Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • Kanada Late Night with the Devil (viac)
Trailer 2

Na Halloween v roku 1977 sa moderátor nočnej televíznej show Jack Delroy (David Dastmalchian) snaží zachrániť klesajúcu sledovanosť zúfalým kúskom: dostať do priameho prenosu tínedžerku posadnutou diablom. Veci sa však nevyvinú tak, ako si predstavoval. (Arsenal83)

Zaujímavosti (10)

  • Film sa natáčal v Melbourne v Austrálii. (Arsenal83)
  • Postava Carmichaela (Ian Bliss) veľmi jasne vychádza (aj fyzicky) zo skutočného Jamesa Randiho. Randi bol známy kúzelník, ktorý vo veľkej miere spochybňoval paranormálne a pseudovedecké tvrdenia. Založil inštitút, ktorý ponúkal odmenu 1 milión dolárov komukoľvek, kto dokáže preukázať nadprirodzenú schopnosť podľa vedeckých testovacích kritérií v podmienkach dohodnutých oboma stranami. Za desaťročia nikto peniaze nevyhral. Bol častým hosťom relácie The Tonight Show (od r. 1962) s moderátorom Johnnym Carsonom. (Arsenal83)
  • Úvodná čiernobiela sekvencia je inšpirovaná šokovým dokumentárnym filmom z 80. rokov Americké vraždy (1981). (Arsenal83)
  • Slávny hororový spisovateľ Stephen King tento film pochválil: "Je úplne skvelý. Nemohol som z neho spustiť oči. Vaše pocity sa môžu líšiť, ale ak máte príležitosť, odporúčam vám, aby ste si film pozreli." (Arsenal83)
  • Colin Cairnes vysvetlil, prečo sa film odohráva v roku 1977: "Film musel prebiehať v pondelok večer kvôli týždňu prieskumov sledovanosti, takže je veľa v hre a toto je začiatok týždňa, ktorý rozhodne o kariére Jacka Delroya (David Dastmalchian). No a rok 1977 bol jediným rokom v 70. rokoch, kedy Halloween pripadol na pondelok večer."  (Arsenal83)
  • Film využíva praktické špeciálne efekty, vrátane bábkového divadla, spolu s digitálnymi vizuálnymi efektmi. Využil však aj umelú inteligenciu, hoci režiséri neskôr uviedli, že umelou inteligenciou boli vygenerované iba „tri scénky“. (Arsenal83)
  • Bratia Colin Cairnes a Cameron Cairnes ponúkli rolu Jacka Delroya Davidovi Dastmalchianovi po tom, čo prečítali článok, ktorý Dastmalchian napísal pre časopis Fangoria o regionálnych televíznych hororových moderátoroch. Dastmalchian úlohu prijal potom, čo mu bola zaslaná prezentácia vytvorená tak, aby pripomínala TV sprievodcu zo 70. rokov, spolu so scenárom filmu. (Arsenal83)
  • Dvojica režisérov a scenáristov Colin CairnesCameron Cairnes o rozhodnutí nakrútiť tento film: „V 70. a 80. rokoch bolo v nočnej televízii niečo trochu nebezpečné. Talk show boli predovšetkým oknom do nejakého zvláštneho sveta pre dospelých. Napadlo nám, že spojenie tejto nabitej atmosféry naživo s nadprirodzenom môže vytvoriť jedinečný strašidelný filmový zážitok." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (viac)

Reklama

Reklama