Reklama

Reklama

Unesený let

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(8)

Obsahy(1)

Let KA29 počas sedemhodinovej cesty z Dubaja do Londýna unesú, a Sam Nelson – úspešný korporátny vyjednávač – sa pokúsi na záchranu cestujúcich využiť svoje profesionálne schopnosti. Vyplatí sa mu risk, alebo ho zničí? (Apple TV+)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (8)

Unesený let (2023) 

Velmi svizna akcna drama, ktora vie budovat napatie, ale k zaveru sklzava k typickemu klise, natahovaniu a ano, v tom navale emocii, straca logiku. Kazdopadne unoscovia, ale hlavne Idris, hraju pomerne uveritelne charaktery, a tak je velmi jednoduche nechat sa vtiahnut do deja. Slusny kratas, ktoreho zaverecny diel mi vsak prisiel prilis genericky a predvidatelny, akoby dosli napady. Odporucam. Nadpriemer. 65% ()

Posledná výzva pre cestujúcich (2023) (S01E01) 

Slusny otvarak, zvlast po psychologickej stranke. Dostatocne dlhy na to, aby nam predstavili par dolezitych postav, ich motivacie a aj charaktery posadky. Akurat som v uvode "nezbastil" tu stabilnu Idrisovu pozu alfa-samca, co sa nikam nemusi ponahlat a vsetci na neho pockaju a on moze byt stale "v zamysleni"...je to take, ako z japonskeho komixu. :)  Naivne. I tak nadpriemer. A ano, unosov vo vzduchu sme tu uz za posledne desatrocia niekolko mali, snad toto pojde viac do hlbky. ()

3 stupne (2023) (S01E02) 

Inteligentnejsie a atmosferickejsie ako prva epizoda. A ten zaver... budte niekomu starostlivym kolegom. :) Vyborna cast. Rad by som sa vsak dozvedel i dovod a motivaciu pachatelov ... zatial len vieme, ze na zemi pri starte lietadla bola skupinka hajzlikov. Existuje prepojenie s typkami v lietadle? :) 85% ()

Nakresli slepý (2023) (S01E03) 

Prve dve-tretiny filmu drzia v napati a su celkom slusnou powerplay voli. Zial, samotny dianie v zavere mi uz uveritelne neprislo. Ano, je mi jasne, ze plany su nanic a ked sa nieco poserie, bali sa jeden "prieser" na druhy. Napriek tomu mi to vsak bilo do oci. Urcite nadpriemer, ale spomenute mi ten dojem pokazilo. ()

Bez odpovede (2023) (S01E04) 

Slusna atmosfera a i budovanie napatia, hoci, a to ma mrzi, serial zacina obsahovat coraz viac niektorych naivnych prvkov, ktore sa nedaju nevnimat, a ano uz aj v psychologii unoscov. Tiez ma vzdy pobavia tie posledne sekundy do odvrateni niecoho fatalneho, comu dopomoze "zdanliva nahoda". 65% Nadpriemer, nie vsak bez chyb. Slabsie stvorhviezdie. Zaverecna titulkova prijemna pesnicka od Richard-a Hawley-ho - There's a Storm a Comin' potesila. ()

Menej než hodinu (2023) (S01E05) 

Trochu ma sklamalo, ze za vsetkym by mohli boli nejaki "vsemocni oni"... Tieto "sprisahania mocnych" mi silne zavanaju niecim, comu mnohi medzi nami podliehaju i teraz. Zaujimavo sa poludstil dalsi unosca. Plan, akokolvek rafinovany, mal opat dalsie diery. Zapletky sa zacinaju opakovat. To, co bolo z uvodu premyslene a inteligentne sa zacina v piatej casti javit genericky. Napriek tomu nadpriemer, ale uz ma to obcas vyrusuje. ()

Pomaly poslúchnite (2023) (S01E06) 

Slusny napinak, ktory v zavere tlacil na pilu, co to dalo. Strach, zbabelost, odhodlanie, nervovy kolaps, hrdinstvo ku koncu bol od vynervovanych beznych ludi pochopitelny. Akurat za pouzitia doteraz nacrtnutej premisy, nova "premenna" v zaverecnej minute nedava ako "aktivacia agenta" zo zeme zmysel. Aj keby slo o "manipulaciu akciovym trhom" if you catch my drift. Ak sa stale jedna o vydieranie "nezucastnenych ludi", ktorych mate k niecomu prinutit. Tiez verzia na zemi s "nepripravenostou jednotiek", ci so synakom v luxusnom apartmane, krivala na obe nohy. Kladne hodnotim slusny nervak, zabija to vsak neskutocny logicky premet a zmienene "pozemne" hluposti. ()

Pripraviť, pripraviť, pripraviť (2023) (S01E07) 

Dufal som, ze koniec nebude tak genericky a predvidatelny, hoci aj v tejto epizode boli ze dve napinave sceny. Zial, uz ma sceny moc neprekvapili. Priemerny zaver, kedy si trosku britske ozbrojene zlozky napravili reputaciu tou akciou pred Sam-ovym luxusnym bytom. :) Ale len kym si clovek uvedomy, ze synakov otcim musel byt jediny z celeho Londyna, ktory "musel" vyriesit situaciu sam. Ach jo, tie klise. :) Mierny nadpriemer. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama