Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásna, úspešná a nezávislá, to je J.C. Wiattová (Diane Keatonová). Je zástupkyňou manhattanskej konzultačnej firmy a stojí krôčik pred ponukou stať sa spoločníčkou firmy. Priebeh jej nádejnej kariéry však naruší nečakaná udalosť. Bez deväťmesačného čakania sa stane matkou, presnejšie povedané nevlastnou matkou ročného dievčatka, ktorého rodičia zahynuli pri autonehode a v závete ju zverili do jej starostlivosti. J.C sa hnevá, zmätkuje a čo najrýchlejšie sa chce dieťaťa zbaviť. Ale vyriešenie formalít na adopciu chvíľu trvá. Kým bude dievčatko zverené novej matke, musí J.C. s malou Elizabeth vydržať. Lenže ako? Čo také dieťa je? A ako sa vlastne používajú plienky? A ako to všetko skĺbiť s náročnou prácou? Najskôr ju opustí priateľ, Steven Buchner (Harold Ramis), pretože do jeho predstáv o živote sa žiadne dieťa nevojde. Príde aj o prácu, keď situáciu zneužije jej podriadený Ken Arrenberg (James Spader) a preberie jej miesto a priazeň šéfa firmy. Adopcia je konečne doriešená, ale keď J.C. uvidí podivný pár, ktorý má dostať Elizabeth do pestúnskej starostlivosti, prebudí sa v nej doposiaľ podriemavajúci materský inštinkt. Odstúpi od adopcie, kúpi zanedbaný dom na vidieku a odsťahuje sa tam, aby sa postarala o Elizabeth a usporiadala si vlastný život. A v tom by jej možno mohol pomôcť miestny zverolekár, Jeff Cooper (Sam Shepard). (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (81)

spiritus 

všetky recenzie používateľa

Dobře fungující klasická komedie konce osmdesátých let, která disponuje mně sympatickou hlavní hrdinkou, která se umí poprat velmi svérázným způsobem s různými peripetiemi, který ji její dosavadní život připravuje. Na snímku nejvíce oceňuji nenucený humor, skvělou Diane Keaton a také všudypřítomnou pozitivní atmosféru Ameriky konce 80 let. ()

Aidina 

všetky recenzie používateľa

Diane Keaton, přezdívaná tygřice, je emancipovaná kariéristka a má přesně nalinkovaný pracovní život (i na sex má 4 minuty). Jenže pak se objeví malá Elizabeth, která přišla o rodiče a její žebříček hodnot se zcela změní. I když práci zcela nezavrhne a vrhne se do podnikání. A tak její "ovoce" přináší opět úspěch. "Jsem zpátky". Ale malé Betty se už nikdy nevzdá. Krásná červená knihovna, jak schopná žena se chopí příležitosti a postaví se tak svému osudu. ()

Reklama

Abiosis 

všetky recenzie používateľa

*ČERVENÉ LÍČKA A JABĹČKA* Prvýkrát som tento film videl ešte ako stredoškolák a pamätal som si ho ako veľmi originálny a vtipný film. Po mnohých rokoch ho vnímam rovnako a teší ma, že moje dávne pocity súvisiace s týmto filmom neboli pokrivené tínedžerskou optikou a teda som rád, že film môže osloviť aj súčasného diváka navyknutého na iný typ komédií. Diane Keaton nevnímam ako najlepšiu voľbu pre hlavnú úlohu, ako komediálny typ veľmi nepôsobí, ale "pretrpieť" sa dá. Vtipných situácií je dostatok, film plynie voľne a príjemne a milé dieťatko, ktoré zdedí, je naozaj na zjedenie (ak nie ste vegetariáni). Verdikt v 1 vete: O mame a jej prvých krokoch. 19.04.11 ()

freddy 

všetky recenzie používateľa

Uff, tak tohle mne tedy dostalo tolik, jako už žádný romantický film dlouho ne. Od začátku až do konce jsem na ten film koukal s velikou chutí a s velkým zaujetím a nestačil jsem se divit, na jak svižný a neuvěřitelně zajímavý film se dívám. Opravdu jsem nevěřil, že by mne nějaký takový film o nevýhodách a nástrahách neplánovaného rodičovství a o problémech s opravou domu, mohl ještě vůbec zaujmout. Tenhle film je však velice zajímavý a rozhodně jsem se při něm ani chvilinku nenudil a naopak jsem si každý záběr velmi užíval. Nečekal jsem zkrátka od tohoto snímku vůbec nic a byl jsem připraven na vše, ale ne na to, že uvidím film, kterému budu mít chuť po jeho zhlédnutí udělit maximální hodnocení, protože jsem na něm neshledal žádnou chybu ani nic jiného, co mi zavdalo záminku pro nízké hodnocení. A vidíte, právě takový film jsem viděl a nemám slov. Tohle je pro mne skrytý poklad, který vznikl v roce mého narození, a který se přede mnou velice dlouho schovával, aniž bych tušil, jaký skvostný filmový zážitek mi vlastně uniká. Takže pro tento film nemám nic jiného, nežli slova chvály a uznání, protože takový zajímavý film, ještě navíc podpořený velice kvalitním hereckým výkonem Diane Keaton, se jen tak nevidí. Bez většího zaváhání proto s radostí a dobrým pocitem uděluji pět hvězdiček a nebylo to určitě naposledy, co jsem tento film viděl. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Romantická komedie dle mého gusta, dnes večer jsem si ji užila parádně, Diane Keatonová je fantastická v těch svých proměnách, když je chladná kariéristka a touží po vzestupu, když je zaskočená a v podstatě šokovaná dědictvím v podobě malé Elizabethy (mimochodem ta holčička je nádherná, hned bych si ji vzala domů), nasmála jsem se dosyta.. No a Sam Shepard v roli zvěrolékaře sympatický, líbil se mi.. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (11)

  • Hlavní roli odmítla Cher, která současně prohlásila, že Diane Keaton je pro roli vhodnější. (Streeper)
  • Čas 17:00 - J.C. (Diane Keaton) hodí balík plenek na zem, který dopadne vedle zídky. Na hromadě jsou tam kufr a další věci. Posadí holčičku a pak, když odchází, aby si dala frťana, je vidět, že kufr, černá taška, bílá taška a balík plenek jsou srovnány úplně jinak. A když přijde její partner domů, vše je opět poskládáno jinak. (Proste..Jana)
  • Ve filmu nikdy nezjistíme, jak zní celé jméno hlavní hrdinky J.C. Wiatt (Diane Keaton). (jezurka42)

Reklama

Reklama