Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydajte sa na neuveriteľnú cestu s malým mravcom, ktorý hľadá odvážnych bojovníkov, aby mu pomohli ochrániť jeho domov pred zlými kobylkami. Keď namiesto toho narazí na bzučiaci súbor cirkusových chrobákov, jediná nádej na víťazstvo spočíva v priateľstve a v úžasnej sile fantázie. (Disney+)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (301)

Melies 

všetky recenzie používateľa

8 / 10 Ďalší Pixarovský animák a ďalšia trefa do čierneho! Možno nie tak výpravné, ako ich neskoršie snímky, a ani nie tak dobre animované, ale rozhodne hodné vašej pozornosti - trochu zamrzí prílišná orientácia na neskoršie ročníky, ktorej manifestáciou je celé to kolokvium cirkusových hercov, muzikantov a klaunov, no na druhej strane starší diváci nájdu v Živote chrobáka veľmi presnú a uštipačnú satiru dnešnej spoločnosti - odvážnejší by dokonca mohli hovoriť o akejsi parafráze na "nežnú revolúciu"... Tak či onak, je o čo stáť - verte mi. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Obrazovo a farebne vydarený, počítačo animovaný film z dielne štúdia Pixar vyniká akčným dejom, množstvom zaujímavých scén, ktoré sa vzhľadom na ich nahustenosť dajú zhliadnuť bez toho, že by zvlášť nudili. Scenár vychádza z klasického pôdorysu Siedmich samurajov o ohrozenej porobenej komunite, ktorá rozkvitne s príchodom záchrancov. Ukazuje, ako veľmi záleží na vonkajšom zdaní nejakého vzdelania, či profesie (krásna scénka odmietnutia a vyhnania záchrancov – ktorým celé mravenisko dôverovalo až do chvíle, než sa dozvedelo o koho v skutočnosti ide) bez ohľadu na skutočné hodnoty. Vyzdvihnutie individualizmu s občasnou potrebou kolektívnej pomoci. Po druhom zhliadnutí som nebol tak nadšený ako prvýkrát, ale nádherne svietiace huby ma zaujali aj tentokrát (vzhľadom na farbu mravcov, žeby holohlavce?). ()

Reklama

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Jen lehce nadprůměrný animák. Ovšem brouky cirkusáky, to si vážně nechám líbit, pač mně osobně si tahle různorodá tlupa všemožných příšerek z hmyzí říše získala. Nojo, opět jednou jsem potěšil své infantilní já. Je to sice určené spíš té nejmladší generaci, pro dospělé občas nepříjemně táhlé a nepříliš vtipné, ale minimálně za "blešáka" to stojí. 3,5* se zaokrouhlením nahoru. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Príjemný rozprávkový príbeh o putovaní a hľadaní malého mravčeka, aby zachránil svoje milované mravenisko. Úplne úžasné sú postavičky, kde myslím, že každy kto tento film videl si nájde svojho favorita. Neviem v ktorej hlave sa to rodí, ale aj ja by som si dal šluka. Bod dole dávam za to, že som to videl po všetkých tých Shrekoch a Nemoch, takže úplné vytrženie sa nekonalo. Zato zábavu, naptie a trochu tých emócii ... to pixari zvládajú na jednotku. ()

Blackhand47 

všetky recenzie používateľa

Pixar rozhodně patří mezi mistry animovaného filmu, ale Život brouka, tedy jejich druhý film, není vůbec ničím výjimečným. Příběh je jedno velké klišé, postavy nezajímavé, záporák nudný a závěrečný souboj se koná samozřejmě v noci. Oproti takovým Příběhům hraček, Ratatouille nebo Vzhůru do oblak je to šílený průměr, ale i tak musím uznat, že animace i na to, jak je stará, tak vypadá pořád dobře. Vtip k zasmání je tu možná jeden a konec záporáka je navýsost krutý. Film jsem viděl znovu asi po 15 letech a vidět jej nepotřebuji zřejmě stejně dlouhou dobu. Ve výsledku tak dávám broukům 60% ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (35)

  • V začiatkoch výroby sa uvažovalo o názvoch "Army Ants" alebo "The Ant and the Grasshopper". (Greenpeacak)
  • Jméno Atta (Julia Louis-Dreyfus) odkazuje na druh mravence konzumujícího listí. Česky se tomuto rodu říká střihač. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené