Reklama

Reklama

Rocky Balboa (Sylvester Stallone), kedysi bezvýznamný boxer z philadelphskej periférie, potom svetový šampión, premožiteľ amerického majstra Apolla Creeda i ruského boxera Ivana Draga, sa nakoniec ocitne tam, odkiaľ vzišiel - na dne a bez peňazí. Smrtiace údery však neprišli v ringu, ale v súkromí. Prvú ranu mu zasadí lekár, ktorý triašku jeho rúk diagnostikuje ako dôsledok trvalého poškodenia mozgu. Počas kariéry Rocky inkasoval množstvo tvrdých úderov do hlavy a ťažké otrasy mozgu mu natrvalo poškodili zdravie. Zdá sa, že jeho kariéra sa práve definitívne skončila. Lenže vzápätí prichádza druhá rana od ľudí , ktorým dôveroval. Jeho právnici ho podviedli a pripravili o všetky peniaze aj celý majetok. Jediným východiskom by bol návrat do ringu. Lenže dnes je Rocky na tom horšie, ako keď začínal. Zostarol, stratil rýchlosť, švih a jeho povestný smrtiaci úder tiež už patrí minulosti. Na scéne sa však objaví mladý nádejný boxer Tommy "Machine" Gunn (Tommy Morrison), ktorý nutne potrebuje dobrého manažéra. Zdá sa, že Rocky by bol ideálny kandidát... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (470)

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Páté pokračování Rockyho není tak kvalitní jako čtyřka, ale rozhodně to není žádný odpad nebo dokonce jak tady někdo píše díl, který neměl nikdy vzniknout. Sly si tentokrát nesedl na režijní židličku a možná je to škoda. Scénář je pravda, že místy pokulhává, ale zas tak špatné to není. Kdyby tento díl byl natočen dřív tak by byl hodnocen mnohem lépe. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Podobný scenár už naozaj vypovedá o núdzi a totálnom nevedení si rady, len za účelom vyžgŕľať pár dolárov. Konieckoncov už ale na tento film nie som tak naštvaný ako som býval. Pretože 15rokov som sa nevedel spamätať z takéhoto nedôstojného zakončenia série. No prišiel Balboa a tento film mi ostal len ako ďalší zo série a hneď sa naň pozerám inak. Bitky fajné, snaha o zameranie na rodinnú drámu je totálne trápna, no je to Rocky. Zabite ma! 75%. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Strašný sešup dolů. Rocky se vrací do ulice, ze které vzešel. Celé je to takové špinavé, hrozně kecací, rodinné, hudebně nezajímavé, atmosférou takové na přelomu osmdesátek a devadesátek. V podstatě je to pravý opak od čtvrtého dílu. Všechno, co je na čtvrtém dílu tak skvělé je v pátém dílu strašné. Tommy je nepřítel k smíchu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Autori mali radšej celú sériu ukončiť pri čísle 4, pretože ďalej je to už len trápenie a umelé predlžovanie filmovej agónie. Ďalšie časti Rockyho už sú len naťahovanie žuvačky a celkovo úplne zbytočné. Tu sa proste potvrdilo, že v najlepšom treba prestať. Pri sledovaní Rocky V. si iba človek uvedomí, aké je to zlé a nostalgicky si spomenie na predošlé 4 časti. V tomto diele proste nefunguje nič, všetko sterilné a neskutočne trápne. Hviezdu som dal z úcty k omnoho lepším predošlým dielom. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle už je trochu zbytečné pokračování. Tvůrci se sice pokusili o nějaký nový prvek, že Silvestr se snaží vychovat novýho mladýho boxera, ten je mu ale nakonec nevěrný a přeleze k jinýmu manažerovi a Silvestr je zklamaný... Já Vám nevím. Tohle ve mně nezanechalo nejlepší pocity. Dám 2 hvězdičky a to jen proto, že mu nakonci docela nakopal prdel :-D Jinak zklamání a pro mě zbytečný díl :-( ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (33)

  • Film je věnován trvalé vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)

Reklama

Reklama