Reklama

Reklama

Pomstiteľ

Trailer

Obsahy(1)

Po päťročnom odvolacom pojednávaní prepustia na slobodu mafiána Dina Morettiho (Bryan Marshall). Verejnosť čaká, ako na túto skutočnosť zareaguje tajomný Pomstiteľ (Dolph Lundgren), ktorý má za posledných päť rokov na svedomí vraždy 125 gangstrov. Morettiho skutočne čoskoro zabije v jeho dome, ktorý Pomstiteľ vyhodil do vzduchu. Pretože sa tesne pred výbuchom objavil vo dverách domu, špekuluje sa, že mohol zahynúť. Tomu však poručík Jake Berkowitz (Louis Gossett Jr.), ktorého úlohou je Pomstiteľa chytiť, neverí. Myslí si, že Pomstiteľ je v skutočnosti bývalý policajt Frank Castle. Namiesto zabitého Morettiho sa vedenia gangu ujme Gianni Franco (Jeroen Krabbé). Ten zistí, že bude mať problémy s japonskou mafiou, ktorú vedie bezcitná a nebezpečná Tanako (Kim Miyoriová), ktorá dá uniesť deti nových mafiánskych šéfov. Medzi Frankovými mužmi a japonskou mafiou vypukne regulárna vojna… (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (189)

MightyHal 

všetky recenzie používateľa

Komiksy s Punisherem mám tak nějak načtený a i přes to že nejsem nějak velký fanda, tak jsem si vždy komiks s ním poměrně užil. Proto musím říct že mi přijde že se Lundgren do té role hodil, jasně to přebarvení vlasů a jeho pastelkama namalovaný strniště mu nežeru, ale jinak? Perfektní volba, jeho bezduchý až místy mrtvolný výraz skvěle sednul k chlapovi co přišel o vše, a tak je už pouze prázdnou schránku kterou pohání pomsta.  Samotná akce je skvělá a poměrnou brutalitu jsem ocenil, jasně nečekejte žádnou gritty, zemitou a realistickou akci. Tohle je pořád akční film z osmdesátek - které tu jsou hodně cítit-. Takže tu čekejte občasný humor či přepálenou akci. Pokud na tu hru přistoupíte tak se podle mě rozhodně nejedná o urážku komiksu. Ba naopak mi přijde že tu Franka vystihli dost dobře a Lundgren si to dal na pána. Takže jako akční jízda skvělý. ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Začátek vypadá jako průměrný akční film ale pak se to rozjede a vznikne ztoho libový akční masakr s Dolphem Lundgrenem v roli Mstitele! ,,Co myslíš že vandrák jako já dělá tady dole v kanále?" ,,kouká na památky?" Béčko plný hlášek ,,kdo vás poslal?" ,,Batman!" Dolph předvedl co umí drsnák v kožených hadrech. Příběh opět msta, mafiánské války, yakuza atd.. já se bavil! :) ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Oproti aktuálnímu zpracování s Tomem Jane, je tu méně humoru, ale zato kvalitnější záporáci v podobě sadistické yakuzy metodicky anektující New York, která mi v podobě prezentované tímhle filmem v pubertě opravdu naháněla hrůzu, a taky tu Punisher nedělá takové blbosti jako štvát jednoho gangstera proti druhému. Film je plný akce a Lundgren je dobrý Castle a tak jediné co bych snad vytknul je absence punisherovské lebky... a nahé meditace v kanále. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

