Reklama

Reklama

Maliar jej tela

  • Česko Malíř jejího těla (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Keď francúzsky maliar Pierre Bonnard stretol Marthu de Méligny, netušil, že táto samozvaná aristokratka sa stane inšpiráciou a zmyslom jeho života a tvorby. Od prvej chvíle bola viac než len múzou a tvorila stredobod viac než tretiny jeho diel. V roku 1912 sa Pierre a Martha usadili v dome v Normandii, kde bol ich susedom slávny impresionistický maliar Claude Monet. Okolitá očarujúca krajina a jej atmosféra inšpirovali Bonnarda k namaľovaniu niektorých z jeho najlepších obrazov vrátane mnohých aktov s Martou. Jeho vrcholné plátna mu vyniesli označenia “maliar šťastia”, “majster intimity” a “posledný z impresionistov”. Pierre a Martha spolu dosiahli umelecké naplnenie vďaka pestrej láske odlišnej od štandardov svojej doby, láske preniknutej veľkým tajomstvom. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (5)

JRSB 

všetky recenzie používateľa

Film byl zajímavý a v některých chvílích překvapující. O malíři a jeho múze jsem předtím nikdy neslyšela. Pro mě nejpodstatnější zjištění bylo, že se jeho múza jmenovala Maria Boursin. ()

Benigni 

všetky recenzie používateľa

Krásný a jemný film, i když trochu pomalý. Nicméně, co záběr, to obraz. Kdo je milovníkem francouzského filmu, ten si přijde na své. ()

Reklama

Ivi06 

všetky recenzie používateľa

Film Bonnard, Pierre et Marthe ve mně zanechal velmi podobný dojem jako Le Temps d'aimer, také z kategorie Cannes Première 2023: kvalitně natočený, sympatický, vizuálně krásný, přesvědčivě zahraný film, ale přesto zapomenutelný a průměrný. [Festival de Cannes 2023] ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama