Reklama

Reklama

Hriešny tanec 2

  • Slovensko Hriešny tanec 2: Havanské noci (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Američanka Katey prichádza aj so svojimi rodičmi na Kubu tesne pred vypuknutím revolúcie. Rodičia od nej očakávajú, že si nájde dobrú partiu a stane sa tak ako oni súčasťou miestnej smotánky, no ona sa zaľúbi do Xaviera - čašníka, ktorý je vynikajúcim tanečníkom. Tajne sa stretávajú v nočnom havanskom klube a začnú spolu trénovať na prestížnu národnú súťaž v tanci. Ale blížiaca sa revolúcia skomplikuje ich plány. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (289)

Roman Albach 

všetky recenzie používateľa

Název filmu Dirty Dancing určitě pomohl návštěvnosti, ale taky ublížil hodnocení na čsfd :-) Jednička je dneska už prostě kultovní film, takže jakékoli srovnávání nemůže pro jiný snímek dopadnout moc dobře. Mně tento film mile překvapil. Čekal jsem slátaninu, za to jsem viděl celkem reálnej příběh z konce 50. let na Kubě, kdy mladá americká dívka vzplane láskou k místnímu číšníkovi. Ocenil jsem zobrazení atmosféry Kuby v době revoluce, kdy se američtí tvůrci vyvarovali toho, aby Batistu ukázali jako oblíbenýho prezidenta. To on vážně nebyl. V hloupém romantickém filmu by ti dva vyhráli soutěž a společně odjeli do USA pryč z Kuby, kde moc uchvátil zlý Castro. V tomto filmu ti dva soutěž nevyhráli a odjet musela ona mladá americká dívka, zatímco její milý Kubánec Xavier zůstává na Kubě, protože věří revoluci. Já jsem tento závěr filmu ocenil. A taky jsem ocenil skvělý latinsko-americký rytmy, který celej film provázejí. Na 4 hvězdičky to asi není, ale když vidím ty ostatní příliš nízký hodnocení, tak musím takto. ()

Lencha 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že se to mělo jmenovat jinak, ne Hříšný tanec, protože pak se nabízí srovnání s původním Hříšným tancem a to se fakt nedá srovnat. Ne že by to byl až tak špatný film, ale prostě to nemá ani zdaleka kouzlo originálu. Hudba solidní, "zápletka" ohraná. Diegovi a Romole to celkem slušelo (i když jsem měla pocit, že je ona proti němu nějaká veliká, celkově, Diego působí jako střízlík). 3 hvězdy. ()

Reklama

Kejt.lin 

všetky recenzie používateľa

Málokteré volné pokračování úspěšného prvního dílu se podaří ... tohle je nejspíš vyjjímka, nebo jen můj pocit, těžko říct.. Jen škoda, že se to jmenuje Dirty dancing 2, protože kdyby to vážený pan Ferland pojal naprosto nezávisle, nekopírovaně a trochu doladil snímek, tak bych mohla s klidem říct, že jsem právě viděla dost vydařenou hudební romantiku. Takže teď to nebudu srovnávat s vůbec prvním Hříšným tancem, který sám o sobě zaujímá místo filmu co by měl každý vidět. Herecké obsazení optimální - Diego Luna, co k němu říct, je sladkej a slečinka neuvěřitelně zapadla do své role. Hudba - perfektní, poutavá a přesně taková, že mám po ní chuť si jít zatancovat do La rosa negra. Havana - bože, aspoň měsíc dovolené, prosím ! ..Chápu, že některé nadšence to silně pobouřilo, ale v tomto případě jsem ochotná mávnout rukou, protože já osobně jsem byla příjemně překvapena. ()

Bobek15 odpad!

všetky recenzie používateľa

Je úbohé, ako sa snažili tvorcovia zarobiť na úspechu prvého dielu. Hrešny tanec sa stal kultom a perlou v svojom žánri, bol v všetkom prvý a originálny, ľudia si ho zamilovali a videli ho už niekoľkokrát a pozerajú ho znova a znova. A každý ďalší film, ktorý by sa mu čo i len trochu približoval, ľudia uvítajú s nevôľou a bude braný len ako trápne plagiátorstvo. A to ani nehovorím, keď sa po 20 rokoch nakruti sequel, ktorý nie je ničím iným, ako trápnym a nedôstojným pokračovaním kultovej jednotky. Úplne zbytočné, nudné, bez akéhokoľvek šmrncu a bez štipky snahy niečo inovovať. Jednoducho sopírovaná hlavná dejová osnova (iba prenesená do exotickejšej Havany), ba dokonca často aj identické repliky či scény. Takisto tá povestná chémia medzi hlavnými protagonistami nefungovala ani zďaleka tak dobre, ako v jednotke medzi Patrickom a Jennifer, pre ktorých to boli životné roly. No a obsadenie Patricka Swayzeho, aj keď len do vedľajšej roly, ako čisto marketingový ťah, bolo zž vážne úbohé. Čiže môj "odpad!" neberte ao hodnotenie filmu ako takého, ale ako vyjadrenie nesúhlasu a pohoršenia nad tým, ako trápne a silene sa snažili tvorcovia obohatiť, a to iba prostým a absolútne neinovatívnym kopírovaním megaúspešnej jednotky. ()

Vironey 

všetky recenzie používateľa

Jistě, je to kopie Hříšného tance s mnohem horším scénářem a stejným množstvím kýče. Nicméně oproti prvnímu dílu se tu slizký kačer Swayze jen mihne v propocené košili, jeho roli zastává o něco méně slizký Diego Luna, a nesympatická obluda z prvního dílu je nahrazena vcelku milou Romolou Garai. Osobně mě více bavilo i prostředí Havany (i když je to vlastně Portoriko) a latinskoamerické tance prostě mají větší šmrnc. Blbina, která ve vás stejnou měrou vzbudí jak touhu po tanci, tak dávivý reflex. Edit 29.03.2024: Po 12 letech to bohužel neuzrálo jako víno, ale spíš jako načatá flaška mlíka v lednici... Takový dvě dřeva, který po sobě jen lezou, přičemž kamera decentně odvrací zrak od toporných kroků k detailu svíjejících se hrudníků. Děs běs, v prvním díle alespoň uměli tancovat, tohle bylo fakt o ničem. Bezkrevný, nudný, trapný. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (6)

  • Film byl natáčen v Portoriku, přestože se děj odehrává na Kubě. (Bauer)
  • Inspirací tvůrcům filmu byl skutečný příběh choreografky a producentky JoAnn Jansen. Ta se v roce 1958 coby teenagerka přestěhovala s rodiči z amerického města St. Louis do Havany a postupně poznávala svět golfových večírků a luxusních nočních podniků. Našla si kubánského přítele, který ji seznámil s místní kulturou. Zážitky z Kuby ovlivnily JoAnn na celý život - stala se choreografkou a v New Yorku vedla vlastní taneční skupinu. (HappySmile)

Reklama

Reklama