Reklama

Reklama

Srdce je zradná kurva

  • Česko Srdce je zrádná děvka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (64)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Na ženskú a navyše takú mladú, no klobúk dole, poctivo zvádnuté. Aj herectvo, režijne by sa ešte dalo čo-to dotiahnuť. Ale podobné filmy sa mi vždy veľmi ťažko hodnotia a komentujú . Tento bol však natoľko náročný a ťažký, že si zaslúži celkové priaznivé ohlasy. Asia spravila výrazný krôčik, na podobné role treba vždy obrovskú dávku prípravy a herectva. Celkovo to však bola psychologická dráma s priemerným scenárom a pár nedomyslenými situáciami. Z finále som bol dosť zmätený, no myslím, že iné ukončenie si film ani nežiadal. Aha, no a ešte Manson. Potešil. Toto bolo asi prvýkrát, čo som ho videl ako človeka. 70%. ()

TO 

všetky recenzie používateľa

Výborná vizuálně velice působivá jízda, bláznivá kamera a střih, animované sekvence atd...kolotoč drog, sexu, bití, znásilňování, náboženství, šílenství atd. - opravdu nepěkné dětství. Infarktovému vyznění filmu napomáhají odvázané herecké kreace: Asia jako sfetovaná děvka (matka), Ornella Muti jako náboženská fanatička (babička), Winona Ryder jako úlisná lékařka a mnoho dalších. ()

Reklama

bublajsa 

všetky recenzie používateľa

Šokující, syrovej, skoro pravdivej a mrazivej příběh. Dobrá režie, kamera, výtvarný vložky, scénář. Herecký výkony tak ryzí, že to chvílema ú§sobí skoro jako dokument. Snad nebylo malýmu Jeremiášovi v průběhu natáčení jakkoli ublíženo. Postupem času jeden z mých oblíbených "šokfilmů". Nutno ale podotknout, že od originální adaptace se film dost liší a společnýho mají vlastně pramálo. ()

Jíha 

všetky recenzie používateľa

Po většinu filmu skvělej a působivej sociální horror z prostředí white trash brlohů, feťáckej doupat, barů, parkovišť, truckstopů a jednoho obzvlášť děsivýho hnízda náboženských fanatiků. Ve filmu panuje podobná atmosféra jako v ještě o něco strašidelnějších Kids - naprostej rozpad hodnot na dně americký společnosti a naprostá nepřítomnost lásky. Její jedinej kousek, kterej do takovýho světa přišel spolu s tím malým klukem, je pomalu ale jistě dušenej a ušlapávanej, přesto nakonec najde jakýsi vyjádření v destruktivním vztahu se šílenou matkou. V závěru se děj propadne do úplný psychózy a alespoň pro mě tak ztratí na síle. Uvítal bych konvenčnější závěr. Celkem třeba necelých 80 %. ()

wampilenka 

všetky recenzie používateľa

Jednoduché, lineární vyprávění příběhu o jednom americkém chlapečkovi, jehož dětsví se podobalo peklu. Ve filmu naštěstí nejsou žádné srdcervoucí scény ani explicitní ponaučení a už vůbec nic takového jako katarze. Marilyn Manson jako stárnoucí primitiv popíjející pívo před televizí je až děsivě přesvědčivý. Doporučuji všem, kteří glorifikují vztah mezi matkou a dítětem, jako vyprošťovák. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama