Reklama

Reklama

Nočné kúpanie

  • Česko Noční koupání (viac)
Trailer 1

Hrdinami filmu Nočné plávanie sú Wallerovci, rodina, ktorá sa práve nasťahovala do domu s veľkým bazénom na pokojnom predmestí. Možnosť pravidelne rehabilitovať vo vode bola hlavným dôvodom, prečo si toto miesto vybrali za svoj domov. Otec Ray je bývalý úspešný hráč baseballu, ktorého kariéru prerušila nepríjemná degeneratívna choroba. Ray sa nevzdáva a verí, že pravidelné cvičenie môže viesť k zázračnému vyliečeniu. Jeho manželka Eve a dve dospievajúce deti si takisto bazén na záhrade naplno užívajú. Ale keďže idylka v hororenikdy netrvá dlho, čoskoro vyjde na povrch jeho tajomstvo. Dom, do ktorého sa nasťahovali, má desivú minulosť a Wallerovci sa čoskoro stanú jej súčasťou. Všetko, čoho sa bojíte, sa skrýva pod povrchom a čaká na správnu chvíľu. Čaká na muža, ktorý dostane úžasný nápad ísť si uprostred noci zaplávať. Naposledy v živote! (Cinemart SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (105)

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa

Tak tady se to fakt nepovedlo. Původní krátkometrážní snímek jsem viděl a nápad s bazénem působil zajímavě a mohla z toho vylézt slušná podívaná. Bohužel je to bída. Celý film od začátku až do konce působí strašně unaveně, po herecké výkony a režii. Má to možná nějaký ten fajn nápad, ale nefunguje to. Je to jenom o tom, jak něco tahá postavy hlouběji do bazénu a samotná hororová stránka je hrozně repetivní a po chvilce to začne nudit. 3/10 ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Spojenie Jasona Bluma a Jamesa Wana na moje veľké prekvapenie zatiaľ veľa pamätných hororov neprinieslo. Megan a 5 nocí u Freddyho boli light hororové komerčné blbiny zamerané na tínedžerov, ktoré nevydesili ale aspoň zarobili slušný balík. Night Swim nedokázal ani zarobiť ani vydesiť. Už samotný námet je trochu WTF a na prvé počutie znie, že vystačí iba na kraťas a nie celovečerák. Prevedenie je čistá rutina, bez nápadu, atmosféry alebo čohokoľvek zapamätateľného. Oceňujem, že Bryan Mcguire dostal šancu si svoj kraťas previesť do celovečernej podoby, aj že Blum a Wan dali šancu originálnemu námetu a nenantočili Xté pokračovane niektorej z ich sérií, ale toto proste nevyšlo a bola to na horor veľká zívačka. 35% ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Klasický mustr. Rodina se přestěhuje do nového baráku, ale postupně se začne ukazovat, že je tu něco špatně. V tomto případě se jedná o bazén, ve kterém asi něco je. Z mého pohledu je to nic proti ničemu. Pár napínavějších bazénových momentů se tu najde, celkově uchopení a vysvětlení mě také neurazilo a herecky je to fajn, přičemž Kerry Condon je pro mě osobně přidanou hodnotou. Na druhou stranu je tak zoufale neoriginální snad ve všech aspektech, že se to jednoduše nedá přehlédnout. Celkově bych to označil jako takový rodinný horor, na kterém si toho žánrový fanda moc nenajde, ale dokážu si představit, že běžný mainstreamový si to dokáže užít. 50% ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[40%] Viděno v kině. No jo, že já vlezu na všechno; horory poslední dobou vůbec netáhnou a tohle Noční koupání je toho zářným příkladem. Na tomto snímku jsem sice neshledal nic zásadně otravného, jen to bylo snad ve všech ohledech nudné. Nápad démona v bazénu by nebyl tak špatný, ale nudilo to. V poslední třetině se už něco víc děje, technicky je to takové průměrné, lekačky jsou asi 3, postavy nevýrazné. PG-13 tomu taky moc nepomohlo. No, znám horší, jednou se dalo, ale i tak je to ztráta času ... ()

Rimsy 

všetky recenzie používateľa

Rodinné drama v hororovém hávu dokáže v některých momentech potěšit nejen fanoušky žánru, v součtu však nabízí jen sotva průměrnou podívanou a nenaplněný potenciál. Žádný hluboký ponor nelze čekat, film se pouze brodí kalnou mělčinou. Více zde. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (9)

  • Bryce McGuire pochválil Korvena za hudbu: "Jeho hudba je na všetkých mojich scenáristických playlistoch. Povedal som mu, že mám víziu hudby, ktorá by mala dávať pocit, že vychádzať iba z vody, ako nejaký utopený zbor stúpajúci z hlbín, a on bol za. Je to taký milý a nadaný chlap. Len Mark dokáže vytvoriť zvuky tak podivné a mrazivé." (Arsenal83)
  • Jason Blum a James Wan produkovali film pod ich hlavičkami Blumhouse Productions a Atomic Monster a ide o prvý film od týchto dvoch spoločností, ktorý bol uvedený po ich zlúčení 2. januára 2024. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Altadene a Santa Clarite (Kalifornia, USA) celkovo 34 dní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama