Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu, ktorý je variáciou klasického motívu Jekkyla a Hydea, je roztržitý profesor genetiky Sherman Klump (Eddie Murphy), ktorý sa na prvý pohľad zamiloval do svojej atraktívnej kolegyne Cyrly Purtyovej (Jada Pinkett Smithová). Má to však malý háčik. Klump je takmer dvestokilový chlap a má vážne obavy, že práve jeho hendikep by sa mohol stať prekážkou v získaní si srdca ľúbenej dámy. Hnaný desivými snami sa rozhodne na sebe vyskúšať svoj nový preparát, ktorý doposiaľ testoval iba na svojich morčatách. Ten z neho síce urobí mladého štíhleho muža s tak trošku extravagantným správaním, ale prípravok má iba dočasný účinok. Do pôvodného stavu sa začína meniť celkom nečakane a v tých najnevhodnejších chvíľach. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (275)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Dvaja sa pokúšajú o opätovný návrat medzi úspešných komediálnych tvorcov. Tom Shadyac a Eddie Murphy skúsili čo dokážu. A hlavne čo dokážu vydržať diváci. Pre ich šťastie je americké publikum na toľko vďačné, že si na seba zarobili. No inak sa jedná len o ďalšiu americkú taškaricu o fekáloch, obezite a veľkej LOVE. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Jediná sranda na tomto filme je, do akých kostýmov sa Eddie Murphy prezliekol. Inak je to podpriemerná komédia bez normálneho vtipu, občas je to pekná zhovadilosť. Tým začínajú Murphyho "prevlekové" filmy, kde už sa mi trápnosťou až skoro nechutnosťou niektorých scén sprotivil. Neortodoxný Eddie ma po väčšinou bavil, ale tentoraz to dohnal až na najvyšší stupeň stupídnosti a nájsť tu trošku vtipu je nadľudská úloha. Pre mňa klasická americká stupídna komédia. ()

Reklama

Sanr 

všetky recenzie používateľa

Celkově scénář působí nesmyslně, ovšem některé Eddieho hlášky jsou supr. Kaiserovo nadabování tomu dodalo šmrnc a taky přidalo na celkovém hodnocení. Shlédnutí slovenské verze ovšem potopilo tuto komedii totálně do sr..ek, zde příklad , Slováci nedabujte, když to neumíte . V českém dabingu na odpočinek doporučuji. ()

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film jsem viděla už dávno v televizi. Eddie nepatří mezi mé oblíbence, ale ani neoblíbence, tekže kolem mě jen tak proplouvá a nenechá ve mně žádný dojem. Musím přiznat, že někdy je tato komedie opravdu praštěná a některé gagy nebo spíše pokusy o ně dost nevyvedené, ale jindy je to fajn a k zasmání, takže celkově - průměr. ()

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Edie Murphy vo svojom živle.Vo svojej obľúbenej úlohe.On a komédia sú pre seba stvorené.Už len pri pohľade na to,že si tam zahral hneď niekoľko rolí,je vidieť,že ho to baví.Bohužial,táto typicky americky natočená chujovina,vyzerá občasne až veľmi trápne.A nielen trápne,celý film akoby bol jedna veľká reklama proti obezite,až to išlo na nervy.Ale oddýchol som si u toho skvelo a s odranými ušami dávam 3*.No,teda ale je to riadny úlet.Pardon, pravý úlet prichádza až s dvojkou. :) ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (13)

  • Film se natáčel v Beverly Hills v Los Angeles, v San Marinu a v Pasadeně v Kalifornii. Natáčelo se od 8. května do 8. září 1996. (rafix)
  • Maskování Eddieho Murphyho trvalo každý den přibližně tři hodiny - podle toho, kterou postavu či postavy měl hrát. (SONY_)

Reklama

Reklama