Reklama

Reklama

Drak (Jackie Chan) by měl doma studovat literaturu a bojová umění, ale místo toho se poflakuje, vymýšlí vylomeniny se svým kamarádem a sem tam se zaplete do nějaké rvačky. Vede vcelku spokojený život, okořeněný řadou sportovních úspěchů, ale jen do té doby, kdy se náhodou zaplete mezi obchodníky s vzácnými čínskými předměty. Pak musí použít svoje bojové dovednosti, aby dokázal sebe i své okolí ubránit před všehoschopnými zločinci. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (54)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá akčná komédia s Jackiem Chanom, ktorá patrí medzi jeho priemerné filmy. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi z bohatej rodiny, ktorý sa spolu so svojim priateľom len chcú vyhýbať povinnostiam, aby sa mohli stále baviť, ale nechtiac sa dostanú do problémov so zločincami, ktorí chcú ukradnúť čínske vzácnosti. Spracovanie je ale iba priemerné, film je síce dostatočne zaujímavý celý čas a aj kvôli krátkej dĺžke nenudí, ale hlavným problémom je, že sa tu väčšinu času prakticky nič dôležitého nedeje, stále len dvojica kamarátov robí rôzne hlúposti a to hlavné, teda ich stret so zločincami dostane viac priestoru až v úplnom závere. Akcie je tu dosť málo, čo je škoda, ale tá je výborná. V prvej polovici sa nájdu prakticky len dva zaujímavé športové zápasy, ktoré sú kombináciou rugby a kung-fu, pričom oba sú choreograficky skvelo zvládnuté a nielen Jackie Chan v nich ukáže svoje skvelé atletické schopnosti, ale ani v druhej sa toho moc nenájde, je tu pár maličkostí, niekoľko skvelých kaskadérskych kúskov, no všetko zachraňuje dlhý záverečný súboj, čo je prakticky desať minút dokonalej choreografie, dlhých úsekov bez strihu, množstva skvelých momentov a celé je to podané veľmi tvrdo, hlavne pády z veľkých výšok priamo na zem. Humoru je tu plno, síce nie je úplne zlý, aj na vtipné scény sa pozerať dá, ale ani jeden moment ma výraznejšie nezaujal. Herecké obsadenie je celkom dobré, Jackie Chan je tu v najlepšej forme a nesklamú ani vedľajšie a záporné postavy. Réžia a technická stránka sú pre tento typ filmu viac než dostatočné. Síce kvôli horšie podanému príbehu a malému množstvu akčných scén by som tento film označil len za lepší priemer, ale ten záverečný súboj je tak dobrý a dychberúci, že úroveň filmu dosť zvyšuje. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 72%. ()

Puol 

všetky recenzie používateľa

Buď JC zbožňujete (ako ja) a film sa Vám páči alebo ho nemusíte a v tom prípade na Pána Drakov budete kydať. K samotnému filmu, v podstate je o ničom, Jackie s kamárátom tropí rôzne hovadiny, balí dievčatá, exceluje v rôzných divných športoch a na konci v dychberúcom súboji 10 m minút dostáva "na butku" údery, ktoré by zložili aj slona, aby nakoniec triumfálne zvíťazil. To proste dokáže len on. V tomto prípade (začiatok jeho hviezdnej kariéry) aj režíroval takže je na čo pozerať. ()

Reklama

raimi 

všetky recenzie používateľa

První hodinu je Dragon Lord celkem nudná a nevtipná komedie, zpestřená dvěma exotickýma sportovníma vložkama (ten kung-fu hakis je super). Pak ale přijde velkej zlom, a závěrečná hystericky nasraná bitka probere z poklidného podřimování. Člověk pak jen valí oči na ty fatální stunty a nehoráznou řežbu, která se strhne. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Úvodná športová scéna je skvelá, vizuálne a choreograficky namakaná a aj vtipná. Potom až do konca filmu už len sledujeme trapasenie Jackieho a jeho nablblého kamaráta s ktorým chytá bažanty, balí dievčatá a strieľa z dela v dome svojho otca. Je tu ešte jedna športová sekvencia, ale tá ma už nebavila, to bolo len také nohejbalové pinkanie o ničom. Nakoniec dôjde samozrejme aj na nevyhnutný súboj so zlým majstrom a ten je slušný, len keby sa niečo dialo aj celý čas pred tým. Taká splácanina ktorú čas ohlodal až na kosť a ani vtedy to nebolo bohviečo. ()

Zombi 

všetky recenzie používateľa

Na tomto filmu jsou nejlepší sportovní scény a výborná závěrečná bitka, která je dost dlouhá a překvapivě se tu jede dost tvrdě, zbytek filmu je celkem o ničem. Ale ještě kvůli jedné věci stojí zato tento film vidět, podle xichtu Jackieho parťáka zřejmě vznikly šíleně přehnané a vytřeštěné obličeje v japonské manze, zřejmě tam byl na návštěvě a japonskou kulturu to dost poznamenalo, protože něco takového se nikde jinde než v japonských komixech a v tomto filmu nevidí :o) A nemlaťte mě, že manga vznikla dřív než se ten maník narodil ;o) ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (11)

  • Jedná se o první Chanův film, v němž jsou použity nepovedené záběry z natáčení. (Rominator)
  • Film získal v roku 1983 na Hong Kong Film Awards nomináciu na Najlepšiu choreografiu bojovej scény - Jackie Chan, Fung Hak-On, Yuen Kuni. (Peter-1307)

Reklama

Reklama