Reklama

Reklama

Bozk draka

  • Česko Polibek draka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Elitný čínsky policajt Liu Juan prichádza do Paríža splniť ťažkú a mimoriadne nebezpečnú úlohu. Jeho protivníkom sa stáva skorumpovaný inšpektor Ricard, ktorý sa neváha zbavovať nepohodlných svedkov tak, aby už nikdy neprehovorili. Rovnaký osud by nepochybne čakal i americkú prostitútku Jessicu, Juan sa ju však rozhodne zachrániť. Obstáť proti obrovskej presile však nebude ľahké... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (250)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ked nedokazali americania vyuzit na platne Jetove schopnosti naplno, tak sa do toho obul Luc Besson, aby im ukazal ako sa to robi. Holt bolo to v dobe, ked produkoval jeden kvalitny akcny vyplach za druhym. Zapletku tvori jednoduchy a miestami az naivny pribeh, ale vdaka snahe hercom to funguje dokonale. Jet si divakov ziska nielen bojovymi schopnostami ale aj svojou ostychavostou pred zenami. Bridget Fonda hra kurvu, ktoru mate chut z jej mizerneho zivota zachranit. No a Tchéky Karyo prehrava svojho zaporaka natolko az je skôr vtipny ako hrôzu nahanajuci. Hlavne ked zabija svojich vlastnych ludi, ktorym sa nechce skocit za Jetom do sachty na pradlo. Nastastie ma dostatok poskokov na to, aby sa mal s kym pobit aj Jet. Zo vsetkych bitiek je najlepsia hromadna bitka s karatistami, ktora evidentne odkazuje na Jetov majstrstyk Fist of Legend. Dalsou je uchvatna bitka s blondatymi dvojickami, ktore hraju Cyril Raffaelli a Didier Azoulay. Skoda, ze trochu viac neste nezapracovali na scene, ked jeden z nich zacne prehravat, lebo sa mu nedari kopat v obmedzenom priestore. Taketo vychytavky ma bavia. Pôsobivu bitku ma Jet aj s jednym namakanym cernochom. Ale takto by som mohol vypichnut väcsinu bitiek. Konecne Jet nepouziva pomocne lana a vsetky bitky pôsobia realne. Naviac su casto podkreslene skvelou pesnickou. Skoda len, ze su obcas snimane trochu neprehladne. Bonusom nakoniec je taky ten zabavny oldschool kung-fu kusok s nazvom Bozk draka. Danny the Dog ma podla mne este o triedu lepsie bitky, ale dovtedy bol toto najlepsi neazijsky Jetov film. 7/10. ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

Film nejvíc funguje jako němá groteska, takže ideálně odstranit všechny mluvící pasáže a potom se jenom bavit štěněcím pohledem Jeta Liho. Kdyby slečnu hrála opravdová charismatická herečka, možná by se dalo o tom mluvení smlouvat, ale takhle zatím ne. A zbožňuji ten finální souboj se zabijáckými dvojčaty. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Aj po neviem kolkej reprize tohto filmu som sa rozhodol nechat mu 5 hviezdiciek, aj ked v porovnani s 96 HODIN (2008) bol scenaristicky o trosicku slabsi, ale co sa tyka martial arts bojov, bola lahoda sa na to divat. Velmi kvalitne natocene akcne sceny spolu s perfektnou hudbou sa postarali o skvely akcny filmovy zazitok. Tcheky Karyo bol podobne, ako aj v BAD BOYS (1995) rovnaky super zaporak a Jet Li pre zmenu dobry protivnik. Aj preto si vazim Luca Bessona, ktory sa postaral o scenar. S nametom prisiel k nemu Jet Li osobne. ________ Jet Li - (Liu Jian / John) +++ Bridget Fonda - (Jessica Kamen) +++ Tchéky Karyo - (Inspektor Richard) +++ Max Ryan - (Lupo) +++ Ric Young - (Mister Big) +++ Burt Kwouk - (Strýko Tai) +++ Laurence Ashley - (Aja) +++ Produkcia: Luc Besson, Jet Li +++ Hudba: Craig Armstrong, Chino XL +++ ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Tak Jetovi to konečne začalo mlátiť aj mimo Hong Kong. Závan starého dobrého sa po Hollywoodskych trapošinách dostavil z Francúzka (Raffaelli - hip hip). Keby Nahon zo svojich krajanov nespravil úplných debilov a vyškrtali so scénaru zbytočnú Bridget mohlo to byť oveľa lepšie. Karyo, ako vždy lahôdkový. 75% ()

Mikita 

všetky recenzie používateľa

Docela krvavá a místy i vtipná akční podívaná. Jde tu hlavně o akci a ukázku skvělých schopností Jeta Li, děj je jen jakýmsi doplňkem, lépe ho nepitvat. U podobných filmů vůbec nevadí, že ho vidíte několikrát za život, pokaždé si ho maximálně užijete. Spousta lidí je rozsekáno netradičními způsoby a krutý padouch zemře ošklivou smrtí. V rámci tohoto žánru je to jeden z těch povedenějších kousků. 70% ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (10)

  • Režisér Chris Nahon musel bojové scény mezi Jetem Li a Cyrilem Raffaellim zpomalit, protože jejich pohyby byly pro kameru příliš rychlé. (D3VIL)
  • Scéna, ve které Jet Li napadne Lupa (Max Ryan), měla být natočena odděleně. Nejdříve dialog, až pak bojová scéna. Režisér však po skončení dialogu neřekl "cut", a tak Jet Li zaútočil. Vystrašený výraz Maxe je tedy opravdový. (D3VIL)
  • Poslední natáčecí scéna byla rvačka s plnou tělocvičnou karatistů. (adams89)

Reklama

Reklama