Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamit (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamit zasáhl vloni americkou nezávislou scénu. Přestože rozpočet filmu sotva dosáhl milionu dolarů, vydělal tento snímek minulý rok jen v USA přes 40 milionů dolarů. Tato komedie ze středoškolského prostředí amerického venkova mnohým připomene první filmy Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky a Černý Petr. Vrstevníci si z hlavního hrdiny jako z velkého "ucha" rádi utahují, ale on si v průběhu příběhu přes své často legrační vystupování získá diváky na svoji stranu. Komedie pro diváky, kteří se rádi hodně a nahlas smějí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (301)

MMR 

všetky recenzie používateľa

Co říct k tomuto? Že je to retardované, to ví už každý. Dá se říct, že to je bezduchá komedie, kde jsem jen nevěřícně civěl s hubou dokořán, nechápajíce kroutil hlavou, je-li toto vůbec možné. No a jak je vidno, možné to je. Další věc, čemu se divím, je zdejší vysoké hodnocení, což je samozřejmě dobře. Já se pobavil, a jsem rád, že jsem se trochu jinak pobavil než obvykle. Krásné 4 hvězdičky :-) ()

Javert 

všetky recenzie používateľa

Už úvodní titulky dokáží diváka namlsat a připravit na gejzír bizarnostní, retardovaných ksichtů a hlášek a takové příjemné, nasládlé, nenáročné atmosférky. A ty postavy se prostě musí vidět. Jak Napoleon, tak Kip, strýček Rico nebo Pedro jsou originální, bláznivě napsaní a snad ještě potrhleji zahraní. Tohle je film, při kterém máte po celou dobu nasazený takový ten dementní úsměv...a po závěrečných titulkách ještě k tomu zjistíte, že po příštích volbách chcete v parlamentu Pedra Sancheze. ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

"...but i´ m a creep, i´m a wierdo..." by si mohli spievať takmer všetci v tomto filme, kde je snáď každí drbnutí, všetko parádne dementné ksichty na pohľadanie (ústredné bratské duo- to je čistá fantasmagória:), dementné vtipy totálne pritiahnuté za vlasy, neskutočne dementný príbeh...všetko tak úžasne dementné, až sa mi chce paradoxne povedať, že celé to je tak "inteligentne-dementne" spracované, že to diváka musí upútať...:) ďalší Hessov film Nacho Libre je popri tomto filozofický film:) Film ideálny pri chlastacích akciách, film na ktorý si vždy spomeniete, nech už sa vám páči alebo je to pre vás zábava pre tupcov..Ja som sa bavil skvele, znamená to niečo?:) ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Svým způsobem vlastně fenomén. Sledujete hodinu a půl hrstku absolutně, ale fakt absolutně mimózních charakterů v zápletce tak banální a řídké, až by se vůbec nemusela zápletkou nazývat, přesto jde o jeden z těch filmů, co s vámi dlouhou dobu zůstanou, a rádi si vzpomenete, jak jste se u nich lámali smíchy. Jon Heder v titulní roli je totální mimozemšťan! ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Prečítala som si komentáre iných, aby som si v hlave pokúsila vôbec urovnať, čo som to videla... Všetci štvor- a päť hviezdičkoví píšu o tom, že je tento film síce dementný, ale originálny, "iný", divný, absurdný... a úžasne k popukaniu. Ja som sa bohužiaľ od smiechu neváľala a tak ako kritickejší komentátori som prvú polhodinu tiež čakala, či sa niečo stane. Potom mi už bolo jasné, že také podružné záležitosti ako zápletka či dej tu vôbec nehrajú rolu. Pozerala som však ďalej, čiastočne zo zotrvačnosti, čiastočne v očakávaní, čo ešte v tomto filme uvidím. Oceňujem snahu tvorcov o inakosť, o vystúpenie z davu, o škodoradostnú sondu do života sociopatov. Ale aj škodoradosť má určité hranice a mať extázu pri filme len preto, že sa dívam na emocionálnych kriplov a debilov a cítim sa preto ako geroj, lebo som lepší ako oni, to je len masturbácia ega... - to je nie môj recept na filmové orgazmy. Plne však chápem zámery tvorcov a v tomto duchu musím uznať, že im vyšli do bodky. Výstižnosť scén sa pohybuje niekde medzi skutočnosťou a paškvilom, správanie postáv často vyvoláva ambivalenciu, ale postupne diváka naviguje k obľube švacnutých klaďasov. Čo teda u mňa veľmi nevyšlo, lebo aj vo chvíľach, keď ma už doslova tlačili, aby som Napoleonovi alebo Kipovi fandila, musela som myslieť na to, že hneď ako otvoria ústa, sú neznesiteľní. No páčil sa mi Napoleonov džamirokvajský výstup aj chutná Tina Majorino, ktorú som naposledy videla ako malé dievčatko. Pedro bol tiež celkom sympatický a hlavne o kus ľudskejší lúzer než Napoleon. A v podstate sa celkom dala užiť aj atmosféra filmu taká ospalá ako to mestečko, ktoré ani líšky nenájdu (ako krásne poznamenal Adrian:-). P.S.: hovorí sa, že Napoleona Dynamita si treba pozrieť o pol roka a človek zmení názor (ak bol nepriaznivý)... tak uvidíme. Keby sa mi to stalo, dám vedieť ;-) ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (28)

  • V potitulkové scéně hraje skladba „Canned head“ od Jamiroquai, na kterou Napoleon (Jon Heder) předvádí taneční kreace na parketu. (Gendarme)
  • Napoleonova (Jon Heder) lama Týna ve skutečnosti patří matce Jareda Hesse. (moukey)
  • Film byl natočen za 22 dní s rozpočtem 400 000 USD; Jon Heder za hlavní roli dostal 1000 USD. (Tygrys)

Súvisiace novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (viac)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (viac)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (viac)

Reklama

Reklama