Reklama

Reklama

Strážci zákona: Bass Reeves

(seriál)
  • USA Lawmen: Bass Reeves (viac)
Trailer 1

Epizódy(8)

Příběh legendárního muže zákona Basse Reevese, jenž unikl z otroctví a vyšvihl se na pozici prvního černošského zástupce maršála Spojených států. V této roli dosahuje velkých úspěchů, ale musí zaplatit těžkou morální a duchovní cenu. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (9)

Strážci zákona: Bass Reeves (2023) 

Nadpriemerny western z casov, pocas a po vojne konfederacie proti ostatnym statom, ktora sa odmietla prijat zmenu tykajucu sa zrusenia otroctva.  Velmi slusne vykresluje pribeh byvaleho otroka a dostojnickeho osobneho "sluhu" , ktory sa hrou osudu stane az zastupcom serifa, opisujuc niekolko jeho pripadov a fungovanie i ako otca rodiny a manzela. Urcite slusny kusok, niektore diely su vsak skor vyplnove a obcas naivne. Treti, siesty a zaverecny diel su velmi dobre. I tak odporucam. Herecky taktiez nemam vacsie vyhraday. 65% ()

Část 1 (2023) (E01) 

Dalsi western v modernom have, zborazujuci mnohokrat sfilmovanu temu konca otroctva pocas a po American Civil War, ked bola nakoniec Konfederacia a i otroctvo porazene resp. "ukoncene". Par veci a obrazov bolo pritiahnutych za vlasy pre efekt, ale inak uchadzajuci otvarak..Btw. kolkokrat do vas mozu narazit ludia i kone, kym zacnete vnimat okolie?  :)  Ratajte v epizdoe. Trochu prvoplanove, aby bol typek dostatocne bezmocny pre to, co nasledovalo po tom, ale svet sa preto nezruti, ale to a dalsie veci bili do oci neskutocne. ()

Část 2 (2023) (E02) 

Tak sme sa na konci druhej epizody dostali konecne k tomu preco asi vznikol nazov, muzi zakona. Zabavnejsia epizoda s mensim poctom prepalenych, ci prostych scen. Akurat som si nie isty, ci v tych casoch si mohla cierna zena kupit piano na "dlh" a "prislub" buduceho manzelovho prijmu. :) Ale to len tak na okraj. Pohodovy diel. ()

Část 3 (2023) (E03) 

Konecne rydzi western s prepracovanejsim scenarom a nie moc cierno-bielyj, ci prepaleny, ako tomu obcas bolo v predoslych dvoch epizodkach. V "jednoduchosti" ruky zakona v  tych casoch dokonca drsny. Nech uz fungovala s akymikolvek nedostatkami. Spokojnost. 75% ()

Část 4 (2023) (E04) 

Prekvapilo ma, ze sa nizkemu indianovi Billymu splnil jeho "sen". :) A i to, ze spravadza samotneho deputy-ho. :) Trosku melodrama nasledujuca po povrchnej pletke s miestnou "scitanou" devou. Par odkazov na nocneho jazdca zhanajuceho si novych otrokov a poslednych par sekundach neznamy jazdec. Nadpriemer, avsak nebyt spomenuteho a marsalovho emotivneho vyjadrenia clivosti za zienkou, moc by sa toho neudialo. 65% ()

Část 5 (2023) (E05) 

Uz uvod bol slusnou porciou "vymahania prava". Inak uz klasika. Muz - zastupca serifa, od rodiny obzvlast v tych casoch ziadnu zenu a samozrejme deti, netesilo. Akuto vymozenost mame ako chlapi teraz. Byt s dietatom na otcovskej a este to mat zaplatene, co? :) A maminy sa mozu taktiez profesne realizovat. Romanik mladych a nocne prechadzky lesom evokovali uplne jasne, co sa bude diat, a tak mi to prislo prvoplanove. Zaver ponuka, ze sa budu diat dalsie "zverstva" ako sa diali v minulosti. To je tak, ked zlocinci su "v sluzbach spravodlivosti". Nadpriemer. ()

Část 6 (2023) (E06) 

Paradny, vo vaznejsom duchu a k zaveru i temny diel. Zrejme zaciatky KK-klanu? Hnusna jazva v americkej historii...koniec koncov, podobne maju takmer vsetky narody. Nas nevynimajuc. ()

Část 7 (2023) (E07) 

Mimoriadne kratucky, sotva pol-hodinovy diel. Niektorym "povaham" sa velmi tazko pozera do nastaveneho zrkadla. To serialove bolo ozaj temnym uvedomenim si sameho seba. Rozhodnutiu stareho sudcu som moc neporozumel. A nechce sa mi verit, ze ke nemu dospoel po kratkom rozhovore s Bass-om predtym. Zrejme vsak prihliadol na "svedectvo" indianskeho spolocnika...meh. Kazdopadne zaverecna minutka to opat trosku vytiahla. ()

Část 8 (2023) (E08) 

Asi najlepsia epizoda s celeho serialu. Dovod je uplne jasny. Vyborne vystavany scenar a atmosfera funguje takmer pri kazdom obraze. Linia zbytocne neodpocuje, je to temne, neponahla sa, je to tvrde a i brutalne. Dostojne zakoncenie serie, skoda vsak, ze rovnako kvalitne neboli i predosle diely. ()

Súvisiace novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (viac)

Reklama

Reklama