Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Díky nahrávce z domácí kamery bývalá vojačka zjistí, že smrt jejího manžela je jenom špička ledovce vražedného organizovaného zločinu, který sahá daleko do minulosti. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Podruhé mě neoklameš (2024) 

Ďalšia Cobenovka, takže kto je fanúšik presne vie, čo ho čaká a aj to dostane a možno aj niečo navyše. Ak niekoho adaptácie jeho diel nezaujali, tak ho Fool Me Once môže sklamať vďaka niektorým trochu iným prvkom ešte viac. Za mňa je určite triumfom obsadenie Michelle Keegan, ktorá teda okrem toho, že je krásna, je pred kamerou hlavne presne taká aká má takáto postava byť. Podobne je to aj s Akhatarom, avšak tam som čakal viac buddy laškovania s novým kolegom. No a tá zelená tu symbolizovala asi Mayine zamestnanie, alebo sa tvorcom proste až príliš jej využitie zapáčilo. ()

Epizoda 1 (2024) (E01) 

Nová Cobenovka na nový rok, čo viac si fanúšik môže priať. Opäť pekne v anglickom balení a samozrejme nesmie chýbať ani Armitage. On ale chýba, keďže je po smrti, avšak to neznamená, že si ho neužijete. Voľba Michelle Keegan je dokonalá, uvidíme, či bude rovnako rázna a zároveň sympatická aj naďalej. Kam to všetko bude smerovať nejde vôbec vysledovať, môže ísť aj o nadprirodzený mindfuck typu Diablovej hodiny, i keď v prípade Cobena asi ťažko očakávať podobnú predlohu. A dôležitú úlohu bude zrejme zohrávať zelená farba. ()

Epizoda 2 (2024) (E02) 

Zelená farba je už tak oktato vkladaná do mizanscény, že to nemôže byť náhoda. Buď ide "iba" o niečo symbolické, alebo môže ísť aj o kľúč k podstate veci. Rád sa nechám (príjemne) prekvapiť, Čaká nás dostatočné množstvo nových informácií, aby to malo správne grády a ja už som maximálne namotaný. Záverečný prazvláštny zvrat pôsobí ako niečo z iného typu seriálu, ale zatiaľ dostávame nové záhady, na odpovede príde rad neskôr. ()

Epizoda 3 (2024) (E03) 

Tretia epizóda prekvapivo ponúka už aj nejaké tie odpovede. Dozvieme sa, kto sa premáva v červenom Porsche a následne sa dozvieme aj všetko o pozadí celej záležitosti s telefonovaním. Začína sa prepájať minulosť s prítomnosťou, respektíve sa dajú dedukovať niektoré závery, avšak vzhľadom na šuškandu okolo seriálu je jasné, že aj tak bude všetko inak. Len tá scenáristická barlička, ktorá vysiela do pátrania aj deti, pretože tie nemajú potrebu o nových informáciách informovať políciu, pôsobí vykonštruovane. ()

Epizoda 4 (2024) (E04) 

Zvraty prináša až záverečná päťminútovka. Dovtedy ide skôr o seriálovú výplň, pretože postavy sa medzi sebou rozprávajú o veciach, o ktorých už diváci vedia. Nie je to zbytočné, určite je logické, ak si chce niekto s niekým niečo vyjasniť, len to skrátka nie je tak napínavé ako doposiaľ. Uvidíme, čo sa vykľuje z nečakaných spojení medzi postavami, skôr to smeruje k tomu, že sa tu nakoniec každý s každým pozná. ()

Epizoda 5 (2024) (E05) 

Za mňa takto má vyzerať epizóda kriminálneho seriálu, keďže je nabitá množstvom nových informácií, na scénu vstupujú nové postavy a veci začínajú dávať zmysel. No a keďže vieme, že chýbajú ešte štyri epizódy a nie iba jedna, tak veci musia byť ešte komplikovanejšie než sa zdajú v tento moment. Taktiež mi prišli lepšie zvládnuté interakcie medzi postavami ako naposledy. ()

Epizoda 6 (2024) (E06) 

Maya sa bojí všetko naraz povedať komisárovi, avšak nakoniec je nútená pod tlakom vyzradiť väčšinu podozrení smerom k rodine jej manžela a informátorovi. Ten nie je úplne blbý, o čom by iba málokto pochyboval, avšak finále patrí návšteve istého pána, ktorý bol prítomný na lodi pred štvrťstoročím. Čiže v šestke sa toho udeje skutočne dosť, i keď je jasné, že nie všetky rozhodnutia postáv sú v danom momente tie najlogickejšie. Prečo nemôže Kierce vedieť všetko je skôr len umelá snaha scenáristov držať políciu trochu ďalej od diania ako Mayu. No a tej zelenej je tu opäť o niečo viac ako obvykle. ()

Epizoda 7 (2024) (E07) 

Epizóda, ktorá doposiaľ ponúkla asi najviac odpovedí. Prekvapivejšia je spojitosť komisárových problémov s veľkým konglomerátom, ktorý ťahá za nitky než napríklad identita páchateľa odhalená v závere, ale ako to v skutočnosti je sa aj tak dozvieme až vo finále. Taktiež prekvapí odhalenie, čo Maya v skutočnosti videla na videu a prečo. Finále by malo, v záujme tvorcov, ponúknuť ešte niečo naviac než len doťuknutie toho, čo sme doteraz videli. ()

Epizoda 8 (2024) (E08) 

Tak tvorcovia si predsa len jedno eso v rukáve nechali aj na samotný záver. Alebo Coben už v knihe, neviem. Maya mala vyriešenie situácie premyslené viac než by jeden čakal a je jasné, že to niekoho nadchne, niekoho sklame a niekto bude priemerne spokojný. Všetko do seba slušne zapadlo a hľadať logické nedostatky nemá zmysel, jedine že by niekto mal čas všetko pozerať znova, stopovať, robiť grafy a potom víťazoslávne vyhlásiť, že tam a tam niečo nesedí. ()

Reklama

Reklama