Reklama

Reklama

Noci hrôzy

  • Česko Noci hrůzy (viac)

Obsahy(1)

Ve starých etruských spisech objevil podivínský vědec, žijící na osamělém panském sídle, formuli k oživení mrtvých. Po použití formule začali všichni mrtví odpočívající v pokoji na starobylém hřbitově ožívat a jak už je u zombie zvykem, k přežití potřebovali čerstvé lidské maso. Bohužel, právě v tuto dobu navštívili vědce jeho přátelé, kteří se postupně stávají potravou pro zombie a sami se zařazují do jejich řad. Zombií přibývá, není se kam schovat... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (94)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Mŕtvi mi vždy naháňali strach; je lepšie, nechať ich na pokoji.“ 85 minút nie je veľa, ale pokiaľ ich máte stráviť v spoločnosti hororu, kde naozaj ide len o gore, biedne masky zombíkov a nezmyselné jednanie postáv, JE to veľa. Dvojnásobne ak už ste nejaký taliansky zombícky horor 70./80. rokov videli a všetko vám bude pripadať povedomé. Niekto stále niekam uteká, niekto kričí, niekedy si zombík strká slizké biele črevá do ústnej dutiny... no, Romero to práve nie je. Do opustenej vily prídu hostia, padne noc, objavia sa zombíci (niekoľko desaťročí pred Dannym Boyleom ich naučil Andrea Bianchi stvárať také nezombícke kúsky, ako je používanie nástrojov alebo šplhanie na prvé poschodie), hostia a zombíci sa navzájom požierajú/likvidujú strelou/silným úderom do hlavy a toto trvá stereotypných 85 minút (takže za tých zopár dobrých nápadov budete vďační - kosa, mnísi, syn posadnutý bradavkami svojej mamy). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/zombici/194-noci-hrozy-40- ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Na podobných filmoch ako tento, sa dá vidieť, že Fulci nebol len mesiar, ale v jeho filmoch je aj veľa majstrovskej filmárčiny. Tento kúsok je však skutočne "iba" čistokrvná mesiarčina, plná nekončiacich vĺn hnusných prehnitých zombie. To je však viac ako kritika púha vlastnosť tohto filmu, ktorú mnohí určite ocenia. Maskéri sa jednoznačne vyblbli a koniec koncov aj niektoré usmrtenia boli značne originálne (na druhú stranu je to však občas očividná vykrádačka Fulciho Zombie 2). Milovníci zombie podžánru však hádam ani nemôžu byť sklamaní. (6.3/10) ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

V podstatě souhlasím s Flipnicem a jen bych se opakoval.Jen chci dodat že jsem to viděl s českým dabingem a slovo zombie tam padlo jen jednou.Většinou jim nadávali vy ničemové,což mi přišlo docela úsměvné.A nejhnusnější zombík z celýho filmu byl synek Mariangely Giordanové.Z toho mi běhal mráz po zádech a to ještě nebyl ani pokousanej.Fakt ohavnej malej slizkej zmrd.A takový konce mám fakt rád,takže lepší 3 hvězdy. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Trpí to sice klasickou italskou nemocí "Hercózo šitózo" , některé scény nedávají moc smysl a určitě by to sneslo výrazne prostříhat, ale jinak je to překvapivě kvalitní kousek který tahá nahoru hned několik výrazných prvků. V prvé řadě to jsou masky, které sice otevřeně rezignují na snahy o realismus, ale zato jsou kreativnější a výrazně hnusnější (plné červů a tekutin uvnitř). Druhým výrazným tahounem je hudba, která ladně klouže tam a zpět z šedesátkové psychedelie připomínající kakofonii ranných pinkfloydů do jakéhosi soundtracku scifíček z padesátých let (takhle napsané to zní divoce ale fakt to funguje). Zapomenout bych neměl taky na tu ujetou incestní linku která výrazně oživuje jinak mdlé charaktery.. a ten úchylnéj chlapec prostě nechá klidným málokoho :D. + nějáké ty kozyčky a občas šikovná kamera a vychází mi z toho hodně férovej oldschool který není nikomu nic dlužný. Paráda. ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Toskánske prekultivované prostredie plus primitivistický horor? No to bol už najvyšší čas... Poznáte to. Dívate sa na nejaký film a kombinácia niekoľkých okolností v ňom sa vyskytujúcich vám učarí do takej miery, že s maximálnym hodnotením neváhate. Dokonca aj vtedy, ak ide o čistý brak, teda o podivuhodné (bitevné) pole, kde sa rodí fenomén kultu. Démon umenia číha na každom kroku, ale vy si nedokážete pomôcť :-) Režisér Andrea Bianchi je snáď učinený zázrak, pretože dokonale chápe, čo je pre žáner zombie hororu najpodstatnejšie: 1) dostatočne strašidelné masky, ktoré 2) je vidno dostatočne dlho, 3) dostatočne často a 4) v dostatočnom osvetlení 5) za sprievodu bizarnej, disonantnej, kakofonickej elektronickej hudby. Sci-fi zvuky a hnijúce mäso z etruských (!) mŕtvol, tomu hovorím avantgarda bez akéhokoľvek pejoratívneho podtextu (o dekapitácii a defenestrácii v jedinom zábere či mníšskom happeningu na námet Poslednej večere ani nehovoriac). Masky sú modelované tak expresívne, až sa stávajú takmer amorfnými a svojou sugestivitou tak prekonávajú také úchvatné diela akými je ikonická Fulciho "conquistador zombie" zo Zombi 2 alebo Romerov "kravaťák" (Dr. Tongue) z Day of the Dead (pán s poškodenou dolnou čeľusťou, takže jeho jazyk visí ako kravata). Kravaťák je mimochodom len vylepšená verzia jednej z masiek v Burial Ground! Všetky ďalšie "podružnosti" loajálne slúžia tomu, čoho sa srdiečko fanúšika nevie dočkať - exkluzívnej módnej prehliadke pre trochu (dosť) staršie anorektičky na sezónu primavera-estate 1981, značka MM (memento mori). Hans Baldung Grien by dal päť. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)

Reklama

Reklama