JCVD dovybavily tak těžkým kalibrem jako je Bolo Yeung. ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Perfektní film a budu se ho zastávat viděl jsem několikrát a má své místo ve sbírce. Dvoje role Van Damme je skvělá jeden hodný a jeden zlý a dobrodružství nejenom o návratu bratrů ale hlavně o pomstě, solidní kočka v doprovodu je skvělá, prostředí výborné hudba ujde, ale nejvíc mám rád akčně smutnou úvodní chvíli protože tam je kdo karate okaty frajer který je dost známi. Srdcovka které k dokonalosti chyběla fakt jenom kapička. ()

Galéria (141)

Zaujímavosti (19)

  • Moon ( Bolo Yeung ) řekne ve filmu pouze 16 slov. (korbitch22)
  • Van Damme se podílel i na námětu a scénáři. (Eldrick)

Reklama

Reklama