Reklama

Reklama

Špiónky

(seriál)
  • Česko Špionky (viac)
Francúzsko / Kanada / USA, (2001–2013), 57 h 12 min (Minutáž: 22 min)

Hrajú:

Claire Guyot, Fily Keita, Céline Mauge, Jean-Claude Donda, Jess Harnell, Jennifer Hale, Kathy Ireland, David Sparrow, Jim Ward, Jason Deline, Nick Jameson (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(156)

Obsahy(1)

Sú mladé a krásne. Puberťáčky Sam, Alex a Clever žijú celkom obyčajný život. Chodia do školy, rady nakupujú a zabávajú sa. Avšak všetko sa zmení, keď si ich jedného dňa privolá do tajnej miestnosti neznámy muž a vycvičí z nich špičkové špiónky so špičkovým vybavením. Odteraz je ich hlavnou úlohou chrániť ľudstvo pred zločincami a bojovať proti zlu v tých najťažších situáciách. Ako sa vysporiadajú s touto ťarchou? (Georgei)

(viac)

Recenzie (97)

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Hodnotiť Totally Spies nie je také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá. Prvá a druhá série sú totiž skvelé - nápadité zápletky, zaujímaví zločinci, vtipné slovné výmeny a situácie - napr. infantilný Jerry alebo Totally Spies s ťažkou nadváhou spôsobenou diabolskými koláčikmi - a skvelá znelka. Oproti konkurencii na Disney Channel - áno, aj ten ich svojho času uvádzal - to bolo porovnanie NHL a slovenskej ligy, skrátka veľký úspech Francúzov. Lenže od treťej série sa všetko začalo kaziť - vypustili Here We Go a nahradili techno znelkou, ktorá predtým hrala druhé husle, zločinci sa začali opakovať - Tim Scam, koľkokrát ešte!?! - zápletky značne zjednodušili a charaktery sa začali stereotypizovať. Animácia je možno kvalitnejšia, ale stratila čosi zo svojho kúzla - vidno najmä pri akčných scénach - a klesajúca tendencia sa začala objavovať aj v tak banálnych veciach ako boli názvy jednotlivých dielov - jeden z dielov štvrtej série sa v originále volá SisKaBOOM-bah. Dokonca aj ten dabing sa zdá čím dalej tým viac odfláknutejší. Vo výsledku teda spriemerujeme štyri hviezdy za prvé dve série a dve hviezdy za ten slabý odvar čo nám servírujú počnúc sériou treťou - vychádza nám priemer vyjadrený trojhviezdičkovým ziskom. ()

Gechitka 

všetky recenzie používateľa

Komentáře odpad! dávají většinou chlapi, kteří nemají smysl pro humor. Těžko to řadit do věkové kategorie 10 let, protože by děti takovému humoru asi nerozuměli. Já bych to tipovala na kategorii 12+. Mně se špionky vždycky líbily, takové pěkné odreagování od reálného světa a vzpomínání na dětství přecházející v pubertu. Ještě dnes si ráda zkouknu nějaký díl a zasměju se tomu. Nejvíc obdivuji asi Sam, ale Clover a Alex tomu dodávají grády. ()

Reklama

Mr.Floyd odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak toto môžu naozaj pozerávať len pripečené teenagerky od 10 do 14 rokov, ktoré v živote nevideli inú knihu ako dievčenský "román", za najlepší seriál momentálne považujú Škaredú Betty (pre poriadok tú americkú), počúvajú populárnu hudbu a mohol by som ešte pokračovať vo vymenovávaní iných tuctových charakteristických vlastností dnešnej generácie obyčajných dievčat. ()

Marrianna 

všetky recenzie používateľa

Náhodou, mezi všemi těmi odpudivě animovanými rádoby serálky pro předpubertální obecenstvo je tohle určitě skoro jako růže mezi trním. Je to příjemné a zábavné a mě se to líbí. Špionky jsou fajn a pro malé holčiny jak vím ze svých zkušeností je to vážně baví. A to je důležité jelikož to je cíleno právě na tuto skupinu! Na tuto skupinu a mě :-) ()

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Seriál z francouzské produkce, animovaný ovšem typickým anime stylem. Tři středoškolačky, hlavní zbraň jedné tajné agentury, zachraňují svět před nebezpečnými šílenci a maniaky. Cílová skupina řekl bych 10-12 a spíše ta femininější polovička. Krátké epizody s typicky stále stejnou strukturou a vývojem. S rostoucím počtem epizod roste i nápaditost, ve srovnání se svými kolegy na FOX Kids a Children's Channell spíše nadprůměr. A upřímně, raději kouknu na 5 epizod tohohle seriálu než 5 minut novodobých "Charlieho Andílků". ()

Galéria (186)

Zaujímavosti (8)

  • Úloha s prevozom špióniek cez rieku je variáciou na hlavolam "vlk, koza a kapusta". (Mandragor)
  • Celé jméno Sam je Samantha Claire Simpson, Clover se jmenuje Clover Aisha Ewig a celé jméno Alex je Alexandra Vezques. (mai)
  • Špionky mají své fiktivní místa narození. Sam se narodila v Los Angeles, Clover v New Yorku a Alex v San Franciscu. Nechybí ani data narození. Sam se narodila 26. 11. 1987, Clover 14. 12. 1987 a Alex 8. 2. 1988. To znamená, že v roce 2001, kdy seriál začínal, Sam a Clover měly 14 let a Alex jen 13 let. Tím pádem měly špionky Sam a Clover po skončení seriálu po pěti sériích 19 let a Alex 18 let. V roce 2013 by bylo dívkám 25 a 26 let. (mai)

Reklama

Reklama