Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vďaka Leonardovým záznamom vieme, čo zamestnávalo jeho myseľ. Zanechal 6000 strán nákresov a poznámok, z ktorých niektoré boli zozbierané do zápisníkov. Najväčšia zbierka Leonardových nákresov a záznamov na svete je uložená v kráľovskej knižnici vo Windsorskom zámku. 600 hárkov prác, ktoré sa tu uchovávajú, ma cenu vyše 5 miliárd dolárov. Okrem obrázkov mačiek, rastlín a anatomických kresieb sú tu kresby a opisy všemožných druhov dômyselných strojov. Najlepším vyjadrením Leonardových predstáv o lietaní je takzvaný Omnithopter, ktorý zobrazuje človeka so sklápacími krídlami. Na začiatku roku 1498 bola Posledná večera dokončená a Leonardo získal si meno ako najslávnejší maliar v Taliansku. To bola výzva pre jeho rivala, ktorý ho nenávidel a opovrhoval ním. Ten rival sa volal Michelangelo...
Seznam epizod:
1. The Secret Life of the Mona Lisa (Tajný život Mona Lisy)
2. Dangerous Liaisons (Nebezpečné kontakty)
3. The Man Who Wanted to Know Everything (Muž který chtěl poznat všechno) (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Přes zřejmou snahu a náročnost příprav a realizace na mě tento dokument působil jaksi sterilně. Samozřejmě, Leonardo da Vinci nebyl jen malíř, takže aby obrázek o něm byl kompletní, věnovali tvůrci velký prostor i jeho vynálezectví včetně různých létajících udělátek a bojových strojů (některé podle dobových nákresů i vyrobili a pokusili se je uvést do života), zájmu o anatomii, sochařství, hudbu atd. Prokládání hereckými výstupy ale působilo rušivě a nepřirozeně. To Fingon: V Museo Leonardo, Via de´Servi 66/68R, Firenze. ()

Hunt 

všetky recenzie používateľa

Dílo Leonarda Da Vinciho je jistě fascinující a velmi obsáhlé. Toto se snažili tvůrci zprostředkovat, z části se jim to povedlo, ani mi tak nevadili hrané sekvence, spíše testování pokusů ze současnosti. Celkově to na mě působilo krkolomně. Domnívám se, že dokument o jednom z největších géniu historie by se dal natočit působivěji. ()

Reklama

Reklama