Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V štvrtej epizóde dokumentárneho cyklu Opri sa o mňa sa pozrieme na príbeh populárnej speváčky, Celeste Buckingham. Tá v sprievode Dagmar Mozolovej otvára svoj príbeh o tom ako prešla anorexiou, kolísaním váhy a aj vyhorením. Našla však samú seba a zariadila si nový život aj prácu na Madeire. Celeste Buckingham vyrastala na Slovensku od svojich troch rokov. K hudbe bola vedená od malička, spievala, hrala na gitaru, tancovala. Neskôr ju mama prihlásila do druhej série Česko Slovenskej Superstar, kde skončila vo finále a jej hudobná kariéra sa prudko rozbehla. S tým prišiel pocit, že si musí zaslúžiť miesto v kruhu šoubiznisu, ale zároveň pocit, že tam nepatrí, lebo nevyzerá ako ženy, ktoré sú na obálkach časopisov. Začala menej jesť, prešli aj tri dni, keď si nič nedala. Schudla a celé okolie ju chválilo za to ako úžasne vyzerá na fotkách, ako na nej skvelo vyzerajú rôzne outfity. No Celeste hladovala a ani nevedela ako prepadla mentálnej anorexii.
Ako to všetko začalo a či vyhľadala odbornú pomoc sa dozviete v dokumente Opri sa o mňa. V roku 2012 vydala svoj debutový album Don't Look Back a bola nominovaná na MTV Europe Music Awards v kategórii Best Czech and Slovak Act. V roku 2013 získala cenu OTO ako speváčka roka. Bola nominovaná aj na Radio Disney Music Awards v Amerike. Jednoducho práca snov. Čo si však Celeste Buckingham začala uvedomovať? Prečo sa začala cítiť ako najosamelejší človek na svete?
Keď prišla korona pochopila, že čas, ktorý zrazu má môže venovať sebe, svojej duši a svojej rodine. Odišla za rodičmi na Madeiru a začala nový život. Prestala riešiť váhu, stravuje sa zdravo, má dostatok spánku, stretáva sa s ľuďmi, ktorí ju napĺňajú a pracuje v realitách. Spieva stále, ale nemusí ju to živiť, takže nepociťuje tlak. Teší sa, keď ide nahrávať, keď príde na Slovensko a má koncert. Jednoducho Celeste Buckingham začala žiť normálny a zdravý život. (RTVS)

(viac)

Reklama

Reklama