Reklama

Reklama

Rolníci moře

(festivalový názov)
  • Taliansko Contadini del mare (viac)
všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
Taliansko, 1956, 10 min

Obsahy(1)

FilmSICÍLIE je dalším obrazem ze života rybářů stejně jako důkazem režisérovy víry ve schopnost člověka překonat silou vůle sebe sama. Ve filmu o bratrství v práci a o moci společného úsilí vyplouvají lodě s rybáři na otevřené moře, údery vesel rytmizují pohyb, muži rozprostírají sítě, utahují uzly a seřazují lodě k lovu tuňáků. (MFDF Ji.hlava)

(viac)

Recenzie (3)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Solidarita ako poznaná nevyhnutnosť. Možno je to povahou rybárčenia. V popredí je vždy more. Tajomné, neobsiahnuteľné široké, pokojné i besniace. Preto sú nútení rybári kooperovať. De Seta dokumentárne pôsobivo zachytil dennodennú drinu a vzájomnú spoluprácu zároveň. Poznámka: More (oceán) je symbol kolektívneho nevedomia podľa švajčiarskeho psychiatra a psychoterapeuta Carla Gustava Junga. Pod zrkadliacou sa hladinou ukrýva rozľahlé priestory a netušené hlbočiny. ()

fragre 

všetky recenzie používateľa

Práce od úsvitu do soumraku. Možná, že stejné pracovní písně, udržující rytmus práce, zpívaly už generace jejich praprapradědů. Dlouhé hodiny čekání střídané hektickými úseky namáhavé práce. Kamera zde heroizuje. ()

Reklama

Reklama