Reklama

Reklama

Naneun jeunginida

  • Južná Kórea 나는 증인이다 (viac)
Trailer 2
Mysteriózny / Thriller
Južná Kórea / Čína, 2016, 112 min

Obsahy(1)

Lu Xiaoxing (Mi Yang) je bývala policajtka, ktorá prišla počas vážnej dopravnej nehody o zrak. Omnoho horšie ale dopadol jej brat, ktorý stratil to najcennejšie, život. V neľahkom období plnom útrap a trpkých spomienok postretne mladú ženu ďalšia náročná skúsenosť. Lu sa totiž, počas jazdy taxíkom, stáva svedkom udalosti, pri ktorej je vážne zranená neznáma žena. Vodič sa ale odmieta priznať a z miesta nehody uniká. Lu dané skutočnosti oznámi na neďalekej policajnej stanici, pričom sa sama chce podieľať na vyšetrovaní prípadu. Situáciu však komplikuje niekoľko skutočností. Prepojenosť s neustále pribúdajúcimi prípadmi nezvestných mladých žien, ale i fakt, že sa Lu samotná stáva stredobodom pozornosti muža, ktorý nie je len tak nejakým obyčajným taxikárom. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (3)

Vavča 

všetky recenzie používateľa

Tři a půl hvězdy zaokrouhluji kvůli podmanivému výkonu Yang Mi na 4, protentokrát. Remake (korejský originál Blindness z roku 2011) nemusí být vždy průšvih, pokud jeho tvůrce je autorem originálu, navíc Yang Mi a Lu Han v hlavních rolích jsou lepší, než Kim Ha-Neul Yoo Seung-Ho. Přizpůsobení čínskému trhu neudělalo žádné škody, film dokáže být dravý, nekompromisní, kromě napětí jsou tam emocionálně hodně silné momenty, skvěle sehraná hlavní dvojka, zajímavě použité motivy sourozenecké lásky, zneužívání elektronických aplikací k seznamování atd. Nebýt některých zbytečně sladkých hudebních pasáží (mám na mysli některé instrumentální motivy OST), tak ve filmu není na co bych si stěžoval. Vymazlená kamera, napětí, dobrý titulní song a znovu se budu opakovat, úchvatná Yang Mi. Uvidíte celkem klasický příběh o jedné traumatizované policistce, která musí čelit slepá maniakálnímu vrahu, jakkoliv klišoidně to zní, je to uděláno skutečně svěže a energicky, repríza, archivace jasná věc! ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

´Lu Xiaoxing´ je bývala policajtka, ktorá prišla počas vážnej dopravnej nehody o zrak. Omnoho horšie ale dopadol jej brat, ktorý stratil to najcennejšie, život. V neľahkom období plnom útrap či trpkých spomienok, postretne mladú ženu ďalšia náročná skúsenosť. ´Lu´ sa totiž chtiac nechtiac, počas jazdy taxíkom, stáva svedkom udalosti, počas ktorej je vážne zranená, neznáma žena. Vodič, sa ale odmieta priznať, zavádza, z miesta nehody uniká. ´Lu´, ako správna, bývalá policajtka, dané skutočnosti oznámi na neďalekej policajnej stanici, pričom sa sama chce podieľať na vyšetrovaní prípadu. Situáciu však komplikuje niekoľko skutočností. Prepojenosť, s neustále pribúdajúcimi prípadmi nezvestností mladých žien, ale i fakt, že ´Lu´ samotná, sa stáva stredobodom pozornosti muža, ktorý nie je len tak nejakým, obyčajným taxikárom .. Remake známejšieho “Beullaindeu” na čínsky spôsob nedopadol najhoršie, no celkovo mi to prišlo na jedno kopyto, akurát v inom odtieni “šedej”. Divák sa nudiť nebude, no napriek tomu, že sa takmer neustále niečo deje, o mimoriadne atmosférický, záživný počin, ktorý by trhal zo stoličky, sa určite nejedná. Navyše, záver z odrody “sci-fi” tomu tiež príliš nepomohol, aj keď samozrejme chápem, že z pohľadu námetu, pohybovať sa v medziach reálnosti, určite nie je ľahkou záležitosťou. Zlé to nebolo, keby však “The Witness” nevidím, nič sa nestane. O prepracovaný námet, plný zvratov, sa bohužiaľ taktiež nejedná, identitu záporáka človek pozná takmer od začiatku, takže tých 85% vnímam skôr ako dobrý žart. P.s.: Ťažko preťažko sa hľadá tento snímok na “nete”. Nakoniec som ho ale našiel, “online free s eng sub”. Tie sú však tak malé, že ten čo ich tam vkladal, by si zaslúžil opakom dlane cez pisk. Skoro som totiž rovnako ako hlavná hrdinka - oslepol! ()

Reklama

rivah 

všetky recenzie používateľa

Remake jeho staršího filmu Blind (2011) tentokrát v koprodukci s Čínou. Traumatizovaná slepá policistka se chce sama podílet na případu, jehož byla svědkem. Trochu mysteriózní thriller, který není nijak hluboký  a je méně autentický než ten předchozí.(max.50%) ()

Galéria (136)

Reklama

Reklama