Reklama

Reklama

Hymna

  • USA Anthem
Trailer
Dokumentárny / Hudobný
USA, 2023, 97 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaný skladateľ Kris Bowers a hudobný producent Dahi, ktorý získal cenu GRAMMY, sa vydávajú na hudobnú cestu naprieč USA a experimentujú pri pretváraní americkej národnej hymny. Pridaním nových zvukov do pôvodnej melódie chcú dosiahnuť rovnako legendárnu verziu, akou je samotný originál. (Arsenal83)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Takže americká hymna je hnusne britská a militaristická, no nemá toho pravého ducha Ameriky. A aký je ten pravý druh Ameriky? Podľa tvorcov černošský a menšinový prínos, černošská, indiánska či latino hudba a podľa toho by sa mala aj hymna premeniť, aby sa bojovalo s rasovou nespravodlivosťou. Nie je témy, kde by to títo chudáčikovia utláčaní nestrčili. V USA je 13% obyvateľstva černošského pôvodu, ale už aj hymnu si majú zmeniť podľa nich, lebo práve toto definuje Ameriku, nereflektujúc zvyšných 87% a iné hudobné žánre, okrem pár Indiánov a Latino tanečníkov. Ale keď to ľavicovým radikálom takto vyhovuje, tak nech si to majú. Raz ich to zožerie. ()

Reklama

haack odpad!

všetky recenzie používateľa

Ambice filmu je po pár minutách víc, než jasná - propaganda. Chuť přepisovat historii a její počátky výměnou za umělce široké veřejnosti neznámé, kteří byli vybráni jen na základě jejich barvy pleti a to je dámy a pánové - rasismus. Nehledě na to, že když něco vzniká na truc doby a násilím, tak výsledek nikdy nebude dobrý. 0/10 ()

Zaujímavosti (1)

  • Na ceste za svojím pátraním je navštívených niekoľko miest kvôli niekoľkým rôznym hudobným žánrom spojeným s menšinovou kultúrou: Detroit, Michigan (Motown), Clarksdale, Mississippi (Blues), Nashville, Tennessee (Country), Tulsa, Oklahoma (pôvodní Američania), San Francisco, Kalifornia (Latino Američania) (Arsenal83)

Reklama

Reklama