Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Andrew Largeman (Zach Braff), priemerne úspešný herec, sa pretĺka životom pod vplyvom upokojujúcich liekov, kým ho smrť matky nedonúti, aby ich vysypal a skúsil, čo sa stane. Kedysi ho otec Gideon (Ian Holm), psychiater, presvedčil o tom, že jeho vinou skončila matka v invalidnom kresle, a on sa s tým dodnes nevyrovnal. Dnes žije v Los Angeles a takmer desať rokov nebol doma v New Jersey, ktoré prezývajú aj Štát záhrad. Ani tritisíc míľ, ktoré ho delia od dominantného otca, mu nepomohli zbaviť sa obáv a strachu. Keď sa konečne odhodlá odcestovať na matkin pohreb, doma znovu objaví staré spomienky i známych, predchádzajúci jedinečný život. Doma sa usiluje vyhnúť sporu s otcom, ale vie, že to bude čoskoro nevyhnutné. Osud spôsobí, že sa zoznámi so Sam (Natalie Portmanová), dievčaťom ktoré je všetkým tým, čím on nie je. Čoskoro sa z nich stanú milenci. Jej prirodzenosť, spontánnosť a odvaha pomaly otvárajú jeho srdce pre radosť i bolesť, ktoré k životu nevyhnutne patria. Ani Natalie však nie je bez vnútorných problémov. Ak majú nadviazať plnohodnotný vzťah, musia sa so svojimi trápeniami najprv vyrovnať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (427)

predators 

všetky recenzie používateľa

Pomalu začínám věřit tomu, že se dá natočit film o čemkoliv. Nic převratného, jen jakýsi časový úsek běžného života obyčejného mladíka. Na Natalie Portman je radost pohledět a zbylí protagonisté na mě působili nesympaticky jako trn v oku. Řekl bych průměr, který mnohé nadchne a některé nechá chladnými. 50% ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý (ako spomína i Adrián) sa feelingom veľmi podobá pre mňa nepochopiteľne ospevovanému Sideways. Je to film z ktorého mám pocit, že mi chce povedať niečo „veľké“, cez zobrazovanie malých veľkých vecí, ale akosi nevie ako to má urobiť ani čo presne chce povedať. Celý film pôsobí strašne rozťahaným dojmom, jednotlivé scény sú na seba radené bez zmysluplnejšej nadväznosti. Garden State stojí a padá na jedinej osobe a tou je Natalie Portmann, ktorá vo svojej postave asi ako jediná má čo hrať a kedykoľvek je na scéne, zatieňuje i pána hercorežiséra Braffa. A práve kvôli jej postave a nehynúcemu obdivu k Natálkinmu umeniu si Garden State veľmi rád pozriem znova, ale nad 7/10 sa film u mňa nedostane. ()

Reklama

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

V první scéně filmu sedí hrdina v letadle, které se zjevně ocitlo ve vážných problémech, a my sledujeme zděšené cestující, kteří si nasazují kyslíkové masky a jen s největšími potížemi, narozdíl od hlavního hrdiny, zvládají nastupující paniku. Ta scéna navnadí k očekávání emotivní podívané, jenže v následujících okamžicích naladí tvůrci na úplně jinou notu a sledujeme typicky festivalovou produkci na téma jak se vyrovnává dospívající hrdina s traumaty ze svého dětství a hledá své místo v životě. Což by mohlo být opravdu zajímavé, kdybych neměl pocit, že ty emoce jsou nějak umělé a hrdina, stejně jako celý film, je pod sedativy. Pod vlivem uklidňujících prostředků byl podle mě i scénárista a nejspíš i celý štáb. Můj pocit z filmu dobře vystihuje komentář Rex Mundi. Dialogům filmových postav a jejich emocím nevěřím a film mi přijde jako líbivá vykalkulovaná záležitost pro festivalovou porotu na Sundance Film Festivalu. Celkový dojem: 40 %. ()

Exkvizitor 

všetky recenzie používateľa

Garden State je velmi milá černá komedie s atmosférou filmů Wese Andersona, jen krapet normálnější. Takovýhle počin si představím pod pojmem "kvalitní nezávislý film" - totiž ona nezávislost se má projevovat jenom v technickém minimalismu se kterým je film pořízen a veškeré takto uspořené peníze se mají vrazit do dobrých herců, scénáře a vůbec. V tomto ohledu se režisér rozhodl šetřit zjevně maximálně, protože celé dílko vyprodukoval z větší části sám (i když do Roberta Rodrigueze mu ještě něco schází). Garden State je sice nijak originální, leč příjemný a inteligentní film o tom jak se má člověk naučit žít sám se sebou. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

O jednu maličkú hviezdičku naviac dáam, pretože, aáa to pózor, Zach Braff sa usmial... myslím, že som to vážne postrehol, ten úsmev tam fakt bol. Ďalší dôležitý faktor je Natalie Portman, nikdy by som to nebol povedal, ale tuto ma jej prítomnosť potešila... Zhrniem to Zach vysadil lexaurin, usmial sa, no a ja nemôžem inak ako 6/10 skoro som precitol, heč. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (30)

  • Když se v rámci předprodukce producentka Pamela Abdy ptala Zacha Braffa, jaké archetypy by si představoval do hlavní rolí, odpověděl: "Víš, někoho jako Natalii Portman, někoho jako Iana Holma a jako Peter Sarsgaard". Ta ho hned obratem upozorňovala, že vzhledem k tomu, že se jedná o jeho první film, zmiňované herce se mu nejspíše obsadit nepodaří. (radekgfx)
  • Pro film vznikly jen tři kulisy. Vše ostatní bylo točeno na reálných místech. (ČSFD)
  • Scény na letisku boli natáčané na Medzinárodnom letisku Johna F. Kennedyho v New Yorku, na terminále 4. Produkcia však nemohla túto časť letiska uzavrieť len pre filmovanie, a tak ľudia kráčajúci okolo Natalie Portman a Zacha Braffa boli skutoční cestujúci. (U_S_O)

Súvisiace novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (viac)

Reklama

Reklama