Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (728)

Don Jebal 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet: 20 000 000 $ Otvárací Víkend: 31 126 882 $ (v 2 222 Kinách) Tržby USA: 173 585 516 $ Tržby SR a ČR spolu: 551 482 $ Tržby Celosvetovo: 358 994 850 $Pre mňa o stupeň lepšie čo sa týka zábavností.Samozrejme že to ide cez kopirák ale tomuto filmu to na kvalite neuberá.Culkin mi nevadí a Pesci a Stern sú v úlohách zlodejov výborný.Veľmi mi ale vadilo to morálne ponaučenie,no teraz každý rok keď to zbadám na vianoce v TV,vôbec mi to neprekáža a nikdy sa mi nestalo že by som to prepol na iný film. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Williams: 1. All Alone on Christmas ,2. A Holly Jolly Christmas ,3. Somewhere in My Memory ,4. My Christmas Tree ,5. Sleigh Ride ,6. Silver Bells ,7. Merry Christmas, Merry Christmas ,8. Jingle Bell Rock ,9. Cool Jerk [Christmas Mix] ,10. It's Beginning to Look a Lot Like Christmas ,11. Christmas Star ,12. O Come All Ye Faithful , ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Děj se přesunul do vánočního New Yorku a pana Marleye nahradila dobrosrdečná paní holubářka, ale Kevin a dvojice lupičů v podání Harryho a Marva zůstávají (tentokrát dostanou snad ještě větší kouř, než minule). Opět skvělá porce srandy a vánoční atmosféry pod taktovkou Chrise Columbuse. Klasika, jako první díl. ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Bylo by asi fér dát o jednu hvězdičku méně, protože jednička je opravdu lepší. Na druhou stranu tohle pro mě není jen 4 hvězdičkový film. Vánoční atmosféra v New Yorku tak pěkně pohladí a usadí vás do sedačky. Kevin vždycky byl a bude mým hrdinou a ti dva blbci mě pokaždé rozesmějí. "Okopírované věci" mi v tomto případě nevadí. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Slabšie ako prvý diel, stále však dokonalo zábavne. Prvý diel ma celkovo lepší príbeh, dvojka je v podstate o tom istom, ale scény v Hotely Plaza (skvelý Schneider a Curry) alebo záverečné akčné finále (ktoré je podľa mňa ešte o chlp lepšie) je neskutočne zábavné. Navyše aj Buzz ma lepšie scény. A ten Williamsov soundtrack ma opäť to pravé čaro Vianoc. 90% - 5* ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Když Kevin (Macaulay Culkin) volá do hotelu Plaza, aby si zarezervoval pokoj, vůbec nezmíní, od kterého data rezervaci chce, ani na kolik nocí. Stejně tak se jej na to ani nezeptá paní z rezervačního oddělení. (Milan25)
  • V scéne, v ktorej sa recepčný, ktorého stvárnil Tim Curry, zakráda do kúpeľni, použije Kevin (Macaulay Culkin) nafukovacieho klauna, aby si recepčný myslel, že sa v sprche sprchuje Kevinov otec, a tým ho odplašil. Klaun je pritom odkaz na film To (1990), v ktorom si Tim Curry zahral strašného klauna Pennywisea. (zemon)
  • Předtím, než Harry (Joe Pesci) skočí na žebřík, tak vidíme, že je suchý a čistý. V dalším záběru před skokem už je na něm ale nanesena kluzká hmota. (Duoscop)

Reklama

Reklama