Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled tradiční gangsterka, která se ale od Kmotrů, Zjizvené tváře nebo Tenkrát v Americe liší hlavně pohledem nasazeného špeha Donnieho Brasca (Depp) do gangu Al Pacina a Michaela Madsena. Tedy pohledem, který dovedl k dokonalosti posléze Scorsese ve Skryté identitě. Na gangsterku je tenhle film až překvapivě krotký co se krve a zabíjení týče, i když nelze opomenout jednu výbornou scénu ze suterénu, kde dost syrově "zmizí" hned tři mafoši. Perlou filmu je Al Pacino, který válcuje všechny včetně Deppa asi ne svým nejlepším výkonem, ale pro mě dost možná nejzábavnějším. Na takový typ filmu určitě nezvykle s lehkostí a místy vtipem pojaté. 80% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Věcný Newell zpracoval dopad práce infiltrátora na rodinný život a vzniklé „zakázané“ přátelství tak dovedně, že jste si při závěrečných dvou scénách museli říct, jestli to všechno mělo nějaký smysl. Doyleův ústřední hudební motiv takřka „dalglieshovský“, Al Pacino jako přehlížený Půlpták popíjející střik tradičně bezchybný a Depp opět potvrdil, že nejen jeho pleti svědčí absence kilogramů bílého make-upu. Je to lepší než State of Grace? „Forget about it..“ ()

Reklama

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

DONNIE BRASCO je plnokrevný bratr Carlito's Way. Hvězdou filmu není Johnny Depp ani Michael Madsen, ale Al Pacino! Al Pacino je můj herecký diamant, který předvedl opět mistrovský výkon. Scénář je skvěle napsaný. DONNIE BRASCO je mafiánská chuťovka s příchutí Scorseseho vyprávění, která mě baví. Always pleasure! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Filmové prerozprávanie siedmich rokov, ktoré Joe Pistoni nestrávil v Tibete, ale medzi brooklynskými mafiánmi. Teda presnejšie v "rodine", kvôli ktorej takmer prišiel o svoju rodinu aj o svoju identitu. Obaja protagonisti príbehu sú vierohodní a vynikajúcim spôsobom stvárnení. Sklamaným priateľom "akčňákov a strieľačiek" odporúčam nepozerať filmy nakrútené podľa skutočnosti. Na filme ma okrem iného zaujalo, že úplatní policajti a byrokrati na vedúcich postoch v FBI sú porovnateľne spoločensky škodliví, ako tí drobní mafiánkovia, ktorí popri náhodných zlodejinkách míňajú svoju energiu na všadeprítomné rituály. A ak je aj koniec filmu pravdivý, nečudoval by som sa, ak by Joe Pistoni nemal nasledovníkov. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"I'M NOT BECOMING LIKE THEM, I AM THEM." -------- Efektne natočená psychologická hra z mafiánskeho prostredia. Geniálny Al Pacino si to vychutnáva po celý čas, až do konca a herecké kvality sa rozhodne nedajú uprieť ani Deppovi. Na staré mafiánske legendy to určite nemá, avšak nejedná sa o žiadneho outsidera. Príbeh bol spracovaný starostlivo a vďaka hlavnej hereckej dvojke aj uveriteľne. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Podle scenáristy Paula Attanasia bylo zatčení Johnnyho Deppa za zničení hotelového pokoje v roce 1994 důvodem, proč nakonec získal hlavní roli. Mysleli si o něm, že je „temný a nebezpečný“. (Dr Lizal)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama