Reklama

Reklama

Junkopia

všetky plagáty
Krátkometrážny / Dokumentárny
Francúzsko, 1981, 6 min

Réžia:

Chris Marker

Scenár:

Chris Marker

Obsahy(1)

Liduprázdný záliv Tichého oceánu u kalifornského města Emeryville. Moře vyvrhuje na břeh věci světa a Chris Marker se svými přáteli natáčí objekty, které z vyplavených věcí vznikají v čase mezi odlivem a přílivem. Experimentální obraz kreativního procesu získal Césara za nejlepší krátký film. (Doc Alliance Films)

Recenzie (3)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Myslim ze po 44 letech a zdvojnasobeni se poctu obyvatel planety je vyplavovani veci z more jiz brano jako ekologicka katastrofa. Treba v Tichem oceanu je odpadkova skvrna velka jak Texas vyditelna z vesmiru.  Tento kratkometrazni dokument je mozno shlednout na dafilms.cz Vyplavene veci jsou tak osklive,az maji svou poezii a stavaji se umeleckymi dily. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Ako, to miesto nakrúcania bolo absolútne choré vhodné na experimentálny chaos. On tvorca toho veľa nemusel spraviť aby s tejto snímky vyžarovala totálna dezilúzia času a priestoru. Nemyslím si, že ide o iba vyslovene dokumentárnu krátkometrážnu snímku. Ono tam ten umelecký presah je avšak ani nie s obrazu a spôsobom ako to bolo nasnímané ale iba s toho bohapustého a neobyčajne bizarného miesta. Pozeralo sa na to skvele ale zase tvorca si s tým rozhodne veľkú námahu robiť nemusel. ()

stuj 

všetky recenzie používateľa

Dojem diváka (mě), který si o filmu nepřečetl vůbec nic a znal jen jeho název: "O co jde? Co znamenají ty divně poskládané a zašlé věci? Nějaká symbolika? Ale čeho? Místo, kde dříve žili nějací lidé a tohle po nich zůstalo? Aha, už je konec. No jo, umění, tak nic, nó." ()

Reklama

Reklama