Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimozemšťan (JEFF BRIDGES) prichádza na Zem zo vzdialenej planéty. Jeho raketu zostrelia neďaleko chaty mladej vdovy Jenny (KAREN ALLENOVÁ). Nehmotný Starman má na výskum planéty len tri dni, potom sa musí vrátiť. Preto si vezme na seba podobu Jenninho mŕtveho manžela a požiada ju, aby ho odprevadila do Arizony, kde ho čaká materská loď. Vydesená Jenny sa ho najprv bojí, neskôr sa však medzi nimi prebudí úprimný cit. Horšie však je, že Starmana prenasledujú tajní agenti George Fox a Mark Shermin, aby ho využili na výskum... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (237)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Premýšľam, kde sa stala chyba. Alebo skôr, ako napadlo Carpentera ujať sa takéhoto námetu. Čakal som všeličo, ale rodinné sci-fi zmiešané s červenou knižnicou a "veľkým optimistickým posolstvom" nie. Je však zaujímavé pozorovať Carpenterov rukopis v inom druhu látky, ako sú, preňho azda najtypickejšie, horory. Celých prvých 10-15 minút filmu totiž využíva hororových propriet a trikov, od kamerového nájazdu à la Raimiho kultový Evil Dead, cez desivú premenu ľudského tela až po funkčnú ľakačku. Škoda zbytku, ktorý je len predvídateľnou kombináciou klišé z niekoľkých žánrov a je dosť necitlivým narušením režisérovej filmografie. Ani hudobne ma Starman neočaril, zato technicky už skôr - niekto si s tým dal prácu a remaster vyzerá (mimo počítačových trikov a ľudskej techniky) skôr na roky 90., ako 80. Za to však nie je zodpovedný Carpenter, takže to filmu k dobru pričítať nemôžem. Robotický Jeff Bridges so skleným pohľadom je celkom zábavný (počas natáčania úvodných scén sa na tom museli na pľaci dobre baviť). Inak však film neskutočne zostarol, a ani v dobe premiéry by ma zrejme neočaril. 40% ()

Korbitch 

všetky recenzie používateľa

Naprostá nádhera,kterou jsem od Johna absolutně nečekal. Že mě dokáže pobavit,dojmout a udržet ve mě napětí zárovneň po celou dobu filmu, to jest hodno velké poklony. Starman je nečeknaně emotivní film,plný faktů, že jsme jen havěť a zasloužíme si jen další meteorit!A dvouhvězdičkáři na čsfd to jen potvrzují.Ubozí malomyšlenkáři. ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Skvělý herec Bridges, nezvykle krásná a dobrá herečka Karen Allen, takřka geniální režisér Carpenter, romantika a sci-fi. Smícháte-li to dohromady, z toho prostě nemůže vzniknout špatný film a Starman je více než dobrý. Trošku neobvykle pojaté sci-fi s dobrými hereckými výkony a zajímavým příběhem. Je to trošku pozvolnější, nijak akční, ale to není vůbec na škodu. Tak dojemné sci-fi jsem ještě neviděl. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Kdyby to bylo víc sci-fi a míň romantiky, užil bych si tenhle film dokonale. Jenomže klasický uprchlický mustr -jedinec proti systému, hlavní padouch zběhne pod vlivem lidství, armáda ať si nasere - dostává na frak vztahem, jenž snad ani není možno považovat za dětinský. Motiv mrtvého manžela a reinkarnace Starmana bych vyhodil, stejně jako bezproblémové cestování na zatarasených amerických silnicích (na něž výborně navazují nákladní vlaky). Skvělý předrevoluční dabing z Barrandova. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Nějakým způsobem, přes ten primitivní a nevěrohodný děj, mám z tohohle filmu skvělý pocit. Optimismus a tak vůbec, znáte to... Zřejmě to bude kombinace perfektního umělého (a uměleckého, ano, pane profesore, výron tvůrčího umělce, jistě, jistě...čert vem celé právo duševního vlastnictví a celého prof. Telce a jeho právo od přirození i s všeobjímajícím vesmírným řádem lásky...) výkonu Jeffa Bridgese a skvělé, romantické syntetizátorové hudby Jacka Nitzscheho (pokud vám to nic neříká, tak je to ten co skládal hudbu k Vymítači Ďábla, Přeletu Nad Kukaččím Hnízdem a 9 a 1/2 Týdne). Opovažte se někdo říct, že je Starman béčko jako spousta jiných. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (11)

  • Fenomenální úspěch snímku E.T. – Mimozemšťan (1982) zapříčinil odsunutí natáčení tohoto filmu až na rok 1984. (Olík)

Súvisiace novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (viac)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (viac)

Reklama

Reklama