Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(viac)

Recenzie (132)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Mark L. lester tocil podlka mna najlepsie film od polky 80. rokov minuleho storocia zhruba po rok 1993. Vtedy aj vznikli jeho najlepsie diela /Komando, Zuctovani v Malem Tokiu/. No a teraz natocil Class of 1999. Film ma zaujimave temy ako detsky svet nasilia a caste prestrelky. Hraju tu Malcolm mcDowell /Clockwork Orange/ a hviezda blackspoitation filmov /Tirak Turner/ menom Pam Prier. Zvysok hercov mi znamy nie je, a film je sice zmes cierneho humoru, akcie a napatia, nic to ale nemeni na faktu, ze film zhorel v kinach /natocil sa za 5,2 miliona USD a utrzil smiesnych 2,5 miliona/. 20 % ()

petero 

všetky recenzie používateľa

V r. 1999 kriminalita mládeže narastá nekontrolovateľným spôsobom. Geto je obohnané ochranným múrom (toto nemá žiadny vplyv na dej). Do školy sú nasadený nový učitelia – roboti, ktorý zoberú výchovu mládeže do svojích rúk. Ukážkové Béčko tej doby ktoré upgradovalo pôvodnú Class of 1984 (kde učitelia boli tí dobrý) do terminátorskej polohy. Má dobrú atmosféru a ponúklo mi v podstate to čo som od neho očakával, škoda že nič viac. ()

Reklama

KM Phoenix 

všetky recenzie používateľa

Dystopické béčko, které vykrádá zejména Terminátora. Avšak zpracování je zábavné i když děj je plný nesmyslů a nelogičností. Z herců potěší zejména Pam Grier a Stacy Keach, který je tu za opravdu šíleného magora. Trio učitelů (včetně P. Grier) pak působí dostatečně creepy aby utáhlo i vcelku rozumnou stopáž. Člověk se rozhodně nenudí a snímek i sem tam překvapí nějakým tím dokonce i vlastním nápadem. Co je jako obvykle špatně, je český název filmu. ()

foundation 

všetky recenzie používateľa

Naozaj prekvapenie. Nie je to tak hlupe ze by sa nad tou hlupostou nedalo smiat a nie je to tak otrasne ze by sa to nedalo dopozerat do konca. Prave naopak. Po 20 tich rokoch svojho vzniku som to videl prvy krat a cuduj sa bola to celkom sranda. Samozrejme ludia ti ktori ste nahodou na tom podobne ako ja a chystate sa to pozerat prvy krat, necakajte od toho horror, ani scifi ale skor slusnu zabavu. Ja som si to vyhliadol hlavne pre to lebo som chcel vidiet do akej miery su este schopny dookola vykradat terminatora. Verte ide to naozaj az do nepricetna :D. V tomto pripade som vsak bol na to pripraveny a film samozrejme neberiem vazne ale ako take odreagovanie. Ak na tom budete podobne nesklame vas skoro nic a este sa aj pobavite. Sfici becko ciste ako alpsky sneh a musim povedat ze po tomto sa doslova tesim na Lesteroveho Pterodaktyla ktoreho mam v plane uz coskoro. Niekedy sa musi clovek vediet aj vypnut a po vsetkych tych Nolanoch, Burtonoch, Fincheroch, Spielbergoch a inych si musi vediet dopriat raz za cas aj nieco taketo. Vyslovene mi to sadlo. ()

jondoe 

všetky recenzie používateľa

Ked som bol mlady parila Trieda 1999 (ten nazov sa mi pacil viac) k jednym z mojich najoblubenejsich filmov. Dnes ked som si ho po dlhsom case znovu ma to uz tak nezobral ako kedysi, ale aj napriek tomu to stale ma nieco do seba. Pride mi tosku smutno ze dnes sa uz podobne filmy netocia. Je jasne ze uz vo svojej dobe to bolo becko ako vysite, ale bolo zabavne a pre mna aj tak trosku kultove. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)
  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama