Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vizionár Luc besson sa po troch rokoch vracia k režírovaniu. Prichádza s antihrdinom na jeho ceste za odplatou a vykúpením. Ako chlapca ho zatvárali do koterca ku psom. Teraz ako dospelý má zvláštny dar. Ženie ho túžba po pomste a potrestaní bezprávia. Nemá žiadne zábrany. Jeho zbraňou je oddanosť jeho psov. (Magic Box)

Zaujímavosti (5)

  • Celkovo bolo potrebných 15 trénerov psov na získanie všetkých psov potrebných pre film. Uprednostňovali sa už vycvičení psi, aby sa predišlo plytvaniu časom na výcvik nových psov. Pred natáčaním psích scén strávil Caleb Landry Jones tri dni s trénermi a ich psami, aby sa cítil s nimi pohodlne. (Arsenal83)
  • Film mal byť pôvodne uvedený na trh v polovici apríla 2023, ale pozitívna spätná väzba od kupujúcich na európskom filmovom trhu prinútila distribútorov, aby sa zamerali na jesenné uvedenie v nádeji, že si zabezpečia premiéru na jednom z jesenných filmových festivalov. To sa nakoniec stalo, pretože bol vybraný do súťaže o Zlatého leva na filmovom festivale v Benátkach 2023. (Arsenal83)
  • Dlhoročný Bessonov spolupracovník Éric Serra zložil hudbu k filmu a film považoval za veľmi emotívny, pretože aj keď je skúseným harcovníkom, priznal, že sa nestáva často, aby dokončil svoju prácu so slzami v očiach. (Arsenal83)
  • Režisér Luc Besson povedal, že prvýkrát ho napadol nápad na tento film po prečítaní správy o päťročnom chlapcovi, ktorého rodina zavrela do klietky. Bessona to prinútilo premýšľať o tom, akú traumu chlapec musel prežiť a ako ju musel prekonať. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo virtuálnom produkčnom zariadení v Essonne vo Francúzsku od februára do júla 2022 a potom na mieste v Newarku, New Jersey, v júni 2022. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (viac)

Reklama

Reklama