Reklama

Reklama

Blažine lekcie

  • Česko Blažiny lekce (festivalový názov) (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

70-ročná Blaga, nedávno ovdovená učiteľka na dôchodku, sa stane obeťou telefonického podvodu. Je okradnutá o celoživotné úspory a nemá peniaze na hrob svojho zosnulého manžela. Život sa jej obráti hore nohami, keď si uvedomí, že neexistuje spôsob, ako získať svoje peniaze späť, až kým nedostane lákavú, no podozrivú ponuku na prácu. Vezme veci do vlastných rúk i za cenu toho, že by mohla prísť o svoju najcennejšiu vlastnosť: pevné morálne zásady.
Stephan Komandarev vo svojich posledných dielach systematicky kritizuje neblahú sociálnu situáciu v postkomunistickom Bulharsku. V sugestívnej dráme s bravúrnym hereckým výkonom Eli Skorčevy v úlohe Blagy sa tentoraz zameral na generáciu seniorov. Zraniteľnú skupinu, ktorej politici tak často v prejavoch sľubujú právo na dôstojný život, hoci realita nemôže byť od sľubov vzdialenejšia. (ASFK)

(viac)

Zaujímavosti (1)

  • Pro bulharskou herečku Eli Skorčevu znamenala role Blagy návrat na filmové plátno po dlouhých třiceti letech. (Festival bulharských filmů)

Súvisiace novinky

Dny evropského filmu začínají 4. dubna

Dny evropského filmu začínají 4. dubna

22.03.2024

Filmy věhlasných režisérů Wima Wenderse, Jessiky Hausner, Alice Rohrwacher nebo Fernanda Trueby, ale i objevné debuty nastupující filmařské generace. Novinky ověnčené cenami z festivalů v Cannes,… (viac)

V Karlových Varech byly předány ceny

V Karlových Varech byly předány ceny

08.07.2023

Sedmapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se v sobotu večer po devíti dnech plných filmů, hudby a dalších kulturních zážitků uchýlil ke svému závěru. Ve velkém sále hotelu… (viac)

Reklama

Reklama