Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Filmové prerozprávanie siedmich rokov, ktoré Joe Pistoni nestrávil v Tibete, ale medzi brooklynskými mafiánmi. Teda presnejšie v "rodine", kvôli ktorej takmer prišiel o svoju rodinu aj o svoju identitu. Obaja protagonisti príbehu sú vierohodní a vynikajúcim spôsobom stvárnení. Sklamaným priateľom "akčňákov a strieľačiek" odporúčam nepozerať filmy nakrútené podľa skutočnosti. Na filme ma okrem iného zaujalo, že úplatní policajti a byrokrati na vedúcich postoch v FBI sú porovnateľne spoločensky škodliví, ako tí drobní mafiánkovia, ktorí popri náhodných zlodejinkách míňajú svoju energiu na všadeprítomné rituály. A ak je aj koniec filmu pravdivý, nečudoval by som sa, ak by Joe Pistoni nemal nasledovníkov. ()

anderson odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak vzhľadom na skutočnosť, že DONNIE BRASCO vychádza na DVD a neinformovaní jedinci by mohli jeho kúpou prísť o značnú sumu peňazí, dovolím si ísť tvrdo proti prúdu tu prítomných "obľúbených". Príbeh agenta ktorý infiltruje mafiu a popritom sa spriatelí s jedným z gangstrov je totiž nezáživnou a režijne nezvládnutou báchorkou (vraj podľa skutočnej udalosti - Bože uchovaj) plnou nudných klišé a dementných "rádobysond" do života mafie. Po filme AUTHOR AUTHOR asi najhorší Al Pacinov film. Aby som ale nebol až tak negativistický, MICHAEL MADSEN aj na malom priestore exceluje ako obvykle. (3.11.2005) ()

Reklama

H34D 

všetky recenzie používateľa

Donnie Brasco není vůbec nepovedený, nebo v čemkoliv špatný film, ale chybí mu jistá údernost, nonšalantnost a poutavost vyprávění, kterou oplývají např. Scorseseho filmy. Divák od začátku ví, kdo ve skutečnosti hlavní postava je, mafiáni se pachtí na jednom místě a 147 minut se táhne... Al Pacino však boduje na celé čáře, i jeho postava zajímavě vykresluje lidskou stránku "zlých" gangsterů, vzájemné sepjetí a úctu k rodině jak vlastní, tak mafiánské. Snímek tím také poukazuje na to, že zatímco mafiáni řeší problémy společně a s nesmírným respektem ve skupině, policejní složky si (podle filmu) kálejí na hlavu a dotáhnout něco do konce může jen bezmezně odhodlaný jednotlivec (Depp)... Slušivých 7/10 ()

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

DONNIE BRASCO je plnokrevný bratr Carlito's Way. Hvězdou filmu není Johnny Depp ani Michael Madsen, ale Al Pacino! Al Pacino je můj herecký diamant, který předvedl opět mistrovský výkon. Scénář je skvěle napsaný. DONNIE BRASCO je mafiánská chuťovka s příchutí Scorseseho vyprávění, která mě baví. Always pleasure! ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled tradiční gangsterka, která se ale od Kmotrů, Zjizvené tváře nebo Tenkrát v Americe liší hlavně pohledem nasazeného špeha Donnieho Brasca (Depp) do gangu Al Pacina a Michaela Madsena. Tedy pohledem, který dovedl k dokonalosti posléze Scorsese ve Skryté identitě. Na gangsterku je tenhle film až překvapivě krotký co se krve a zabíjení týče, i když nelze opomenout jednu výbornou scénu ze suterénu, kde dost syrově "zmizí" hned tři mafoši. Perlou filmu je Al Pacino, který válcuje všechny včetně Deppa asi ne svým nejlepším výkonem, ale pro mě dost možná nejzábavnějším. Na takový typ filmu určitě nezvykle s lehkostí a místy vtipem pojaté. 80% ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Když se Donnie a Nicky dívají na noviny, které hlásají zabití šéfa, dívají se na fotku mafiánského bosse Carmina Galente, který byl zabit v Brooklynské restauraci v roce 1979. (don corleone)
  • Michael Francheze, bývalý Capo rodiny Colombo, se při jedné příležitosti shledal s Joe Pistonem/Donniem Brascem poté, co již oba patřili do programu na ochranu svědků. Michael se nechal slyšet, že Joe je „pořád v roli“ a i dnes by bez problémů do mafie zapadl. (Sealteam6)
  • Film se natáčel od 19. února 1996 do 23. května 1996 na různých místech amerického státu New York/Malá Italie (Manhattan, Staten Island, Brooklyn), dále ve městečku Clifton, které se nachází v americkém státě New Jersey a také na ostrově Captiva Island, který se nachází na Floridě. (Trajektt)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama