Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automechanik Frank Leone (Sylvester Stallone) si odpykáva trest za ublíženie na zdraví, ktorého sa dopustil pri obrane kamaráta pred partiou násilníkov. Do vypršania trestu mu zostáva už len šesť mesiacov. Jedného dňa ho však z relatívne voľnej väzby v norwoodskom väzení prevezú do väznice Getaway. Tam ho na príkaz sadistického riaditeľa Wardena Drumgoolea (Donald Sutherland), ktorý s ním má nevybavené účty, týrajú tak dozorcovia, ako aj väzni. Frank všetko príkorie statočne znáša do chvíle, keď sa v ohrození ocitne aj jeho priateľka Melissa (Darlanne Fluegel). A to je moment, v ktorom sa Frank rozhodne z väzenia ujsť. Netuší, že presne to chcel riaditeľ dosiahnuť a nastražil na Franka pascu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (331)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Brilantná väzenská dráma v hlavnej role so Slyom Stalloneom. Tento film má drsnú underground atmosféra z Rockyho a životnú drámu outsidera z Ramba. Hlavne je to silná a drsná dráma, s minimom akcie, ale ani chvíľu nie nudná. Všetko to vrcholí v záverečnej pasáži, keď sú sympatie k Leonemu na úplnom vrchole. Lock Up je geniálna podceňovaná dráma s neopakovateľnou zasvinenou drsnou atmosférou. Nie je to vyleštené a oscarovo namazané ako Shawshank, je to viac o realite a drsnosti života. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch spíš dramatických Stalloneho filmů který jsem si náhodou po hodně dlouhý době připomenul. Sly určitě dokazuje, že herectví mu není cizí i když podobně jako u Laca i mě trochu vadí, že tu hraje ten typ hrdiny kterej když dostane ránu tak nastaví druhou tvář a kdo čekal jak na konci nasranej vyrabuje zbraně a udělá z vězení kůlničku na dříví tak bude asi zklamanej, ale o tom tenhle film není. Je to hlavně o nezlomnosti lidského ducha a schopnosti přežít v každých podmínkách. Nicméně k vyššímu hodnocení mi pořád něco chybělo.65% ()

Reklama

HateBreeder 

všetky recenzie používateľa

Tak podle mě nejlepší Slyovka kromě Ramba I a Rockyho IV. Sice je pravda, že tento film nemůže soupeřit s muklovskými počiny Darabonta, na ně prostě nemá, ale jinak bych řekl že je to velice solidně odvedená práce a to jak po filmařské tak po herecké stránce. Příběh je sice klišovitý, zas tu je jeden hodný vězeň, kterého lidi v base buď nenávidí a nebo milují a respektují. Stallone tady předvádí opravdu dobrý herecký výkon, až jsem koukal. Hlavní záporak - správce věznice v podání Donalda Sutherlanda je skutečnej hajzl. Ale na ředitele věznice v Shawshanku jednoduše nemá :) Líbil se mi ještě Tom Sizemore, kterého jsem skoro nepoznal. Dále Sonny Landham - mlčenlivý indián Billy z Predatora taky zahrál svýho parchanta dobře. Film nenabízí žádný dechberoucí nebo srdcervoucí zážitek, jako staré vězeňské klasiky, ale rozhodně není špatný. Navíc se mi děsně líbil ten mustang ;) ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Kdyz jsem to jako pubertak videl, byl jsem nadsenej. Sly je slajovatej, kriminal kriminalovatej a dozorci jsou strasne zli. Takova ta story drsnyho chlapka, co je nepravem za mrizema a musi toho hodne vydrzet a asi i zdrhnout... Dneska uz tak nadsenej nejsem, protoze v tom vidim tu prkennost, ale porad je to slusnej osmdesatkovej kousek. Tehdy by to bylo pet, dneska tak tri... ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Pohodová žánrovka z komornější a mírumilovnější linie Slyovy tvorby, kde místo ikonických supermanů, co střílejí záporáky po stovkách, hrál obyčejné chlápky (KOČIČÍ ZLATO, DO ÚTOKU) nebo si střílel sám ze sebe (TANGO A CASH). Sympatické kladné postavy, dobré záporácké duo Sutherland-Landham, pěkně vygradovaný konflikt a pár zapamatováníhodných scén (fotbalový zápas v bahně, který byl k vidění i v pozdějších SPÁČÍCH, opravování a provětrání auta, finále s elektrickým křeslem). ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (10)

  • Automobil, který vězni staví v garáži, je Ford Mustang Coupé ročník 1965. (Ruuzha)
  • V roce 1990 časopis Dublin popsal film jako "109 minut macho z odpadních vod." (JORDY)
  • Vo filme pridelili Frankovi (Sylvester Stallone) väzenské číslo 5-1-0. Vždy keď sa ho naň spýtajú, hlási sa ako väzeň Five-Ten, čiže 5-10. Výška herca je 5 stôp a 10 palcov, v skratke po anglicky five-ten. (martincba)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (viac)

Reklama

Reklama