Reklama

Reklama

Night of Terror

  • USA Escape from the Insane Asylum

Obsahy(1)

Bohatá panička Chris Nilsen (Renee Harmon) je proti svojej vôli držaná v ústave pre duševne chorých, ktorý vedie zhodou okolností jej manžel Alex (Henry Lewis). Ten jej peniaze potrebuje pre tajné mozgové operácie vykonávané na duševne chorých pacientoch. Keď sa jej konečne s veľkou námahou a výdatnou pomocou právnika podarí opustiť brány sanatória, nemá ani zďaleka vyhraté - dom, do ktorého sa nasťahuje je totiž všetkým možným, len nie miestom na pokojný oddych. Donedávna tu žila manželova milenka a tá pred niekoľkými týždňami náhle odcestovala a už sa nevrátila. Ale je táto verzia skutočne pravdivá? (beso74)

(viac)

Recenzie (1)

beso74 odpad!

všetky recenzie používateľa

No videl som už hocičo, koňa cúvať, poslušnú manželku ale toto tu je pre mňa úplne nový zážitok. Jediný skompletizovaný film režiséra Felixa Girarda poskytuje totiž pohľad na iný level filmovej tvorby. Aj keď je to amatérsky SOV (shot on video) horor, zažil som pri ňom nový vrchol tvorivej neschopnosti. Film sa snaží byť atraktívny ako sa len dá a tak je tu psychický narušený lekár, sanatórium s radoby narušeným osadenstvom, psychopatický vrah na úteku, strašidelný dom, ouija, záhadná cigánska veštica a duch zavraždenej dievčiny. A k tomu partička tínedžerov a neskutočne nudná skupinka hrajúca niečo ako New Wawe, ktorá hraje uprostred filmu svoje 10 minútové vystúpenie. A aby som nezabudol, raz za čas je tu zrecyklovaný materiál z filmu Frozen Scream (1976), kde sa taktiež objavila herečka a producentka Renee Harmon. Dej dáva zmysel asi tak ako vyjadrenia kapitána Danka doplnené vysvetlením ex-Plavčana. Strašidelné to nie je ani náhodou, jediný krát som zmeravel od hrôzy, keď som sa pozrel, že ešte koľko času ostáva dokonca. Film ako taký je vhodný len v prípade, že hľadáte niečo obskúrne, ste posadnutý SOV a chcete vidieť všetko alebo sa vám páči plagát k filmu. Bohužiaľ, v poslednom prípade vám musím s ľútosťou oznámiť, že ako častokrát, vo filme nič také neuvidíte. Film je jednoducho len strašne zlý, ale nie natoľko aby bol zábavný. ()

Zaujímavosti (1)

  • Vo filme sú použité zábery z Frozen Scream (1975), ktorý vznikol taktiež pod producentským patronátom Renee Harmon. Tá si v oboch filmoch zahrala hlavnú úlohu. (beso74)

Reklama

Reklama