Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nepolapiteľný masový vrah terorizuje svojimi rituálnymi vraždami rodiny v Los Angeles. Počet jeho obetí rastie a je iba jediný muž, ktorý je schopný odhaliť vrahovu totožnosť - málovravný a tajuplný detektív Jack Cole (Steven Seagal). Policajné oddelenie v L.A. ho dá dokopy so skúseným vyšetrovateľom Jimom Campbellom (Keenen Ivory Wayans) a táto dvojica - nie príliš nadšená zo vzájomnej spolupráce - sa vydáva do ulíc. Čoskoro dôjde k ďalšej vražde, ktorej obeťami sa stali Coleova bývalá žena a jej nový manžel. Všetky stopy pritom ukazujú práve na Colea. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (257)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Len hmla a tma. To je všetko, čo o tebe viem,“ prenesie v jednej chvíli sympaťák Keenen Ivory Wayans (ktorého evidentne škrelo, že jeho bráško Damon hral v Poslednom skautovi a tak si na konto tiež jedno buddy movie pripísal) a my podvedome tušíme, že človek, ku ktorému smeruje toto temné vyhlásenie, bude mať vrkoč a ovládať aikido. Bleskový muž je ďalší typický film Stevena Seagala. Alebo nie? Nuž... ani nie. Jasné, je to seagalovka, ale v prvom rade buddy movie. Už to je samo osebe originálne, pretože Seagal bol doteraz samotárskym hráčom, ktorý sám kosil drogové mafie, skorumpovaných fízlov a iných magorov. Občas mal parťáka, ale bol to alebo zradca, alebo ho zastrelili v úvodnej scéne. Bleskový muž je však plnohodnotná buddy movie ako z učebnice. Aby toho nebolo málo, navyše ide zároveň o jemnú kombináciu so serial killer, čo je na Seagala skutočne riadne netradičné, ale nečudo, že sa na to podujal, keďže v 9O. rokoch trilery o sériových vrahoch frčali. Avšak po niekoľkých rituálnych vraždách sa zase ocitneme v známom svete drsnej ruskej mafie a hrdiel podrezaných nabrúsenými kreditkami. Tak či onak, táto kombinácia seagalovky, buddy movie a serial killer je v mnohom super. Hoci sa jednalo o jednu z najlepších seagaloviek, diváci na to paradoxne nepočuli a snímka s rozpočtom 45 miliónov ich na celom svete zarobila len 16. Kino Považan NMnV 1996 ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

To je všechno co umíš? No tak to tě budu muset zabít! Ok uznávám, že na vrcholu slávy natočil Stevo i větší pecky než je tahle a příběh je celkem o ničem, nicméně v dnešní době vnímám jako hotový zázrak podívat se na nevyžraného Seagala v dobách kdy byl ještě cool a nepoužíval na všechno dubla, takže možná i z přihlédnutím k tomuhle faktoru zvedám původní hodnocení o 1*. Navíc v tomhle filmu pronáší Svatý Štefan úplně neskutečný hlášky z kadencí kulometu, že to nejde ani všechno vyjmenovat. Mám v kapse skvělý přípravek na tu podlitinu co máte na čele. Na jakou podlitinu? Na tuhle!!! a plesk! 70% ()

Reklama

Makky 

všetky recenzie používateľa

Bol som naozaj milo prekvapený. Seagal mi tu nevyznel tak hrozne a naivne, ako v jeho iných filmoch. Naozaj mi tu bol sympatický, ale aj celkovo herecké obsadenie vo filme bolo veľmi dobré. Boli tu aj nejaké pokusy o vtip, čo som videl u Seagala asi prvý raz a hneď to oživilo celý priebeh. Úvod bol trošku kŕčovitý, ale záver bol fakt skvelý, najmä prestrelka pred koncom. A dokonca som videl prvý raz, že Seagalovi tiekla krv, čo ma naozaj prekvapilo, ale samozrejme v dobrom. No fakt by ma zaujímalo: Ako to ten chlap robí, že nosí to isté "pyžamo" celý film? Ale aj tak, podľa mňa najlepší Seagalov film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Neměl bych se prát, je to proti mému vyznání." Ten růženec, jelení penis v prášku, ostrá kreditní karta, důchod od CIA a filmografie slavného lamače kostí napovídají, že tenhle nemluvný týpek Jack Cole se skutečně prát nechce. Jenže ho vždycky někdo přemluví, což je zábavné, stejně jako trefné hlášky jeho málo informovaného parťáka Jima. Mě to vždycky hodně bavilo, takže jsem schopen přehlédnut i to tupé klišé, že zlí jsou zase Rusové a ještě k tomu i Srbové, kteří si vůbec neváží té velkorysosti, že jim humanitární bombardovaní vojsky NATO dalo jedinečnou příležitost zemřít na svém a přesto cizím území. ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

"Prodáváte šváby?Minul jsem se povoláním.Mohl jsem sedět doma a vydělávat milióny"... Glimmouš patří k tomu nejlepšímu,co kdy Steve natočil a to hlavně díky povedeným dialogům. Zmiňovat fakt, že je to jeden z mála kousků,kde Steve ukazuje naplno svůj um bez zbytečně zbrklých stříhů a svých dublérů je myslím,na místě.. Béčko příběh už k tomu prostě patří... "Ted si klekněte, Líbíš se mu, Děkuji s cizíma nechodím" ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (10)

  • Pôvodne mal byť film omnoho väčšieho rozsahu po vzore filmu Posledný skaut (1991). Keď sa situácia zmenila, mnoho plánovaných scén sa nenatočilo pre ušetrenie rozpočtu, napr. výbuch lode jedného z protagonistov, či viac explozívnejšia finálna scéna z múzea. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama