Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ukážka psychologickej manipulácie a experimentovania so slobodou extrémne nebezpečných väzňov, ktorá sa zvrtne do desivej apokalyptickej nočnej mory. To všetko s minimalistickým hudobným sprievodom Blixu Bargelda, Micka Harveya, Nicka Cavea (spoluscénar) a Anity Lane. Režisér John Hillcoat (Proposition, Cesta) vytvoril nervy drásajúcu drámu so špecifickým vykreslením ľudských osudov a túžob spoločensky zavrhnutých jedincov. (agency)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Postava psychotika Maynarda, ktorú hral Nick Cave, vychádzala z časti zo Caveovho záujmu o známeho odborníka na sebamrzačenie Garyho Webba a z časti od väzňa, ktorý v dobe jeho vlastného uväznenia v cele (5. newyorského okrsku) bez prestania chrlil nadávky. (agency)
  • Všetky scény väzenského interiéru sa natáčali v kulisách vystavaných v opustenej továrni v melbournskom prístave. Za druhej svetovej vojny sa v továrni vyrábali motory pre stíhačky. (agency)
  • Pri práci na scenári bol pre Nicka Cavea ústrednou postavou americký masový vrah Carl Panzram, ktorého psychiater Karl Menninger popísal ako "logický produkt nášho väzenského systému." (agency)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené