Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je inspirován životními zkušenostmi Laury Chinn z počátku roku 2000 a sleduje dospívající dívku (Nico Parker) žijící se svou svéhlavou matkou (Laura Linney), která musí vzít svého bratra do specializovaného zařízení. Tam naváže nepravděpodobné přátelství s excentrickým aktivistou (Woody Harrelson) uprostřed protestů kolem jednoho z nejzásadnějších lékařských případů všech dob. (FunDinDung)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (5)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pozoruhodný a originálny námet o ťažkom životnom osude umierajúceho chlapca, ktorý umiera v miestnom hospici. Dejom nás sprevádza zničená a starostlivá matka, ktorá nechce prísť ani o sekundu posledného času so synom, a dospievajúca Doris, ktorá je matkou zanedbávaná a snaží sa tak získať popularitu aspoň medzi rovesníkmi. A o tom je prakticky celý tento film - kolísa na hranici emočného vypätia a zároveň je tu prítomná osobná túžba zbaviť sa vlastnej neviditeľnosti. Jediné, čo mi v tomto filme pomerne dosť vadilo, boli tie protesty pred hospicom, ktoré mi pripomínali skôr nejakú sektu (a v podstate ani netuším, o čo tam išlo). 4* ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

O dospievaní sprevádzanom smútkom, chorobou a smrťou, našťastie nie u seba. Teda okrem toho smútku  A o chorom to vôbec nie je, je to o teenagerskom vnímaní citlivej reality, len škoda, že je okolo tých mladých toľko ústnej vulgárnosti, to už asi nikto od 15 slušne rozprávať nedokáže. Silná otázka vegetatívneho stavu a čo s ním je tu prekvapivo vedená neutrálne, hoci matka, Laura Linney, ktorá hrala už v skvelom seriáli o smrteľnej chorobe V znamení raka, je tu mimoriadne nesympatická a jej postoje a prejavy sú jednoznačne vedené tak, že ju človek musí neznášať. Na druhej strane je to osobný zážitok scenáristky a tak to podala, ako to vnímala ona. Treba však poznamenať, že postava Woodyho Harrelsona je plne fiktívna, no bez neho by film svoju vlastnú plnosť nemal. Zaujímavé zamyslenie sa nad životom a že aj keď nám niekto stotisíckrát lezie na nervy, odrazu by sme mu chceli povedať toľko vecí, keď tu už nie je. ()

Reklama

a0001 

všetky recenzie používateľa

Veľmi vkusne a empaticky natočený kúsok. Mierne vtipné a prirodzene smutné, skvelý kontrast beznádeje a optimizmu. Aj o tom je život. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Debutující režisérka Laura Chinn čerpá ve své prvotině z vlastních zkušeností a na Suncoast je to znát. Jde totiž o civilní a uvěřitelný příběh s fungujícími emocemi. Celkem hezky je tu ukázano rozpolcení ve chvíli kdy je v rodině těžce nemocný člověk, který prakticky nevnímá,není schopen ničeho a moc času už mu nezbývá. Menší krácení a/nebo víc prostoru pro Woodyho by bylo fajn, ale i tak povedený kousek, který v závěru zvládne solidně zahrát na city…65% ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčanie začalo v Charlestone v Južnej Karolíne 20. septembra 2022. Ešte v tom istom roku bolo kvôli hurikánu Ian prerušené a pokračovalo sa potom Moncks Corner v Južnej Karolíne v októbri 2022. (Arsenal83)
  • Scenár filmu Laury Chinn, ktorý vychádza z jej životných skúseností, bol zaradený na listinu najlepších ešte nerealizovaných scenárov roku 2020. (Arsenal83)

Reklama

Reklama