Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(4)

Příbuzní nezvěstné astronautky se zoufale snaží přijít na kloub jejímu záhadnému zmizení. To, co zjistí, může ale ohrozit je i celou planetu. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (5)

Signál (2024) 

Ťažko povedať, na základe čoho sa producenti v Netflixe rozhodujú, či daný príbeh spracovať ako seriál alebo ako film, v prípade Das Signal by bol asi lepší dvojhodinový film, niečo v štýle Kozmonauta z Čiech, kde taktiež sledujeme paralelné dejové línie zo Zeme a z vesmíru a tie z vesmíru sú obsahovo aj vizuálne lepšie spracované. Das Signal pôsobí občas rozpačito, herecky nepresvedčivo, twisty zašuštia sem-tam papierom, ale celok dáva zmysel, má zrozumiteľné a zaujímavé posolstvo a pointa je vcelku vydarená. Videná už síce bola, ale v jednom konkrétnom prípade, ktorý ma ihneď napadol, nejde o príliš frekventovaný film. ()

Zmizení (2024) (E01) 

Napriek vlažnému prijatiu, predovšetkým prvých dvoch epizód, je pilot Das Signal pre mňa nakoniec príjemným prekvapením. Viacero časových dejových línií, pekné zábery na Zem z otvoreného vesmíru, celkovo príjemná atmosféra a umné umiestnenie domu ústrednej rodinky do lesa. Určite by sa ale dalo rozprávať tento príbeh rýchlejšie, to je zrejmé už teraz. 70% ()

Paula (2024) (E02) 

O niečo slabšie ako pilot, a to najmä z dôvodu neustáleho obliehania domu Pauly a jej manžela. Neviem si predstaviť, že by v realite takýto dav dokázal prejavovať takýmto spôsobom negatívne emócie keď ešte nič nie je jasné. Nehovoriac o neochote polície zasiahnuť, i keď dochádza k útokom. Záhada je ale zaujímavá, takže je zábavné sledovať ďalšie stopy, ktoré tvorcovia trochu nemotorne predkladajú. ()

Černá skříňka (2024) (E03) 

Tretia časť posúva dej výraznejším spôsobom vpred, naplno zobrazuje o čom celý seriál je a končí dosť prekvapivo. Dokonca tak, že by seriál ani nemusel pokračovať ďalej, myšlienkovo sa už príliš ďalej zrejme posunúť nedá. Bohužiaľ sa trochu stráca pôvodná atmosféra z prvej časti a projekt pôsobí trochu lacno. Až na samotné finále. ()

Odlet (2024) (E04) 

Tak nakoniec finále nepôsobí oproti predchádzajúcej časti ako nastavovaná kaša a jeho priebeh prekvapí. Menej prekvapí jedno odhalenie, ktoré odhadne asi každý občasný divák trilerov, avšak v rámci logiky a kauzality celku tento twist nič nepokazí. Samotná pointa je vydarená, prekvapí, ale stále nie je ospravedlním pre rozťahanie jednoduchého príbehu do štyroch hodinových epizód. Najproblematickejšia časť finále je istá ezo vsuvka v púšti, vďaka ktorej nehodnotím ani rozuzlenie vyšším hodnotením. ()

Reklama

Reklama