Reklama

Reklama

Poslední vagón

  • Mexiko El último vagón (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Učitelka Georgina se na mexickém venkově snaží ze všech sil změnit život svých malých inteligentních žáků, které učí ve vyřazeném železničním vagonu. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Ťažký život v malom mexickom prostredí, kde muži pri stavbe železničných koľají pracujú od rána do večera. Ich deti chodia učiť sa „miestnej školy“ (vyradený železničný vagón), kde sa o nich stará skvelá učiteľka Georgina (pre mňa kľúčová postava nielen príbehu, ale aj filmu). Po dlhšom čase pomerne kompaktný film na Netflixu, kde túžba po pomoci sa nakoniec rozkvitne. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pri pohľade na názov som myslel, že zase pôjde o nejaký film z druhej svetovej, pretože tá si vyžaduje natočiť film o každom vagóne, ale prekvapko. Mexiko a ich sociálny život niekde na okraji, niečo o dôležitosti vzdelania, ktoré tam chýba. Film poukazuje na veľké problémy, ktoré Mexiko má, ukazuje aj ľudí, ktorí majú vieru, že sa to dá zmeniť. Žiaľ ich viera je v ostrom kontraste s tým, že celú krajinu vedie hlboko skorumpovaný systém ovládaný kartelmi. To tu už ukázané až tak nebolo, ide o komornejšiu, až osobnú drámu, ktorá dostáva diváka do vzťahu učiteľka - žiak a dospievanie mladého chlapca plného nádejí. ()

Reklama

pafka 

všetky recenzie používateľa

Citlive natoceny snimek o chlapci, ktery nevyrustal v bohate rodine, ani v uplne. Jeho vztah s ucitelkou byl skutecne to nejzasadnejsi, co ve filmu uvidite a to prave bylo to nejdulezitejsi, co umelo zformovat jeho zivot. Vypraveni o zivote s kamarady, o radostech z detstvi, o nebezpecich a uspesich. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa popisu som sa na tento film veľmi tešil a dúfal, som, že to bude niečo na štýl Teacher's Diary. Bohužiaľ, napokon som bol viacmenej sklamaný, keďže film napriek sľubnému začiatku pôsobil dosť strnulo a chýbal tomu nejaký epickejší nádych. Spočiatku sa zoznamujeme s prostredím a pozoruhodnou školou v podobe vagóna. Ale potom to akoby ustalo a celá "dráma" spočíva v sledovaní detských priateľstvách s malým výpadom do náročného robotníckeho prostredia železničiarov. Ten koniec bol pekný, ale aj tak mám z celého filmu skôr priemerné dojmy = slabé 3*. Btw. komédia to nebola ani náhodou (skôr taká sociálna dráma) ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

  • Film je natočený podľa rovnomenného románu Ángelesa Doñateho. (Arsenal83)

Reklama

Reklama