Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojak Paul Sutton (Keanu Reeves) sa vracia po štyroch rokoch na fronte 2. svetovej vojny do San Franciska. Po vystúpení z lode na neho však nikto nečaká. Ponáhľa sa teda za manželkou domov, ale Betty (Debra Messingová) už nechce pokračovať v ich vzťahu. Vyjde najavo, že žiadny z listov, ktoré jej napísal, ani neotvorila. Vedela, že je nažive, a to jej stačilo. Paul, ktorý sa pred vojnou zaoberal predajom čokolády, si chce nájsť iné miesto, postaviť si dom a mať veľa detí. Zdá sa však, že Betty má o živote celkom iné predstavy. Paul preto na druhý deň ráno odchádza. Vo vlaku sa stretne s pôvabnou mladou ženou (Aitana Sánchez-Gijónová), ktorej náhle príde zle. Keď neskôr nastúpi na autobus, zistí, že ním cestuje aj dotyčná kráska. Ospravedlňuje sa mu a zoznámia sa. Keď Victoriu Aragónovú začnú obťažovať dvaja grobianski mladíci, Paul sa jej zastane, vypukne bitka a vodička autobusu ich vyhodí na cestu. Vystúpi aj Victoria. Zverí sa Paulovi, že je tehotná a otec jej dieťaťa ju opustil. Bojí sa otca, ktorý je veľmi prísny a konzervatívny, a poklesok jej rozhodne neodpustí. Paul dostane nápad – pôjde s ňou, zahrá na pár dní jej manžela a potom zase odíde. Obaja mladí ľudia docestujú k domu Aragónovcov, bohatých mexických pestovateľov hrozna a výrobcov vína, ktorí sem prišli zo Španielska už pred štyrmi storočiami. V čase osláv novej úrody hroznového vína sa do sebe Paul a Victoria zaľúbia, ale Albertovi (Giancarlo Giannini), Victoriinmu otcovi, ktorý dodržiava staré mexické tradície, sa tento vzťah vôbec nepáči... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (85)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

"Prechádzka v oblakoch" je slávna romantická fantázia, ktorá je nadnesená vášňou a túžbou horkých tónov. Je potrebné, aby človek mal trochu z týchto vlastností v duši, aby si mohol naplno vychutnať tento film, ktorý by pre niekoho mohol vyzerať ako prepracovaná melodrama, ale to by v ňom nemohla vystupovať nevinnosť a dôvera. 99% ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Alfonso Arau natocil sympaticku romanticku komediu ... o Keanu Reevesa manzelka nejavi ekstra zaujem, a tak odchadza kamsi predat ludom cokoladu. Zaprasene cesy, ktore ma fascinuju rovnako ako laska /aby bolo jasne, pocitam len hetero lasku, na ostatne -uchylne - lasky sa treba zvysoka vysrat/ Keanu k akejsi sympatickej dievcine /Aitana Sanchez -Gijon/. Do toho zapletka s otcom, hrozna, spusta hrozna a dodrziavanie starych mexickych tradicii. Taketo filmy myluje aj taky obstarozny mentalny invalid ako som ja. Nadhera : 77 % ()

Reklama

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Další variace provařených melodramatických motivů, když se to ale uklohní dobře, není důvod se zdráhat. Reeves je tu ve formě a jeho vzplanutí k půvabné Mexičance v nesnázích se dá lehce uvěřit. Když si připočtete romantikou překypující prostředí a tušení dobrého konce, není (za předpokladu vhodné společnosti) co řešit :-) Jako bonus a malé pomrknutí k naší vlasti v podobě melodie Škoda lásky (ve filmu zazní na vinařských slavnostech) vyloženě potěší. 75% ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Raz večer som sa spoločne s otcom dívali do novín, že čo budú dať večer v televízii. A otec najedno: „Výborne! Prechádzka v oblakoch. Ten film som už videl veľmi dávno. Nesmierne sa mi páči. Na to by sme sa mohli podívať!“ „Dobre, prečo nie? Som zvedavý“- povedal som. Po zhruba štvrť hodiny som pochopil, že v podstate sa jedná o romantický film. Nie preto, veď ja mám rád romantické filmy, ale môj otec a romantický film? Povedal som, aj keď to nebude dobrý film, podívam sa na to až dokonca. A keď film sa skončil, skoro som plakal. Veď to bol geniálny film s geniálnymi hercami (Keanu, krásna Aitana a humorný pán Quinn). Hudba absolútne super. Otec, klobúk dolu! Máš dobrý vkus :) ! Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $50,008,143Tržby Celosvetovo $51,550,000║ Taký malí filmík ale vizuálne(kamera Emmanuel Lubezki) a citovo veľmi bohatý, pekne tu ladí aj hudba, k tomu aj herecké obsadenie tiež spraví svoje, hlavne zloženie Reeves-Gijón-Quinn-Giannini urobí medzi sebou takú zdravú chémiu, ktorá vyústi v silný záver, aj keď možno ten všetok spálení vinič trošku prehnali dá sa to prekúsnuť. /80%/ ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama