Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. John Dolittle (Eddie Murphy) je úspešný sanfranciský lekár a má všetko, čo si muž môže želať - skvelú kariéru, krásnu manželku Lisu (Kristen Wilsonová) a dve nádherné dcéry Charisse (Raven – Symoné) a Mayu (Kyla Prattová). Navyše sa chystá uzavrieť najväčší obchod svojho života. Skrátka, doktorovi Dolittlovi leží svet pri nohách. Ale potom sa začne diať niečo veľmi zvláštne. Nešťastnou náhodou zrazí psa a počuje, ako mu zviera vynadá. Jeho dávno zabudnutá schopnosť porozumieť reči zvierat sa mu vrátila! Nová „prax“ mu spôsobí katastrofu v práci aj rodine. Štvornohí pacienti sú svojím novým liečiteľom nadšení a húfne sa mu hrnú do ordinácie. Rozrečnené holuby, veveričky či lesná zver mu nedajú sústrediť sa a prefíkaná sova mu pošle celú perepúť chorých zvierat priamo domov. Pomáha cirkusovej opici aj starnúcemu tigrovi, ale katastrofe vo vlastnej rodine už však zabrániť nedokáže. Keď doktora pristihnú, ako dáva umelé dýchanie „umierajúcej“ kryse, skončí na psychiatrii. Až vďaka svojej dcérke nakoniec pochopí, že sa musí zmieriť so skutočnosťou a prijať seba samého ako „zvláštneho“ človeka... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (182)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Eddieho Murphyho v tejto úlohe si ešte živo pamätám z detstva a Dolittle sa mi už vtedy celkom páčil. V súčasnosti, keď si to človek pozrie spätne, tak to nie je až také terno, ale nie je to ani taká katastofa, ako tu niektorí píšu. Taká pohodová rodinná komédia s trošku plytkejším humorom a jednoduchou dejovou linkou. Mne to ale v tomto prípade nevadilo a dokonca som sa párkrát aj poctivo zasmial. 65 % ()

Bukk 

všetky recenzie používateľa

Říkejte si co chcete, ale v době vydání mi bylo 5 a ten film jsem zbožňovala. Dokonce jsem "donutila" rodiče se na to dívat po sobě hned několikrát. Je to má srdeční záležitost a z nostalgie si to plný počet prostě zaslouží. Ten pes byl slaďouš, jedno z mých prvních nezapomenutelných setkání s filmem. A určité kouzlo tomu neupřu. ()

Reklama

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Murphy se skutečně musel zbláznit. Dolittle byl začátkem konce jeho slibně rozjeté kariéry. Hned v první minutě dojde na obligátní čichání k lidskému zadku a dál to není o mnoho lepší. Zřejmě má jít o humor stavěný na míru pro původní otroky z Afriky. Snesitelné to je díky uhrančivé Wilson, jinak nefunguje nic. ()

URBAN 

všetky recenzie používateľa

Na tomto filmu jsem vyrůstal , možná to byl i jeden z filmů který jsem viděl mezi prvními . A i po těch letech se mi tenhle doktor líbí . Nemá možná v sobě nic unikátního , ale přece jsou tam zvířátka a ty my přece máme všichni rádi navíc umí být pěkně vtipná . ( 10.2.14/MAC/5hvězdičku přidávám z nostalgie ) ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Ten, kto pozná filmy E. Murphyho, tak vie, že čo má očakávať. Z toho nie je výnimkou ani „Dr. Dolittle“. Rola doktora, ktorý rozumie tomu, čo „hovoria“ zvieratá, pasuje na E. Murphy a on k tomu pridá ten potrebný plus, čo ten charakter potrebuje. Scény sa nesnažia byť až príliš vtipné, dialógy (zvieratá a doktor) viac-menej fungujú. Pravdepodobne najkompaktnejšie dielo z väčšieho počtu pokračovaní tohto príbehu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama