Reklama

Reklama

Birth/Rebirth

  • USA After Birth (pracovný názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Doktorka Rose Casperová (Marin Ireland) je nemocničná patologička, ktorá uprednostňuje spoločnosť mŕtvych pred sociálnou interakciou. Predstava ženskej biologickej reprodukcie sa jej zdá nechutná, ale je posadnutá jej klinickými procesmi, gestovaním materiálov vo svojom vlastnom tele, aby objavila spôsob, ako priviesť mŕtvych späť k životu. Keď jej však na pitevnom stole skončí 5-ročná Lila (AJ Lister), dcéra pôrodnej asistentky Celie (Judy Reyes), dostane sa na temnú cestu, odkiaľ niet návratu. (Arsenal83)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Hotový scenár posielala Laura Moss do písacích laboratórií už v rokoch 2014 a 2015, ale zakaždým bola odmietnutá. V roku 2018 sa o projekt začalo zaujímať štúdio Cinestate, ale odstúpilo kvôli "kreatívnym rozdielom". V roku 2020 sa projekt stal súčasťou inštitútu Sundance a bol blízko začiatku výroby, až kým nebol odložený v dôsledku pandémie COVID-19. V tom istom roku sa Moss stretla s producentkou Emily Gotto, ktorá mala o film reálny záujem a zabezpečila financovanie. (Arsenal83)
  • Vo filme je uvedený detský seriál "Rescue Birds", ktorý bol vymyslený len pre tento film. V skutočnosti chcela Laura Moss použiť zábery zo skutočného animovaného seriálu Super zvířátka (2005), ale nezískala potrebné povolenie. Moss uviedla, že „nechceli mať s týmto filmom nič spoločné.“ (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie prebiehalo v New Jersey a oblasti Co-op City v New Yorku od augusta do konca septembra 2022. (Arsenal83)
  • Laura Moss tvrdí, že skutočným hnacím motorom filmu bolo angažovanie herečky Marin Ireland do hlavnej úlohy, pretože tá "katapultovala projekt vpred". (Arsenal83)
  • Laura Moss a Brendan J. O'Brien spolu na scenároch dlhodobo spolupracujú, pričom Moss vysvetlila, že: "Fungujeme tak, že on zvyčajne napíše na ten istý príbeh dlhý scenár a ja zase krátky. Potom scény spoločne prerábame tu a tam a na konci procesu už ani nevieme, kto čo zmenil. Na konci toho sme skoro ako manželia." (Arsenal83)

Reklama

Reklama