Reklama

Reklama

Blue Lights

(seriál)
Trailer

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Blue Lights je príbehom policajnej jednotky v Belfaste, ktorej hlavnými hrdinami sú prevažne 'zelenáči', ktorí budú čeliť každodennej kriminálnej, trestnej činnosti odohrávajúcej sa na pozadí veľkého prípadu mafiánskej rodiny kontrolujúcej miestny obchod s narkotikami. Vystavený obrovskému tlaku z pracovného nasadenia a nevraživosti miestnych sa budú musieť okrem iného vysporiadať i so vzájomnými vzťahmi uprostred jednotky, stresu z pracovného nasadenia, ale i s vlastnými súkromnými záležitosťami. (sochoking)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (5)

The Code (2023) (S01E01) 

Uchadzajuci otvarak. V Severnom Irsku, kde je situovany, zrejme nebude tak uplne jednoduche pracovat ako first police response. To uzna kazdy, kto sa aspon trosku zaujimal o tamojsie pohnute pomery. Neznasanlivost, ktoru si tam miestni roky pestuju, ba dokonca sa v nej doslova "rochnia" dokumentuju uz dekady. Prva cast bola venovana partii mladych zelenacov, ktori sa maju zaucat spolu so sluzobne starsimi kolegami. Ak ste niekedy videli americky serial The Rookie (seriál) (2018), budete mat urcite deja vu. Rozhodne nadpriemer, ozehave momenty, nezdary i vyhrotene situacie zachytili pomerne verne. A ano, kedze na malickej vzorke 4och mladasov namiesali roznorode charaktery dost do bilo do oci. Zrejme niekomu nesadlo na jeho chlapske ego, ze zrovna muzsky roockie bol vystraseny typek. :) 65% ()

Bad Batch (2023) (S01E02) 

Tato epizoda ma nenadchla. Jednak som pocas sledovania mal coraz silnejsi pocit amaterizmu az naivity a jednak mam problem s uveritelnostou. Briti o "ulici" a drogach natocili za poslednych 20rokov mnozstva filmov i serialov. Takmer vsetky boli drsne, krute a niektore obcas i celkom inteligentne. Tuna, minimalne medzi policajnymi novacikmi mi pride ako-tak zauijmava a prepracovana iba linia najstarsej z nich. Naviac, tuto epizodu sa okrem dosledkov s "reznutou varkou" nestalo prakticky nic. Snad bude dalsi diel kvalitnejsi, inak upriamym svoju pozornost inde. ()

The Fear (2023) (S01E03) 

Znacne depresivny a beznadej miestnych evokujuci diel. Tak to vyzera, ked sa problemy nechaju dekady vyhnivat a nemate na ich riesenie podporu z hora. V mnohych oblastiach, nie len v kriminalnej, ale i socialnej. Mame to i u nas. Pobavila, "vychcana" vystrasena mys, constable Robinson, ponukajuca "moznost" starsiemu panovi, ktory nechcel byt sam. "Those are the RULES". Takych policajtov by som teda vo svojom okoli mat nechcel. Po predoslom slabom dieli vyrazny nastup. 85% ()

Full Moon Fever (2023) (S01E04) 

Den blbec... alebo, aby som bol presny, nocna sluzba pocas splnu, bola prikladnym vyobrazenim toho, aky dolezity je policajny dispecing, dojazdove casy, odhad dolezitosti a obmedzeny pocet hliadok. Za mna najlepsia scena bola vsak ta, pri jazde v policajnom aute, kedy najvyrovnanejsou osobou v nom bola starucka dobromyselna pachatelka. Samotny zaver prekvapil, napriek tomu, ze na moj vkus stary mafian posobil doteraz akosi "umiernene" a utiahnuto. V prvych minutach som mal dojem naivity zo scenara, po jej skonceni si to vsak rozhodne nemyslim. Velmi podarene. Inak, pani inspektorka z uradu inspekcnej sluzby "In my position, what whould YOU have done?!" Ono byt idealista a do bodky dodrziavat predpisy a paragrafy je jedna vec, avsak nedostatok presonalu a blbe zhody nahod plus ludske rozhodovanie je nieco, co sa nevyriesi len odstihanim. Napadlo mi, ze v paralelne sledovanom seriali Class of '09 (seriál) (2023), toto vsetko riesi A.I., ale ak sa domnievate, ze problemy odpadnu...nuz. :) Pobavila i linia s mladuckou blondavou mrskou a vztahovym klise. 85% a prasknem tomu nadneseny plny pocet za pribeh a celkovy dojem v zavere. ()

The Q Word (2023) (S01E05) 

Spociatku pohodova sluzba, ked sa v praci blbne, skusky sa podaria, vsetci su nadseni az .....kym sa to neposerie. :) To, ze nam v uvode zdoraznili, ze OOB's su pre hliadky zakazane, naznacilo velmi jasne, ze prave tam sa nieco udeje. (pozn. ak vas zaujima vyznam tejto skratky je to out of bounds - zakazane zony.) To odlahcene laskovanie mi prislo takmer az nepatricne v kontraste so zaverom. Ten vsak mal svoju atmosferu a divaka "prebral". 70% ()

Reklama

Reklama