V tomto filme sa už Lundgren naplno rozbehol a tak natočil jeden zo svojich najakčnejších, ale vlastne aj najlepších filmov. Síce sa opäť jedná o filmovú adaptáciu, podobne ako pri mizerných Vládcoch vesmíru, ale na rozdiel od nich je Punisher našťastie poctivé akčné béčko a tak aj úroveň filmu je niekde úplne inde. Zápletka je v rámci žánru parádna, nemilosrdný pomstiteľ, ktorý sa po vražde svojej rodiny stiahol do ústrania, aby mohol likvidovať jednu mafiánsku rodinu za druhou a síce časom do nej pribudne jeden na prvý pohľad dosť rozporuplný prvok, záchrana detí, pri ktorej sa hlavný hrdina dokonca dočasne spojí s mafiánom, čo si trochu odporuje s prvou polovicou, ale vo filmu to nakoniec vôbec neprekáža, dokonca to hlavnému hrdinovi aj trochu pomôže, aspoň pôsobí konečne aj trochu ľudskejšie, keďže v prvej polovici je to prakticky len stroj na zabíjanie. Ale inak ma to bavilo vlastne stále rovnako, film má veľmi svižné tempo, čo ma ale pri krátkej dĺžke a množstve akcie vôbec neprekvapuje a dobre sú zvládnuté nielen samotné zúčtovania, ale aj situácie vo vnútri mafie, za čo môže hlavne príchod yakuzy. A ani línia s bývalým partnerom pomstiteľa nie je zlá, len mala moc málo priestoru na to, aby mala pre film aj nejaký väčší význam. Takže celkovo ma to bavilo od začiatku až do konca. Dostatočne spokojný som aj po akčnej stránke, jedine ma mrzí výber prostredí, ktoré sú dosť nudné, ale inak je jej plno, nájde sa tu mnoho prestreliek, pri ktorých poteší veľký počet zabitých, ale aj pestrý výber zbraní, nechýbajú nejaké tie súboje a plno likvidácií zblízka, často sa hádžu nože a používajú rôzne rezné zbrane, tu sa je na čo pozerať. A najlepšie je celé finále, ale aj akcia v prístave. Slušné je aj obsadenie, Dolph Lundgren ma síce v mnohých úlohách bavil viac, tu je až moc podráždený a dlhší čas je to len ten spomínaný stroj na zabíjanie, ale vzhľadom na zápletku mi aj tak mi celkom vyhovoval, slušní záporáci, obzvlášť šéfovia dvoch najmocnejších mafií a k tomu Louis Gossett Jr., ktorý má síce až prekvapivo málo priestoru, ale jeho účasť poteší. Režijne je to skôr len priemer, v tej dobe vznikali aj podstatne kvalitnejšie natočené béčka, Pomstiteľ má len priemerný vizuál, atmosféru a málo atraktívne lokácie, ale stále to nie je nič, čo by mohlo výraznejšie prekážať a kladov je tu dosť. Takže celkovo som rozhodne spokojný, poctivé akčné béčko so žánrovou ikonou a množstvom akcie, na ktoré sa rád občas pozriem. 77% ()

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Oblíbený antihrdina s ikonickou lebkou to neměl s převedením na filmová plátna snadné a reputaci mu museli napravit až seriály Daredevil a Punisher, kde Franka Castlea ztvárnil Jon Bernthal. Před Punisherem z roku 2004 s Thomasem Janem v hlavní roli a Punisherem: Válečnou zónou z roku 2008 s Rayem Stevensonem v hlavní roli tu ovšem byl Punisher ještě jednou. A v podání Dolpha Lundgrena se stal v roce 1989 hrdinou zaměnitelného akčního béčka. Béčkový akční herec a typické béčko z 80. let, které fandy filmů Stevena Seagala či Michaela Dudikoffa mohlo bez problémů uspokojit. Zbytek mohl jen plakat, že antihrdina s takovým potenciálem debutoval v tak mrzké formě. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (15)

  • Punisher (Dolph Lundgren) má upravené strniště a je špinavý tak, že čisté a neoholené části obličeje vytváří dojem lebky, tedy symbolu, který používá Punisher v komiksech. (sQelle)
  • V záverečnej pasáži v sídle lady Tanaky Frank Castle (Dolph Lundgren) bojuje s jej adoptívnou dcérou a dusí ju. Ona si strhne náušnice a poreže ho a Frank je nútený ju pustiť. Avšak na chvíľku sa znovu objaví scéna, kde ju stále škrtí a ona má náušnice na sebe. (johnsnow)
  • Film bol pôvodne zakázaný v Juhoafrickej republike. Dva roky po celosvetovej premiére bol však nakoniec na videu oficiálne vydaný i v JAR. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama