Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Willovi Stonemanovi zemře otec, musí se sám postarat o matku a jejich ranč. Aby získal nějaké peníze, rozhodne se zúčastnit psích závodů na trase z Winnipegu do St. Paul. Tato trasa je určená jen pro ty nejsilnější muž, kteří musí obstát v konkurenci i za zlého počasí a složitého terénu. Willovi se až na pokraji sil podaří zdolat cíl jen díky jeho úžasné vůli a vytrvalosti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Kvôli všeobecnému nedostatku hôr v Minnesote (okrem Sawtooth Mountains), scény, v ktorých Will (Mackenzie Astin) prechádza hornatým terénom, sa natáčali v Montane. (Arsenal83)
  • Vlaky použité vo filme boli z múzea Lake Superior Railroad Museum (LSRM) v Duluthe. Vzhľadom na to, že šlo o skutočne fungujúce vlaky, herci nemohli spolupracovať ako inžinieri alebo sprievodcovia. Namiesto toho to robili dobrovoľní zamestnanci múzea. (Arsenal83)
  • Na filme spolupracoval David Bedford, majiteľ skutočných psích záprahov. Pre film použil vlastný 7-členný psí tím pod vedením malamuta menom "Chase". Natáčanie jeho scén trvalo 3 mesiace. (Arsenal83)
  • Start závodu ve filmu je situován do Winnipegu, celé natáčení však probíhalo v minnesotském městě Duluth od 11.1 do 1.4.1993. (Terva)

Reklama

Reklama