Reklama

Reklama

Tajný spravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pre CIA a operuje na Blízkom východe. Po tom, čo zlyhal a jeho krytie bolo odhalené, uviazne na nepriateľskom území v Afganistane. Teraz musí využiť svoje skúsenosti a pokúsiť sa o útek so svojím tlmočníkom Mohammadom "Mo" Doudom (Navid Negahban) utiecť. Prenasledujú ho najlepší žoldnieri sveta a elitné špeciálne jednotky nepriateľa. Dostať sa do Kandaháru je jediná šanca na záchranu. Na určenom mieste budú na Harrisa čakať buď spojenecké vrtuľníky, alebo guľka s jeho menom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 6

Recenzie (73)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Butler a Ric Roman Waugh precenili svoj možnosti. Na podobnú tému ako nedávny Covenant od Guya Ritchieho sa snažili natočiť podobný dramatický film o vzťahu agenta CIA a miestneho prekladateľa. Akurát, že vzťah a chémia medzi ústredným duom nefunguje tak dobre ako u Gyllenhaala a Salima. Film je navyše zbytočne dlhý, v prvej polovici sa stretávame s množstvom postáv, z ktorých je ale väčšina zbytočná a pre ďalší vývoj deja nepodstatná, v druhej polovici sa konečne dočkáme akcie, ktorá je na pomery lepších Butlerových béčok fajn a ako tak zachraňuje výsledný dojem. Zamrzí však že jej nebolo viac a miesto toho som musel pretrpieť prvú hodinu nepodstatnými dialógmi. Ak by sa film skrátil o pol hodinu a miesto vážneho trileru/drámy by to poňali ako jednoduché akčné béčko, verím, že by som bol spokojnejší. Ak chcete vidieť film na zobrazovanú tému, tak s Kandaharom nestrácajte čas a radšej si rovno pustite už spomínaný Covenant. 50% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pamätáte si, ako Američanov z Afganistanu hnali kozojebci z Talibanu po tom, čo tam 20 rokov pevne a neomylne zasievali semienka demokracie? Tak ono to nebolo celkom tak. Ešte tam bol zabudnutý komorník Žerár a ten s nimi zatočil! Keby viac takých bolo, zastonal by senilák a lapač duchov Bajden. Ale inak, ja mám Žerára fakt rád, pretože dokáže jednou rukou zasadiť malvér do iránskeho jadrového programu. Ale niekedy mám problém uveriť filmov, ktoré majú byť podľa skutočnej udalosti a potom tam vidíte Afganca Alvara na motorke, ako si počas upchávania svojich telesných dier po guľkách gázou sedí na Tinderi a sníva o croissante v Paríži. ()

Reklama

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Tváří se to velice, ale schází tomu lepší scénář i režije. Rozhodně je to těžký průměr, místama uzívaný a nepřesvědčivý. Třeba ten motorkář, kterého staví celí děj do pozice největšího badasse, tam byl jako proč? No a celý ten závěr podél plotu je ultra trapný ve finálním kontextu, kdy zjistíte že za plotem je celá jednotka s letadlem a udělali úplné hovno. Ať nepluju jenom hněv tak pochválím záběry a to výpravnější pojetí. Jinak si to ale s čistým vědomím můžete odpostit. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Mě ty Butlerovky prostě baví. Jedna úplně stejně jak druhá, u každé z nich sedím přišpendlený do sedadla a čumím na akci s otevřenou hubou a jak to ten chlap dělá, to je mi teda záhadou. Každopádně i Kandahar je akcí nabitá naháněčka, a to tentokrát v Afghánistánu, kde po Butlerovi jde snad každý, kdo dokáže držet zbraň, a tak se na něj ze všech stran řítí auta, motorky, ISIS, vládní jednotky a všichni jej chtějí mrtvého. Není to sice až tak úderné, jak jeho zbylé filmy a ke konci se to trochu vleče, ale pořád převládá pozitivní pocit spokojenosti. Akce dobrá, kamera i pouštní scenérie lahůdka a scéna s naháněním vrtulníkem je skvělým highlightem celého filmu. Koho bavily jeho poslední snímky Plane, Last Seen Alive nebo celá série Pád Londýna, tak vřele i do Kandaharu. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát Žérard nemal šťastnú ruku na projekt. Akcie je málo a dramatická stránka strašne nudí. Postavy sú fádne, Žérard pôsobí celý čas tak unavene, že nie je problém mu veriť, že by tam najradšej nebol a samotná zápletka proste ničím nestrhne. Rovnako ako akcia. Zopár prestreliek ani nič, čo by som si chcel pustiť znova. Tentokrát to proste nevyšlo a nestojí to ani za jedno pozretie. 4/10. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (10)

  • V íránské televizi se titulky zpráv zobrazují v obráceném pořadí, perština se však píše zprava doleva. (Johnny.ARN)
  • Scenár k filmu napísal bývalý analytik vojenskej rozviedky Mitchell LaFortune. Vo filme si strihol cameo, paradoxne taktiež ako analytik. Podieľal sa aj na produkcii ako pridružený producent. (Real Tom Hardy)
  • Scenár vychádza z reálnych skúseností z terénu, ktoré Mitchell LaFortune zažil v službách Defence Intelligence Agency, pri jeho nasadení v Afganistane v roku 2013 a počas kauzy Snowden. (Arsenal83)

Reklama

Reklama