Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

David a Gail trávia dovolenku na jednom z bermudských ostrovov. Pri potápaní objavia vrak lodi Goliáš, čo vzbudí pozornosť miestneho mafiána Henriho, keďže Goliáš sa potopil aj s obrovským nákladom morfia. David a Gail sa spoja s miestnym dobrodruhom, aby morfium za peniaze z lode vyzdvihli, v skutočnosti však hlbočina ukrýva ešte väčšie bohatstvo - vrak staršej lode so zlatým pokladom španielskeho kráľa Filipa. Pokusy o jeho získanie však budú životu nebezpečné, niektorí ľudia sa totiž pri honbe za bohatstvom nezastavia pred ničím... (RTVS)

(viac)

Recenzie (114)

Zahartof 

všetky recenzie používateľa

Místní klika třináctiletých filmových teoretiků se znovu předvedla. Chápu, že kdyby to točil Majkl Gay podle svého osvědčeného automatic doughmaking screenplay softwaru EVA (Exploze -> Výbuch -> Akce), dostalo by to tady plnou palbu. Na dnešní dobu pomalé tempo příběhu mi dost svědčilo, podmořské scény jsou vynikající (ještě lepší pro lidi, kteří tuší, co potápění obnáší), ústřední trojice skvělá. Výborné vedlejší postavy - hlavně Kevin s tím haiťanským negrem.U mě mezi 3-4*, ale protože jsem si to jednak užíval a druhak nechci jít s davem, pálím bez dlouhého rozmýšlení 4. PS: Nevím sice, jak byli hluboko, ale ve filmu to vypadá jako solidních 40 metrů. Docela vtipně se tam vynořují, jako by se nechumelilo. Bez dekompresních zastávek by jim cestou nahoru vybuchly kosti :) ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dovolenkové potápanie s Bissetkou by som určite bral a bolo by mi jedno, či je v tesnom tričku, samozrejme mokrom, alebo v potápačskom obleku. Už v prvej scéne jej hrozilo nebezpečenstvo, to mi stuhla krv v žilách, pričom ju čakali ešte horšie zážitky od prívetivých miestnych černochov. Polovica filmu sa odohráva pod vodou, za to má moje veľké plus, aj v tom období dokázali filmári príjemne natočiť podmorské scény. Ale spôsob rozprávania príbehu a pátrania po poklade mi veľmi nevyhovoval, tam sa už prejavil vek filmu a gradovanie deja je slabšie. ()

Reklama

kinej 

všetky recenzie používateľa

Hlubina je především dobře vypadající dobrodružný film, plný perfektně zvládnutých podmořsýkch záběrů, na které bych se vydržel dívat celou věčnost snad i bez děje. Co je ale slabší je to co se děje nad hladinou. Nejvíce filmu schází jakákoliv propracovanost postav. Obzvlášť u těch hlavních není někdy zřejmé, co je nutí konat tak právě tak jak konají, nebo proč jsou tak zapáleni pro hledání pokladu, když je to může stát život a stejně jim z toho nic nekápne. Události a padouši se dějou tak nějak nahodile bez zřejmé dějové logiky. Škoda. ()

Cicis 

všetky recenzie používateľa

Mladá dvojica , Dávid (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset ) sa vyberú na dovolenkovať na Bermudy , ktorú si spestria potápaním sa .Prenajmú si za tým účelom rybársku loďku so skúseným Adamom Coffinom.Pri potápaní zrazu objavia vrak starej lode a vynesú na povrch niekoľko starých mincí čo samozrejme neujde pozornosti mazanému Adamovi. S nálezom sa vyberú za miestnym znalcom histórie a starým morským vlkom Romerom bývajúcom v starom majáku.Ten podľa starých záznamov a máp identifikuje stroskotanú loď.Dávid a Gail sa začnú denne potápať a stále vynášajú na povrch nové „poklady“.Ich činnosť neujde pozornosti iných záujemcov.Pri ďalšom potápaní ale objavia vedľa ďalší vrak, a to nemocničnej lode z druhej svetovej vojny.V jej útrobách plnej ampuliek morfia číhajú obrovské murény a nablízku sú aj zločinci ktorých zaujíma práve tento poklad.Perfektné herecké obsadenie s krásnou Jacqueline Bisset , ktorá v mokrom tričku nás v tom čase privádzala do vytrženia. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $9miliónovTržby USA $47,346,365Tržby Celosvetovo $-║ Na to že tento film sa opieral o knihu od autora Čeľustí Petera Benchleyho sa to celkom podarilo, zo začiatku to vypadalo že asi pôjde o nejakú variáciu práve na megahit Čeľuste ale nakoniec sa z toho vykľula príjemná dobrodružná dráma o hľadaní pokladu, podaná skôr vo vážnejšom prevedení. Aj keď nie je vo formáte zrovna veľkolepom ale skôr v tom komornejšom, je vo svojom šikovnom prevedení dosť pútavá(hlavne potešia dobre zostrihané zábery z podmorského dna, pri nich občas aj zmrazí, hlavne keď útočí medúza) a rovnako tak spravili svoje aj herci ako Nick Nolte, Robert Shaw, slizák Eli Wallach a sympatická "v mokrom trošku občas pobehujúca" Jacqueline Bisset. /75%/ ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (14)

  • Některé zdroje uvádí, že díky Jacqueline Bisset, která se zde potápí v bílém tričku (nemá horní díl plavek), vznikl trend soutěže „Miss mokré tričko“. (Pavelkedar)
  • V roce 1980 byla Hlubina rozšířena o 53 minut nových záběrů, aby mohla být odvysílána jako dvoudílný televizní film. (Cherish)

Reklama

Reklama