Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Los Angeles 1996 - policajt John Spartan (Sylvester Stallone), nazývaný Demolátor, v súboji s napoly geniálnym, napoly šialeným zločincom Simonom Phoenixom (Wesley Snipes) spôsobí nešťastnou náhodou smrť dvadsiatich rukojemníkov v troskách explodujúceho domu. Trest je vykonaný hibernáciou - zmrazením na desiatky rokov. Pre Phoenixa za jeho zločin, pre Spartana za neúmyselné zabitie... San Angeles 2032 - dokonalé mesto, plné harmónie, mieru a bezpečnej telepatickej lásky. Len kdesi v podzemí živorí skupina "zlých" ľudí, veriacich v slobodný život. Keď zločinec ako Phoenix počas konania o podmienečnom prepustení (čisto formálnom) ujde do tejto nenásilnej oázy mieru, polícii nezostáva nič iné, než priviesť k životu i Spartana, aby zachránil celé mesto. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (990)

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Nejzábavnější akční pecka 90. let! Skvělá konfrontace harmonického futuristického megaměsta a jeho gigaslušných obyvatel se sparťanskými policejními metodami Johna Spartana a geniálně vyšinutým Simonem Phoenixem... Medvídek! ... Snímek baví nadmíru po celou dobu stopáže, obličej rozesmátý od ucha k uchu zajišťuje jednak naivita a nadpozemská mírumiluvnost, slušnost a způsob vyjadřování san angeleských příslušníků, ale hlavně a především četnost skutečně vtipných hlášek, které v českém znění (Rímský, Tůma, Čárová) nemají absolutně chybu a dodávají filmu právě tu velikánskou zábavnost... Hele, Luku Skywalkere, použij Sílu! ... Jsou snímky, ze kterých si tu a tam pamatujete nějakou větu, či dobrý dialog, ale tady zní geniálně snad každé druhé slovo! Tohle je bombastická smršť brutálně vtipných hlášek! ... Zdá se, že ve městě je novej šeřík... Šerif! ... Film je prošpikován zajímavými nápady (automat na striktnost a korekci řeči, tři mořské mušle, elektrický obušek, kryovězení), výbornými akčními scénami a ten správný punc a říz mu dodávají skvěle se doplňující herecké výkony. ... Asi našel sobě drobného ... pěkně jste ho ožral... Říká se: sobě rovného a dožral jste ho. ... Viděl jsem Demolition Mana mockrát a stále mě neomrzel, svojí hustotou hlášek, vtipy, dynamikou a zamítavým postojem k tekutému transferu mě prostě baví dodnes:) Buďte dobří ... buď v prdeli! 58 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Komédie z fašizoidního San Angeles, které bude brzy navráceno na správnou cestu živočišné anarchie defrostovanými maniaky z minulého století. Jeden umí háčkovat, šít či zaplnit Sandru až po okraj tekutým transferem, druhý nosí montérky a rád oprašuje policejní kód 187 (Vražda, smrt, zabití). Zábava na jedno použití možná, kult ani omylem. Tak mě napadá, kdyby byl u nás v práci nainstalován hlásič "Porušení slovního morálního statutu", byl by slyšet jen nepřetržitý zvuk klaksonu.. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Stallonova akčná tvorba deväťdesiatych rokov ma aj napriek jej popularite moc nebaví, pre mňa je to jeden priemerný film vedľa druhého, ale Demolition man je výnimka. Ponúka jednu z najoriginálnejších a vlastne aj najzaujímavejších zápletiek celého žánru, dvaja drsní muži na opačných stranách zákona zo starého nekompromisného sveta, ktorí zvádzajú svoju vlastnú vojnu aj v tom novom, prakticky zbavenom násilia, ale nielen neho. A tak film okrem štandardnej akčnej línie ponúka práve aj spoznávanie tohto nového systému, pričom si na tom dali tvorcovia skutočne záležať a tak je tu nespočet skvelých nápadov a situácií, čo sa postará aj o dostatok humoru. Ale predsa len ma trochu mrzí, že film si svoju nastavenú úroveň neudrží a v druhej polovici sa to už začne postupne zhoršovať a finále ma už prakticky vôbec nebaví. Ale aj v druhej polovici sa stále nájde dostatok zaujímavého a tak sa to dá bez problémov dopozerať. Veľkým plusom je samozrejme aj obsadenie, perfektné hlavné duo Sylvester Stallone a Wesley Snipes, ktorý takéhoto psychopata hrá vynikajúco a tak vždy, keď dostane priestor ho aj naplno využije, k tomu výborné zloženie policajného zboru, hlavne sympatická Sandra Bullock, nebavil ma vlastne jedine zakladateľ celého tohto systému so svojim pomocníkom a nanešťastie neskoršie práve oni dostanú viac priestoru. Po akčnej stránke to tiež nie je zlé, ale predsa len by som čakal trochu viac. Film celkovo pôsobí dosť ambiciózne a práve preto ma prekvapuje, že jeho akčná zložka pôsobí dosť komorne a aj celkom obyčajne. Dobre sa pozerá hlavne na súboje, na čom má hlavnú zásluhu Snipes so svojim bojovým umením, ale väčšina prestreliek za moc nestojí a aj tá jedna naháňačka je skôr sklamaním. No určite chválim celú sekvenciu v múzeu, ktorú mám z celého filmu najradšej, ale vydaril sa aj úvod s vysadením, no toto mohlo byť podstatne dlhšie, Stallone sa tu mohol postarať aj o viac protivníkov. Ale aj tak sa na akciu pozerá pomerne dobre, teda s výnimkou finále, ktoré mi už prišlo, ako z nejakého braku. Takže celkovo by to určite chcelo lepšiu akciu a čiastočne zmeniť druhú polovicu, ale kvôli skvelej zápletke, dvom akčným ikonám a množstve vtipných nápadov je to pre mňa klasika, pri ktorej sa vždy dobre zabavím. 79% ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Demolition Man je naprosto bezchybná sci-fi, komedie, parodie a akčňák v jednom. Perfektní béčková atmosféra doplněná skvělými hláškami (prezident Schwarzenegger, tři mušlkičky) působí roztomile nuceně. Film si na nic nehraje a naopak přehání, kde se dá. Je to perfektní. Taky je to jeden z mála případů, kde mi nevadí Stallone. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Opäť jedna z klasík akčného žánru, ktorá je postavená na roliach najväčších akčných hviezd 90.-tych rokov. Stallone ešte parádne vo forme a Snipes, ako vtedy vychádzajúca hviezda skvelo zapadol a ako protivníka nemohli vybrať nikoho lepšieho. Dobre situovaný príbeh s množstvom skvelých hlášok najmä ohľadne technológie budúcnosti, ktorá sa stretáva so starou školou. Navyše akcia od začiatku do konca. 95%. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (52)

  • V této vizi budoucnosti existuje tzv. stanice pro starší, na níž se místo populární hudby pouštějí nonstop pouze reklamní popěvky různých výrobků. V autě cestou do muzea pustí Lenina (Sandra Bullock) onu stanici, kde hraje píseň z reklamy na Armour Hot Dogs z roku 1967 a při večeři v Taco Bell či Pizza Hutt hraje klavírista píseň o kukuřici v konzervě Green Giant, rovněž ze šedesátých let. (Bertramm)

Súvisiace novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (viac)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (viac)

Reklama

Reklama