Reklama

Reklama

Americké vraždy

  • USA The Killing of America
všetky plagáty

Obsahy(1)

Koláž z dochovaných záběrů a rozhovorů, přibližující odvrácenou tvář Ameriky jako společnosti posedlé zabíjením. Kontroverzní film nebyl dosud v zemi svého vzniku oficiálně uveden. (NFA)

Recenzie (7)

greedo95 

všetky recenzie používateľa

Film, který vás rozhodně přinutí zamyslet se nad dnešní společností. Poukazuje na známé, i neznámé vraždy, u kterých není na první pohled pochopitelný jejich důvod. Některé záběry jsou trochu brutální, což filmu dodává skvělou atmosféru. Nejvíce jsem ale přemýšlel nad tím, proč tento film nebyl v Americe nikdy oficiálně uveden. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

"America the Beautiful, America the Violent" Dokument zo začiatku osemdesiatych rokov 20. storočia, ktorý nebol v Spojených štátoch amerických oficiálne uvedený až do roku 2016, zachytáva vražednú epidémiu tejto krajiny v období od zastrelenia prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho v roku 1963 až po vraždu Johna Lennona v roku 1980. Na ploche zhruba deväťdesiatich minút má divák možnosť vidieť plejádu autentických záberov streľby, vrážd či samovrážd, pričom dokument si v žiadnom prípade neberie servítky. Na jednu stranu tak jednoznačne prináša takzvaný "shock value", na stranu druhú je zároveň mimoriadne pútavou sondou do vnútra americkej spoločnosti, ktorú už dekády kvári násilie, vo veľkej väčšine v spojitosti so strelnými zbraňami. Okrem známejších prípadov ponúka film tiež pohľad na tie o čosi menej známejšie, rovnako sa v ňom nachádza aj niekoľko rozhovorov s vrahmi. The Killing of America z objektívnych dôvodov pravdepodobne neosloví každého diváka. Zrejme by každý ani nemal žalúdok na to, aby niektoré zo záberov tohto dokumentu sledoval. Kto však naberie odvahu, respektíve mu nerobí problém dívať sa na surovejšie obrazy, na toho čaká kvalitne spracovaný dokument s vysokou mierou autenticity. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Vďaka jednému autentickému záberu za druhým, šokujúci dokument, ktorý sa zaoberá nie len na násilím, ale aj úpadkom spoločnosti, či myslením amerického národa, ktorý našiel zaľúbenie v zbraniach, ktoré využíva ako najvhodnejšiu metódu k dosahovaniu cieľa. Divák bude svedkom atentátu oboch Kennedyovcov, M.L. Kinga, činmi sériových vrahov, množstva demonštrácii, ktoré sa zvrhli v zverstvo a mnoho iných prípadov, ktoré doslova vyrážajú dych. Toto je odvrátená stránka “slobodného” myslenia, kde môže mať každý zbraň a robiť si s ňou čo len chce. Kým sme sa my v 80 rokoch hočkali či šmýkali na preliezkach, naši rodičia nechávali dvere na domoch dokorán, v USA sa killovalo len taká radosť. A toto “všetko” máme teraz kvôli radám na mandarínky a sviečkovú pred dverami .. ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

„Všetky časti filmu, ktorého sa chystáte byť teraz svedkom, sú skutočné. Nič nebolo zinscenované.“ Úpadok a zbrojenie Ameriky a jeho obyvateľstva má za následok jednoducho to, že zbrane sú častejšie využívané na obranu respektíve útok. Ten, kto sa pozrie do ich hlavne už len ojedinele dokáže popísať pocity z tunelu smrti. Účelové sračky Ameriky a iných – zbrane nezabíjajú ľudí, to človek, nemôžu obstáť. Tak prečo potom tie sankcie za zbrojenie, ktoré si hádžu viaceré krajiny navzájom? Jednoducho politika, ...účelová a tvrdá. Zaujímavosťou projektu Sheldona Renana a Leonarda Schradera (neuvedený v titulkoch) je, že ich takpovediac domáci počin THE KILLING OF AMERICA (v koprodukcií s Japonskom) sa po kino premiére nedostáva v Amerike na VHS. V Japonsku sa tak udialo v roku 1983. Amerika si na vlastnú tvár a konfrontáciu s ňou musela počkať až do roku 2016, kedy film vychádza 25. októbra na DVD a Blu-ray nosičoch. ### PS – videná americká verzia o dĺžke trvania 90 minút. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Dokument o zločinu v USA, který je složený z autentických záběrů povětšinou profláknutých událostí - viz.herecké obsazení. Některé záběry jsou řekněme drastické, mírou nechutnosti i kvality bych to přirovnal ke Kokainovým kovbojům, tedy ne zas až takový extrém. Kdo má přehled, nebude z tohoto nijak na větvi, naopak kdo není detailů a jednotlivých případů znalý. bude čumět. Dá se doporučit. ()

Zaujímavosti (3)

  • Takpovediac domáci počin Sheldona Renana a Leonarda Schradera (neuvedený v titulkoch) (koprodukcia s Japonskom) sa po kino premiére nedostáva v Amerike na VHS. V Japonsku sa tak udialo v roku 1983. Amerika si na vlastnú tvár a konfrontáciu s ňou musela počkať až do roku 2016, kedy po takmer štyroch dekádach dokument vychádza na DVD a Blu-Ray nosičoch. (Kusko.t2)
  • Tvorcovia filmu zaplatili 20 000 dolárov Abrahamovi Zapruderovi za zapožičanie dnes už svetoznámej nahrávky zachytávajúcej vraždu Johna F. Kennedyho, aby sa tento obrazový materiál mohol zahrnúť do finálneho zostrihu. (Kusko.t2)
  • Snímek byl v polovině 80. let zakoupen do československé distribuce. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu vyrobila a rozeslala plakáty, ale své premiéry v našich kinech se už tento film nedočkal. (charles3)

Reklama

Reklama